ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Φεστιβάλ χρωμάτων
0

Party

Φεστιβάλ Χρωμάτων, Μεταξουργείο-Κεραμεικός, 19-20/10, 14:00, πλατεία Αυδή. / Black Kordatian, 19/10, 15:00, πεζόδρομος Μαυροκορδάτου, κέντρο (μετρό Ομόνοια & Πανεπιστήμιο).

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Saxophone Summit

Το προσεχές Σάββατο προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον, καθώς διοργανώνονται δύο πολύ μεγάλα ανοιχτά πάρτι στο κέντρο της πόλης, σε διαφορετικές όμως ώρες, έτσι ώστε κάποιος (με αρκετή διάθεση) να μπορεί να τα συνδυάσει και να πάει και στα δύο. Ξεκινάμε με το Φεστιβάλ Χρωμάτων στα πέριξ της πλατείας Αυδή στο Μεταξουργείο, στις 14:00. Εκεί θα διοργανωθεί για τρίτη φορά ένα πανηγύρι με πολύ χρώμα, εικαστικές παρεμβάσεις, φυτεύσεις, street art και συναυλίες. Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου οι μαγαζάτορες της γειτονιάς ανοίγουν όλο το 24ωρο τα καταστήματά τους και στήνουν μια ολοήμερη γιορτή με υπαίθριο μπαζάρ κατά μήκος της οδού, street food, DJ sets και συναυλίες ως αργά το βράδυ. Για μετά τις 12 το Komma bar της Μαυροκορδάτου έχει οργανώσει μια μοναδική club night βραδιά, με καλεσμένους τους Nikolas Gale, Chevy και Amateurboyz.

Live

Saxophone Summit, 17/10, 22:00 μ.μ., Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, €17-40.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Michael Brecker

Tην Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το Gazarte ανοίγει τις πόρτες του για τη φετινή σεζόν με μία σύμπραξη τριών από τους πιο ευφάνταστους και καταξιωμένους σαξοφωνίστες της εποχής, οι οποίοι θα σηματοδοτήσουν την αρχή του φθινοπώρου με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο. Ο Michael Brecker θεωρήθηκε από πολλούς ο tenor σαξοφωνίστας με τη μεγαλύτερη επιρροή μετά τον John Coltrane, ενώ βραβεύτηκε με 15 Grammy κι ένα τιμητικό διδακτορικό από το Berklee College of Music. Μιλώντας για τον Dave Liebman, αναφερόμαστε σε έναν από τους πιο σημαντικούς τζαζ καλλιτέχνες σήμερα. Το National Endowment for the Arts του χάρισε τον πλέον τιμητικό τίτλο, αυτόν του Jazz Master, επίτευγμα ζωής για τους καλλιτέχνες της κατηγορίας του, ενώ ο Joe Lovano, έχοντας ένα βραβείο Grammy στο ιστορικό του αλλά και πληθώρα αναφορών στο περιοδικό «Down Βeat», συνιστά αυθεντία στον χώρο της τζαζ. Οι τρεις τους πρωτοσυναντήθηκαν μουσικά στα μέσα των '90s με σκοπό να πειραματιστούν με τις πιο απόκρυφες πλευρές της τζαζ, βασισμένοι στους μουσικούς δρόμους που είχε χαράξει ο θρυλικός John Coltrane λίγες δεκαετίες νωρίτερα.

New Entry

Μontalbano, Κολοκοτρώνη 12, κέντρο.

Το Montalbano άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, φέρνοντας ιταλικό αέρα στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη. Ιδιοκτήτες του είναι ο Giuseppe και ο Mauro, δυο αδέλφια από τη Σικελία, που στόχο έχουν να ανοίξουν από ένα Montalbano και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Στο Montalbano θα δοκιμάσετε cipollina (κρεμμυδόπιτα), arachini (τηγανητές μπάλες από ρύζι και κιμά), φοκάτσιες και pidone, καθώς επίσης και φοβερά γλυκά και μαρμελάδες. Τα κρασιά είναι, ως επί το πλείστον, από τη Σικελία. Εκεί θα απολαύσεις ίσως το καλύτερο aperitivo του κέντρου. Το πολύ χαριτωμένο Montalbano αποτελεί μια πολύ ποιοτική προσθήκη στην Κολοκοτρώνη, πολύ κοντά σε μια από τις καλύτερες μπιραρίες (Barley Cargo) και δύο πολύ ωραία cocktail μπαρ (9 και Bank Job). Όλα αυτά συνθέτουν μια πολύ όμορφη γειτονιά, ιδανική για bar-hopping.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM