Ο διάσημος σεφ David Chang κέρδισε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- Σε εργαζόμενους σε εστιατόρια το έπαθλο

Ο διάσημος σεφ David Chang κέρδισε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- Σε εργαζόμενους σε εστιατόρια το έπαθλο Facebook Twitter
0

Ο σεφ David Chang έγινε ο πρώτος διάσημος που κερδίζει το μεγάλο βραβείο στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και το ποσό θα διατεθεί σε εργαζόμενους σε εστιατόρια που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στην τελευταία ερώτηση για το ένα εκατομμύριο ο Chang κλήθηκε να απαντήσει ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο πρώτος που είχε ηλεκτρικό ρεύμα στον Λευκό Οίκο. Ο σεφ τηλεφώνησε σε μια φίλη του, τη δημοσιογράφο του ESPN Μίνα Κίμες, για βοήθεια και εκείνη του είπε πως πιστεύει ότι ήταν ο Μπέντζαμιν Χάρισον.

«Είναι τρομακτικό...», είπε ο σεφ, ομολογώντας πόσο νευρικός ήταν εκείνη τη στιγμή. «Είναι τόσο πιο έξυπνη από εμένα, τα ξέρει αυτά. Ειλικρινά δεν ξέρω καν αν ο Μπέντζαμιν Χάρισον, ήταν πρόεδρος. Ξέρεις αν ήταν;», είπε ο Chang απευθυνόμενος στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, αλλά εκείνος του απάντησε γελώντας ότι δεν μπορεί να πει κάτι.

Αν ο σεφ αποχωρούσε εκείνη τη στιγμή από το παιχνίδι, θα έφευγε με 500.000 δολάρια. Αν απαντούσε σωστά θα κέρδιζε το ένα εκατομμύριο, αλλά αν έκανε λάθος θα «έπεφτε» στα 32.000 δολάρια.

«Είμαι άνθρωπος που ρισκάρει, ντροπή μου αν είναι λάθος, θα το κάνω γιατί το ένα εκατομμύριο θα αλλάξει την κατάσταση για πολλές οικογένειες. Μίνα, αν κάνεις λάθος δεν φταις εσύ, φταίω εγώ γιατί δεν τα πήγαινα αρκετά καλά στο σχολείο και ήμουν απαίσιος μαθητής. Για αυτό έγινα σεφ», είπε ο Chang και εμπιστεύτηκε τη φίλη του, δίνοντας την απάντηση, για να κερδίσει τελικά το μεγάλο έπαθλο.

 

Ο David Chang είχε αποφασίσει ότι τα κέρδη θα πάνε στο Southern Smoke Foundation, ένα ίδρυμα που στηρίζει εργαζόμενους στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, που δημιούργησε το 2015 ο σεφ Κρις Σέφερντ. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν βοηθά τους εργαζόμενους σε εστιατόρια, πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να βοηθήσουμε», είχε εξηγήσει ο Chang.

«Κερδίσαμε ένα εκατομμύριο δολάρια!», ήταν η ανάρτηση του ιδρύματος μετά την προβολή του επεισοδίου. Το Southern Smoke Foundation έχει δώσει έως τώρα 5,7 εκατομμύρια δολάρια, είτε απευθείας σε εργαζομένους, είτε μέσω στήριξης σε οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα. Εκτιμάται ότι το ένα εκατομμύριο που κέρδισε ο Chang θα «μεταφραστεί» σε στήριξη σε 500 εργαζομένους.


Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM