ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σε απεργία τα γραφεία τελετών στην Ισπανία - Ζητούν επιπλέον προσωπικό λόγω κορωνοϊού

Σε απεργία τα γραφεία τελετών στην Ισπανία - Ζητούν επιπλέον προσωπικό λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Υπάλληλοι σε γραφεία τελετών στην Ισπανία πραγματοποίησαν απεργία απαιτώντας επιπλέον προσωπικό καθώς οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται. 

Τα σωματεία υποστηρίζουν πως είναι αναγκαίο περισσότερο προσωπικό για να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις ταφές που σημειώθηκαν στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο. 

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί λόγω Covid-19. 

Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλλει νέα αυστηρότερα μέτρα όπως απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown για να εμποδίσουν την αύξηση των κρουσμάτων. 

Η απεργία των υπαλλήλων σε ισπανικά γραφεία τελετών έγινε ανήμερα της All Saints Day, όταν οι οικογένειες επισκέπτονται συνήθως τους τάφους των αγαπημένων τους. 

Ένα γραφείο τελετών στη Μαδρίτη είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως χρειάζεται μεταξύ 15-20 επιπλέον υπαλλήλους για να διαχειριστεί την ραγδαία αύξηση θανάτων. 

Την Παρασκευή, ο Ισπανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε 239 νέους θανάτους στη χώρα. 

Τον Μάρτιο, οι ταφές πραγματοποιούνταν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας και οι αποτεφρώσεις γίνοντας σε πόλεις εκατοντάδες μίλια μακριά, καθώς τα γραφεία τελετών έδιναν μάχη να ανταπεξέλθουν στην τεράστια ζήτηση. 

Η Ισπανία μετρά πάνω από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 35,800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ