Βρετανία: Μωρό είχε επί τέσσερις μήνες σφηνωμένη μια μπαταρία στον λαιμό

Βρετανία: Μωρό είχε επί τέσσερις μήνες σφηνωμένη μια μπαταρία στον λαιμό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Calham Hill/ BBC
0

Κοριτσάκι στη Βρετανία, που άρχισε να απορρίπτει τις στερεές τροφές όταν ήταν 11 μηνών, αποδείχθηκε ότι είχε μια μπαταρία σφηνωμένη στον λαιμό της, επί τέσσερις μήνες.

Αρχικά οι γιατροί πίστευαν ότι η Σοφία Γκρέις Χιλ είχε αμυγδαλίτιδα, ή κάποια ιογενή λοίμωξη, μέχρι τη στιγμή που οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν ότι υπήρχε μια μπαταρία στον οισοφάγο της. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση δύο ωρών για την αφαίρεση του αντικειμένου και τώρα τρέφεται μόνο με υγρά.

Σύμφωνα με χειρουργό, ίσως η Σοφία να επέζησε επειδή η μπαταρία ήταν παλιά. Ο πατέρας της μικρής, Κάλχαμ Χιλ, παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον Ιανουάριο του 2020 και πήγε την κόρη του αρκετές φορές στον γιατρό. Η Σοφία- Γκρέις δεχόταν να φάει μόνο αλεσμένη τροφή.

Όταν ξαναπήγαν στο νοσοκομείο, τον περασμένο Μάιο, το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες, που αποκάλυψαν την ύπαρξη της μπαταρίας, η οποία προκαλούσε σοβαρή ζημιά στον οισοφάγο, καθώς είχε διαβρωθεί. «Όταν το είδα θύμωσα με εμένα και κατηγορούσα τον εαυτό μου, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν μπορούσαμε να ξέρουμε», δήλωσε ο πατέρας.

Βρετανία: Μωρό είχε επί τέσσερις μήνες σφηνωμένη μια μπαταρία στον λαιμό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Calham Hill/ BBC

Η περιπέτεια όμως δεν έχει τελειώσει. Τώρα η μικρή τρέφεται με σωληνάκι, ενώ είναι αντιμέτωπη με την προοπτική νέας επέμβασης. «Η βλάβη άφησε μία τρύπα στον οισοφάγο της, που πρέπει να κλείσει, αλλά κάθε εβδομάδα βελτιώνεται. Ξέρω ότι είναι χαμηλές οι πιθανότητες επιβίωσης τις πρώτες εβδομάδες, οπότε κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», εξήγησε ο πατέρας της.

Ο Κάλχαμ Χιλ δεν γνωρίζει πώς βρήκε η κόρη του την μπαταρία και κάλεσε τους άλλους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί. «Ξεφορτωθείτε τις μπαταρίες, ή να τις κλειδώσετε κάπου. Μην δίνετε στα παιδιά σας τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να παίξουν. Πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας ως γονείς», δήλωσε.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ