Ισπανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο - Στη Μαδρίτη το επίκεντρο της πανδημίας

Ισπανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο - Στη Μαδρίτη το επίκεντρο της πανδημίας Facebook Twitter
Πατέρας, αγκαλιάζει τον γιό του μετά από διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού στην πόλη Getaria (15/07/2020, EPA)
0

Η Ισπανία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 500.000 διαγνωσμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 525.549 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από εκείνα της Γαλλίας ή της Ιταλίας, με βάση μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπερνά αυτό το όριο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι νέες μολύνσεις φτάνουν τις 7-8.000 καθημερινά, κατά μέσο όρο. Το ένα τρίτο από αυτές εντοπίζονται στη Μαδρίτη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπως ήταν και την άνοιξη.

Το τελευταίο διάστημα, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται μεταξύ ανθρώπων νέων σε ηλικία, οι οποίοι συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, λόγω του ισχυρού ανοσοποιητικού τους. Οι θάνατοι παραμένουν πολύ κάτω από τους σχεδόν 800 που καταγράφονταν καθημερινά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.

Σε αντίθεση με εκείνη την περίοδο και την αύξηση των κρουσμάτων, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον αρκετές κλίνες για να καλύψουν όλους τους ασθενείς με Covid-19. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν οκτώ θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 29.516.

Ο Ραφαέλ Μπενγκόα, ο συνιδρυτής του Ινστιτούτου Υγείας και Στρατηγικής, ανέφερε ότι μολονότι οι μολύνσεις αυξάνονται, αυτή τη φορά τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι σε θέση να περιορίσουν τον αριθμό των νεκρών. «Πολλοί άνθρωποι θα μολυνθούν και κάποιοι από αυτούς, αν και δεν θα πεθάνουν, θα υποστούν τις άμεσες και σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους, οι οποίες πιθανότατα θα είναι μεγάλης διάρκειας», είπε.

Προεξοφλώντας ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για μια νέα, πανεθνική καραντίνα, σημείωσε ότι τα τοπικά μέτρα θα είναι πολύ χρήσιμα για να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Ορισμένοι Ισπανοί πιστεύουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα δεν αρκούν.

«Δεν παίρνουν επαρκή μέτρα. Κοιτάξτε, οι άνθρωποι περπατούν τριγύρω χωρίς μάσκες, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία και αυτό δεν είναι δίκαιο, ούτε για τα παιδιά, ούτε για τους ενήλικες», είπε ο 25χρονος Μαδριλένιος Λουξ Μαρίν.

Τα σχολεία ξανάνοιξαν σήμερα σε έξι περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και στη Χώρα των Βάσκων. Στις υπόλοιπες τα μαθήματα θα ξαναρχίσουν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM