Χάος στην Ουάσιγκτον: Σε lockdown το Καπιτώλιο μετά την εισβολή διαδηλωτών

Χάος στην Ουάσιγκτον: Σε lockdown το Καπιτώλιο μετά την εισβολή διαδηλωτών Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Η αστυνομία του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ έθεσε σε lockdown το κτηριακό συγκρότημα, μετά την εισβολή διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Η Wall Street Journal μεταδίδει πως οι δυνάμεις ασφαλείας έφραξαν τις εισόδους και τις εξόδους του Καπιτωλίου, καθώς διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κογκρέσο, την ώρα που συνεδρίαζε για την τυπική επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο από τις πρωτοφανείς εικόνες. 

Χάος στην Ουάσιγκτον: Σε lockdown το Καπιτώλιο μετά την εισβολή διαδηλωτών Facebook Twitter
«Είναι μέσα στον θάλαμο. Ένας έχει ανέβει στην εξέδρα και φωνάζει «Ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές». Αυτό είναι τρελό»

 

Είχε προηγηθεί ομιλία του Τραμπ κοντά στον Λευκό Οίκο, στην οποία διαμήνυε ότι δεν πρόκειται να παραδεχθεί ποτέ την ήττα του, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι «έκλεψαν» τις εκλογές. 

Η Γερουσία διέκοψε την διαδικασία, όταν ο γερουσιαστής Τζέιμς Λάνκφορντ ενημερώθηκε πως οι διαδηλωτές ήταν μέσα στο κτήριο. Οι πύλες έκλεισαν και απαγορεύθηκε τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος. Η αστυνομία έδωσε οδηγίες έκτακτης ανάγκης: «Μείνετε μακριά από τα παράθυρα και τις πόρτες. Αν είστε έξω, καλυφθείτε».

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι φυγαδεύτηκε από τον θάλαμο και τα καθήκοντά της ανέλαβε για λίγο ο τζιμ ΜακΓκόβερν. Σύμφωνα με την WSJ δεν είναι ακόμα σαφές τι συνέβη μέσα στην αίθουσα. Εκπρόσωπος της Πελόζι επιβεβαιώνει πως είναι καλά στην υγεία της. 

Η δήμαρχος της District of Columbia (D.C), Μιούριελ Μπάουζερ, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή, καθώς η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου. Από τις 6μμ της Τετάρτης μέχρι της 6μμ της Πέμπτης, η Μπάουζερ ανακοίνωσε πως κανείς δεν επιτρέπεται να κινείται στην πόλη, ούτε καν μέσα σε αυτοκίνητα, ή ποδήλατα, σε οποιονδήποτε δρόμο ή δημόσιο χώρο. 

Από το αυστηρότατο απαγορευτικό εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται σε νευραλγικές θέσεις εργασίας. 

Χάος στην Ουάσιγκτον: Σε lockdown το Καπιτώλιο μετά την εισβολή διαδηλωτών Facebook Twitter
ΑΠΕ

Κτήρια του Κογκρέσου εκκενώθηκαν από την αστυνομία καθώς εξαγριωμένοι υποστηρικτές του Τραμπ παραβίασαν τα οδοφράγματα ασφαλείας και σκαρφάλωσαν μέχρι και στην εξέδρα που έχει στηθεί για την ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. 

Με πληροφορίες από Washington Post και Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM