Βρετανία: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από 70 χώρες και εδάφη - Στη λίστα και η Ελλάδα

Βρετανία: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από 70 χώρες και εδάφη - Στη λίστα και η Ελλάδα Facebook Twitter
Βρετανία: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από 70 χώρες και εδάφη - Στη λίστα και η Ελλάδα
0

Ελεύθεροι να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι Βρετανοί ταξιδιώτες μετά και την νέα άρση των έκτακτων μέτρων στις μετακινήσεις. Στη λίστα με χώρες που δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας και η Ελλάδα.

Από σήμερα δεν εφαρμόζονται πλέον τα μέτρα καραντίνας για όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία από περίπου 70 χώρες και υπερπόντια εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κάτι που αναμένεται ότι θα ενισχύσει τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό, τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών.

Όσοι φθάνουν από χώρες υψηλότερου κινδύνου θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, όμως πολλοί δημοφιλείς προορισμοί εξαιρούνται πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι τους όταν επιστρέψουν.

Ο επικεφαλής του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, καλωσόρισε την κίνηση αυτή, όμως δήλωσε πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να διευκολυνθούν τα ταξίδια από άλλες χώρες και περιοχές χαμηλού κινδύνου.

«Υπάρχουν μερικές σημαντικές αγορές που είναι μακρινές και δεν περιλαμβάνονται, τόποι όπως ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, που είναι χαμηλού κινδύνου, και θα θέλαμε να περιληφθούν στην επόμενη επανεξέταση», δήλωσε στο Sky News ο Τζον Όλαντ-Κέι.

«Πρέπει επίσης να σκεφτούμε πώς θα συνδεθούμε με μερικούς από τους πραγματικά σημαντικούς εμπορικούς εταίρους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι υψηλού κινδύνου ως έθνος, όμως τμήματα της χώρας είναι χαμηλού κινδύνου», πρόσθεσε.

Οι «πράσινες» χώρες

Μεταξύ των χωρών της λίστας συγκαταλέγονται και οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος ενώ η Σκωτία διατηρεί την υποχρέωση καραντίνας για αφίξεις από την Ισπανία, σε αντίθεση με την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η υποχρέωση της καραντίνας ισχύει ωστόσο για τις αφίξεις από τις ΗΠΑ, την ηπειρωτική Πορτογαλία, τη Σουηδία, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και την Κίνα.

Δύο είναι οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο: η Σουηδία και η Πορτογαλία.

Ωστόσο με την τελευταία διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών για την άρση της καραντίνας και για τους Πορτογάλους, παρά την πρόσφατη έξαρση του κορωνοϊού στη Λισαβόνα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Σκωτίας, σε μια ακόμη προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις του Λονδίνου, απέκλεισε την Ισπανία και τη Σερβία, με την αιτιολογία ότι οι δύο αυτές χώρες έχουν πολλαπλάσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους απ' ότι η Σκωτία.

Πιστεύεται, ωστόσο, πως πρόκειται για μονομερή πολιτική απόφαση προς εσωτερική κατανάλωση, που θα αλλάξει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Οι κανόνες καραντίνας θεσπίστηκαν τον Ιούνιο, όπου οι ταξιδιώτες είχαν την υποχρέωση μεταξύ άλλων να ορίζουν διεύθυνση, όπου θα έμπαιναν σε καραντίνα, σε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο.

Με πληροφορίες του BBC/Telegraph/ Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM