Δήλωση Πάπα: «Οι ομοφυλόφιλοι και η διπλή ζωή δεν έχουν θέση στον κλήρο»

Δήλωση Πάπα: «Οι ομοφυλόφιλοι και η διπλή ζωή δεν έχουν θέση στον κλήρο» Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος «ανησυχεί» για το «σοβαρό» όπως το χαρακτηρίζει ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, λέγοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «μόδα» στην οποία είναι ευαίσθητος ο κλήρος.

«Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να διακρίνεται επαρκώς εξαρχής από τους υποψηφίους», δήλωσε ο ποντίφικας σχετικά με τους μελλοντικούς ιερείς.

«Στις κοινωνίες μας μάλιστα φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι μοντέρνο και ότι η νοοτροπία επηρεάζει, κατά κάποιο τρόπο, τη ζωή της εκκλησίας», λέει στο βιβλίο «Η δύναμη μιας Αποστολής» που κυκλοφόρησε στην Ιταλία το Σάββατο.

«Αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί, γιατί ίσως δεν είχε την προσοχή μου κάποια στιγμή», λέει στο βιβλίο.

Η θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές. Η στάση του Πάπα για την ομοφυλοφιλία στον κλήρο δεν είναι νέα.

Ένα διάταγμα σχετικά με την εκπαίδευση των ιεραποστόλων του Ρωμαιοκαθολικού το 2016 υπογράμμισε την υποχρέωση της σεξουαλικής αποχής, καθώς και την απαγόρευση των ομοφυλοφίλων και εκείνων που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα» από τις ιερατικές τάξεις.

Η απαγόρευση των ανθρώπων που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις καθορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005. «Μπορεί εκείνη την εποχή να μην το έδειξαν και να το εκδηλώνουν αργότερα», δήλωσε ο Φραγκίσκος.

«Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στην εκκλησία άνθρωποι με τέτοια τάση. Ο κλήρος δεν είναι η θέση τους».

«Είναι καλύτερα για αυτούς να εγκαταλείψουν τον κλήρο ή την ιερατική ζωή αντί να ζουν μια διπλή ζωή».

Το 2013, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη της έδρας του, ο Φραγκίσκος είχε εκφραστεί υπέρ μιας πιο ήπιας αντιμετώπισης των γκέι. «Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και ψάχνει για τον Κύριο και έχει καλή θέληση, τότε ποιος θα τον κρίνει;« είχε δηλώσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM