Γκέιτς: Οι πλούσιες χώρες ίσως επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021

Γκέιτς: Οι πλούσιες χώρες ίσως επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021 Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Οι πλούσιες χώρες θα μπορούσαν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021, ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού λειτουργήσει, εκτίμησε, σήμερα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

«Έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό - αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο 64χρονος Γκέιτς μιλώντας στο συμβούλιο διευθυνόντων συμβούλων της Wall Street Journal, θέτοντας ως προϋπόθεση, ένα εμβόλιο να είναι έτοιμο και διανεμηθεί σε αρκούντως ευρεία κλίμακα.

«Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα πετύχουν», παραδέχθηκε ο Γκέιτς προβλέποντας ότι η κατανομή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών θα αποδειχτεί «κυριότατο σημείο διαφωνίας».

Τα εμβόλια που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer - BioNTech και η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι δύο από τα πιο ελπιδοφόρα υποψήφια στην κούρσα για την τελική έγκριση και μαζική κυκλοφορία. 

Ο Γκέιτς υπογράμμισε πως Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να το σκεφτούν και να περιορίσουν τον δισταγμό τους για τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-1,  σε περίπτωση που ένα εμβόλιο όντως γίνει διαθέσιμο. Αναγνώρισε δε πως πέρα από τις εταιρείες στη δύση που προηγούνται στις μελέτες, μία ρωσική και έξι κινεζικές προσπάθειες κινούνται επίσης προς την σωστή κατεύθυνση. 

Με πληροφορίες από Reuters


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM