ΑΠΟΨΕΙΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν πρόκειται να ανανεωθούν τα συμβόλαια με την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν πρόκειται να ανανεωθούν τα συμβόλαια με την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) σε βάρος της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει τις τρέχουσες άδειες εξαγωγής, οι οποίες είναι έγκυρες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπογραφούν καινούργια ή να ανανεωθούν όσα συμβόλαια τρέχουν με την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία.

«Αυτή τη στιγμή, οι τρέχουσες, έγκυρες, και μη ολοκληρωμένες άδειες εξαγωγής δεν επηρεάζονται από αυτή την ενέργεια (επιβολή κυρώσεων CAATSA). Δεν θα εκδοθούν νέες άδειες εξαγωγής ή άλλες εξουσιοδοτήσεις που θα ονομάζουν την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία ως συμβαλλόμενο μέρος. Αυτό περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε συμφωνίες που έχουν ήδη εγκριθεί και άδειες σε συνέχεια συμφωνιών που έχουν εγκριθεί προηγουμένως», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΥΠΕΞ: Θα πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα

Η Τουρκία πρέπει να δείξει με τη συμπεριφορά της ότι επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά την τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

«Θα πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι εφόσον προσκληθούμε για τις διερευνητικές επαφές για να συζητήσουμε το μοναδικό ζήτημα που συζητούσαμε μέχρι τώρα, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ» και «η Τουρκία θα πρέπει να απέχει από οποιεσδήποτε προκλητικές ενέργειες», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνή
0

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM