Ιταλία: Έπειτα από 40 μέρες στη θάλασσα, άφησαν 27 μετανάστες να βγουν στη στεριά

Ιταλία: Έπειτα από 40 μέρες στη θάλασσα, άφησαν 27 μετανάστες να βγουν στη στεριά Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Μια ομάδα μεταναστών, που διασώθηκαν από δανέζικο τάνκερ στη Μεσόγειο, πάτησαν ξανά στεριά, έπειτα από πάνω από 40 ημέρες στη θάλασσα.

Οι 27 άνθρωποι- ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα- σάλπαραν από τη Λιβύη στις 2 Αυγούστου. Δύο ημέρες αργότερα, όταν το σκάφος τους άρχισε να βυθίζεται, τους διέσωσε το Maersk Etiene. Όμως στη συνέχεια καμία χώρα δεν έδινε άδεια στο δανέζικο τάνκερ να δέσει κάτι που κράτησε πάνω από ένα μήνα, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, όταν τελικά οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεταφερθεί σε ένα σκάφος διάσωσης της ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans, που τους πήγε στο λιμάνι του Πότσαλο. «Αυτό βάζει ένα τέλος στο πιο ντροπιαστικό και μεγαλύτερης διάρκειας αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ναυτικής ιστορίας», ανέφερε σε ανάρτηση η οργάνωση.


Τι συνέβη με το τάνκερ

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχείριζεται το Maersk Tankers, οι αρχές της Μάλτας ζήτησαν από το πλήρωμα να διασώσει του μετανάστες. Η χώρα αρνείται ότι έκανε αυτό το αίτημα και απαντά ότι η διάσωση έγινε εκτός των χωρικών υδάτων της.

Αυτό οδήγησε σε αδιέξοδο, αφού η Ιταλία και η Λιβύη αρνούνταν να δεχθούν τους μετανάστες. Στο μεταξύ, οι προμήθειες άρχισαν να λιγοστεύουν, ενώ οι κυβερνήσεις εξακολουθούσαν να τους απαγορεύουν να δέσουν σε κάποιο λιμάνι.

Η κατάσταση ήταν τέτοια, που τις τελευταίες ημέρες 3 μετανάστες πήδηξαν από το τάνκερ, για να προσπαθήσουν να φτάσουν κολυμπώντας στην ακτή. Διασώθηκαν ξανά από το πλήρωμα. Τελικά, από το τάνκερ κανόνισαν να μεταφερθούν οι 27 στο σκάφος της ΜΚΟ, καθώς «η κατάστασή τους απαιτούσε άμεση ιατρική φροντίδα σε κατάλληλες υγειονομικές δομές».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM