Σκωτία: Νοσηλεύτρια τέθηκε σε διαθεσιμότητα όταν διαμαρτυρήθηκε για μια τρανς γιατρό

Σκωτία: Νοσηλεύτρια τέθηκε σε διαθεσιμότητα όταν διαμαρτυρήθηκε για μια τρανς γιατρό Facebook Twitter
Φωτ. Unsplash
0

Νοσηλεύτρια στη Σκωτία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επειδή διαμαρτυρήθηκε για μια τρανς γιατρό με την οποία συνεργαζόταν.

Η νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο σύστημα υγείας της Σκωτίας, κέρδισε το δικαίωμα να γίνει η ακρόασή της δημοσίως, όταν τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί διαμαρτυρήθηκε για μία τρανς γιατρό. Η Sandie Peggie συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση των γυναικείων αποδυτηρίων του νοσοκομείου Victoria στο Kirkcaldy του Fife, από την γιατρό.

Όπως υποστήριξε, αισθάνθηκε φοβισμένη και αμήχανα που χρησιμοποιούσε τα γυναικεία αποδυτήρια, παρά το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα να το κάνει. Όλα συνέβησαν  την παραμονή των Χριστουγέννων του 2023, όταν οι δυο τους λογομάχησαν για τον λόγο αυτό και η γιατρός απευθύνθηκε στους ανώτερους του νοσοκομείου υποστήριξη. Τότε η νοσηλεύτρια τέθηκε σε «ειδική άδεια» χωρίς να διεξαχθεί έρευνα. Στη συνέχεια τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Απρίλιο.

Ωστόσο τώρα προσφεύγει κατά του NHS Fife και της γιατρού σε δικαστήριο εργασίας, υποστηρίζοντας ότι την παρενόχλησαν και όχι το αντίθετο. Το NHS Fife και η γιατρός ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση κεκλεισμένων των θυρών αλλά ο δικαστής, διέταξε να διεξαχθεί το δικαστήριο δημοσίως.

Όπως ανέφερε, έλαβε αυτή την απόφαση καθώς υπήρχε ήδη δημόσιο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Σημείωσε ότι «με το BBC, τους Times, άλλα μέσα ενημέρωσης και άλλες ομάδες εκστρατείας να επιθυμούν να παραστούν στην τελική ακρόαση και να τους επιτραπεί να την αναφέρουν στο κοινό τους», η δημόσια ακρόαση θα τους επιτρέψει να αναφερθούν στην υπόθεση.

Το NHS Fife απέρριψε τους ισχυρισμούς της νοσηλεύτριας ότι δέχθηκε παρενόχληση, καταδικάζοντας επίσης την απόφασή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να κατονομάσει τη γιατρό ως «τόσο περιττή όσο και ενοχλητική».

Με πληροφορίες από Pink News

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Δεν υπάρχουν τρανς παιδιά, κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα»

Lgbtqi+ / Επιμένει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Δεν υπάρχουν τρανς παιδιά, κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα»

Η απάντησή της σε χρήστη που ανέφερε πως θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει την τεράστια δύναμή της για καλό» και ότι η «μισητή εστίασή της στα τρανς παιδιά είναι οδυνηρή και περιττή»
THE LIFO TEAM
Ηθοποιός του « Baby Reindeer» προειδοποιεί - «Έρχονται σκοτεινές εποχές για τους τρανς»

Lgbtqi+ / Ηθοποιός του «Baby Reindeer» προειδοποιεί - «Έρχονται σκοτεινές εποχές για τα τρανς άτομα»

Η ηθοποιός εκφράζει την ανησυχία της για την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ - «Πολλοί από εμάς πρέπει να αγωνιστούμε για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας»
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ θέλει να απαγορεύσει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται - Μπορεί να το πράξει;

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να απαγορεύσει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται - Μπορεί να το πράξει;

Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να απαγορεύσει στους τρανς αθλητές να παίζουν σε σχολικές αθλητικές ομάδες που αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου τους
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM