Σουηδία: Επιτροπή για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού ζητά η αντιπολίτευση

Σουηδία: Επιτροπή για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού ζητά η αντιπολίτευση Facebook Twitter
EPA
0

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της σουηδικής αντιπολίτευσης ζήτησαν σήμερα να συσταθεί, πριν από το καλοκαίρι, μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει τη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού από τη Σουηδία.

Αν και έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης μιας τέτοιας επιτροπής, ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν θεωρεί πως η επιτροπή αυτή δεν θα είναι λειτουργική, παρά μόνο εάν τελειώσει η πανδημία.

«Πολλά κόμματα συμφωνούν με εμάς στο γεγονός ότι αυτή η επιτροπή θα πρέπει να συγκροτηθεί όσο το δυνατό συντομότερα κι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε το τέλος της κρίσης», απάντησε από την πλευρά του, ενώπιον δημοσιογράφων, ο Ουλφ Κρίστερσον, ο επικεφαλής του κόμματος Moderates, που ζήτησε τη σύσταση της επιτροπής μαζί με τους Σουηδούς Δημοκράτες.

Την Παρασκευή, ο απολογισμός της νόσου Covid-19 αυξήθηκε σε 4.350 νεκρούς (σε σύνολο 36.476 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων), με τα ¾ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους να είναι ασθενείς δομών φροντίδας και νοσούντες που παρέμειναν στα σπίτια τους.

Η ερευνητική επιτροπή ενδέχεται να εξετάσει αυτήν τη διάσταση, αλλά και την οικονομική απάντηση στην κρίση του νέου κορωνοϊού ή ακόμα και τη βραδύτητα, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων, με την οποία ο αριθμός των τεστ αυξήθηκε (30.000 την εβδομάδα στα τέλη Μαΐου, ενώ υπήρχαν δυνατότητες για 100.000).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM