Αφιερώματα

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

Η νέα συνεργασία της LiFO με το archisearch.gr και την Design Ambassador παρουσιάζει τις καινούργιες τάσεις στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, του real estate και του hospitality, ενημερώνει για την εξέλιξη των σημαντικών έργων ανάπτυξης και μας συστήνει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς και αξιολόγους αρχιτέκτονες. Με την έκδοση The Leisure Architecture Issue χαρτογραφούμε το νέο τοπίο στον τουρισμό και την ανάπτυξη, υπό το πρίσμα της καλής ζωής, του τόπου, της επιχειρηματικότητας, του οράματος των thought leaders, αλλά και των επιχειρηματιών που πρωταγωνιστούν με έργα, ιδέες, καινοτόμες προτάσεις και στρατηγικές.
40 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
doxiadis+: Η πολυτέλεια δεν έχει να κάνει με ακριβά υλικά αλλά με σχεδιασμό που μας ανοίγει το μυαλό

ADM3/22: The Leisure Architecture Issue / Θωμάς Δοξιάδης: Η πολυτέλεια δεν έχει να κάνει με ακριβά υλικά αλλά με σχεδιασμό που ανοίγει το μυαλό

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας - αρχιτέκτονας τοπίου και επικεφαλής του γραφείου doxiadis+ Θωμάς Δοξιάδης εξηγεί πώς το να συμβιώσουμε ξανά αρμονικά με τη φύση μπορεί να μας προσφέρει χαρά και ξεκούραση, φέρνοντας ως παράδειγμα δύο από τα τελευταία μεγάλα έργα του.
Ζωή Παρασίδη
OLIAROS Development: It feels like (dream) home

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / OLIAROS Development: Η εμπειρία της ελληνικής ζωής σε ονειρεμένες κατοικίες

Στον καμβά των ωραιότερων νησιών και στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, τo «Residential Hospitality» concept της OLIAROS δημιουργεί τόπους ανεξίτηλων αναμνήσεων, πρωτοφανών ανέσεων και ποιοτικής αρχιτεκτονικής.
Δανάη Μακρή
Πώς το ελληνικό μάρμαρο γίνεται διεθνές brand

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Πώς το ελληνικό μάρμαρο γίνεται διεθνές brand

O Nίκος Γωνιανάκης πέτυχε να φέρει τη Stonetech σε ηγετική θέση στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων και των επιφανειών, κάνοντας την αγάπη του για το μάρμαρο κινητήριο δύναμη για την επιχείρηση.
Θανάσης Διαμαντόπουλος
Μια κατοικία στην Πάρο εξερευνά τη γενεαλογία της αρχαιότητας

Ξένη Δημοσίευση / Μια εντυπωσιακή κατοικία στην Πάρο εξερευνά τη γενεαλογία της αρχαιότητας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis+ Architects σχεδίασε μια παραθεριστική κατοικία-πρότυπο αιγαιακής κατοίκησης και συμβίωσης, δίνοντας μορφή στο όραμα του ιδιοκτήτη για μια έπαυλη σε μνημειακό ρωμαϊκό ρυθμό.
The LiFO team
Mελίνα Παΐζη: «To Ελληνικό θα συνδεθεί με κάθε πολίτη - Είναι ένα έργο για όλους»

ADM3/22: The Leisure Architecture Issue / Mελίνα Παΐζη: «To Ελληνικό θα συνδεθεί με κάθε πολίτη - Είναι ένα έργο για όλους»

Φιλόδοξο, πράσινο, φιλόξενο και καινοτόμο, το Ελληνικό είναι αυτή τη στιγμή ένα κορυφαίο ορόσημο ανάπτυξης για τη χώρα με τεράστια δυναμική και ανεξάντλητες προοπτικές. Ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες έχουν πάρει μια πρώτη γεύση μέσα από το πρώτο τμήμα του Πάρκου και το Experience Centre, αλλά η εξέλιξη είναι κάτι που θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό. H Chief Development and Investment Portfolio Officer στη LAMDA Development μας ξεναγεί στο μέλλον του The Ellinikon μέσα από το όραμα της ομάδας που δημιουργεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο που θα αποτελέσει πρότυπο παγκοσμίως.
Θανάσης Χαραμής
Moxy Athens: Στo νέo hot spot της αθηναϊκής φιλοξενίας η αρχιτεκτονική συναντά τη βιωσιμότητα

Design / Moxy Athens City: Στo νέo hot spot της αθηναϊκής φιλοξενίας η αρχιτεκτονική συναντά τη βιωσιμότητα

Συνδυάζοντας μοντέρνο χαρακτήρα και σύγχρονο design, οι DIMAND, PRODEA Investments και SWOT παρουσιάζουν το νέο πρόσωπο της αθηναϊκής φιλοξενίας και υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία διαμονής και διασκέδασης.
Γιώργος Ψωμιάδης
Mykonos Architects: Η αισθητική του Αιγαίου στην αρχιτεκτονική

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Mykonos Architects: Η αισθητική του Αιγαίου στην αρχιτεκτονική

Αν έπρεπε να περιγράψουμε τη φιλοσοφία του γραφείου Mykonos Architects με λίγα λόγια, θα μιλούσαμε ξεκάθαρα για την αρμονική σύνδεση της κυκλαδίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τη λειτουργικότητα και τη σύγχρονη αισθητική αλλά και για την εμπειρία διαβίωσης, που κατά κανόνα πρέπει να είναι συναρπαστική.
Δανάη Μακρή
Τsolka Architects: Κατοικίες στη Μεσόγειο – Δημιουργώντας σε συνεργασία με το τοπίο και τη φύση

ADM3/22: The Leisure Architecture Issue / Οι κατοικίες που σχεδιάζει η Μαριαλένα Τσόλκα συνδέονται με το μεσογειακό τοπίο και τη φύση

Η επικεφαλής του γραφείου Τsolka Architects, χαρτογραφεί τη φιλοσοφία της δημιουργικής αρχιτεκτονικής στη Μεσόγειο μέσα από δύο έργα που ενισχύουν τη βιωματική εμπειρία.
Θανάσης Χαραμής
Υπόσκαφη κατοικία στην Αντίπαρο.

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Tsolakis Architects: Η αρχιτεκτονική της πολλαπλότητας

O Γιώργος Τσολάκης, επικεφαλής του Tsolakis Architects, γράφει για το πώς ο αρχιτέκτονας προσεγγίζει την έννοια της πολυτέλειας και της καλοπέρασης ως μια εμπειρία μη εικονικής υπόστασης που βασίζεται στον συγχρονισμό του γρήγορου τέμπου του σύγχρονου ανθρώπου με μια παύση σε ένα άρτια σχεδιασμένο περιβάλλον πολυτέλειας και άνεσης.
Γιώργος Τσολάκης
Vital Blue: Αστικό ευ ζην εκ θεμελίων

ADM3/22: The Leisure Architecture Issue / Vital Blue: Το εντυπωσιακό κτίριο της Γλυφάδας ως πρότυπο του «αστικού ευ ζην εκ θεμελίων»

Το Vital Blue αντικατοπτρίζει την “υποχρέωση” της αρχιτεκτονικής να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ώστε ο άνθρωπος να απολαμβάνει τη ζωή στο βέλτιστο σενάριό της.
Θανάσης Χαραμής
Tourism (R)Evolution: Είμαστε έτοιμοι για αυτό που έρχεται;

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Tourism (R)Evolution: Είμαστε έτοιμοι για αυτό που έρχεται;

Ο Γιάννης Τσάκαλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AQ Strategy που μαζί με την Ogilvy δημιούργησαν και υλοποίησαν την παγκόσμια καμπάνια του ΕΟΤ «All you want is Greece», χαρτογραφεί τις τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα στον τουρισμό. Καθώς η έννοια ταξίδι αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς σε συνάρτηση με παραμέτρους όπως η τεχνολογία, η αρχιτεκτονική, η νέα γενιά, το περιβάλλον και η πανδημία, ένα νέο, δυναμικό τοπίο διαμορφώνεται. Τι συμβαίνει τώρα, τι αλλάζει ήδη και τι έρχεται;
Γιάννης Τσάκαλος
Μυθιστορηματικές αφίξεις από ξηρά και θάλασσα

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Μυθιστορηματικές αφίξεις από ξηρά και θάλασσα

Δύο σύμβολα φήμης και αισθησιασμού έρχονται να προστεθούν στην υπηρεσία του σύγχρονου experiential travel. Ο λόγος για το κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth 2, που αναμένεται να ενταχθεί στη συλλογή των ξενοδοχείων MGallery, και για το Orient Express Venice Hotel, τη «στατική συνέχεια» της πιο διάσημης αμαξοστοιχίας όλων των εποχών.
Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος, Co-curated with Travelworks PR
Ποιο διαμέρισμα ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη του αύριο;

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE / Ποιο διαμέρισμα ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη του αύριο;

Επενδύσεις, νέα μεγάλα έργα αλλά και οι αλλαγές στον διεθνή τρόπο ζωής δίνουν νέα πνοή στην ανθρωπογεωγραφία της Θεσσαλονίκης. Η νέα γενιά κατοίκων που επιλέγει να ζήσει στην πόλη με τη μεσογειακή ατμόσφαιρα και την πολυπολιτισμική παράδοση αναζητά την αρχιτεκτονική που ταιριάζει στον τρόπο ζωής της. Γι’ αυτούς σχεδιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ασπασίας Τάκα.
Ασπασία Τάκα
Fluid geometries: Οι νέες γεωμετρίες στις πισίνες

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Fluid geometries: Οι νέες γεωμετρίες στις πισίνες

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία έχουν ανακαλύψει πεδίο δόξης λαμπρό στον σχεδιασμό της πισίνας, μεταξύ άλλων, γιατί έτσι αυξάνεται η αξία του ακινήτου. Ποιες είναι οι νέες γεωμετρίες αυτής της τάσης;
Ντόγια Καρολίνη
Τάση: Μία νέα βίλα

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Iδέες για τη νέα βίλα

Tο παρόν αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν ολοένα και συχνότερα, έχοντας όμως το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ακριβώς εκεί όπου ο εξωτικός μπρουταλισμός φλερτάρει με τις νέες προδιαγραφές βιωσιμότητας και εμπνέεται από την ένωση του ακατέργαστου με το εκλεπτυσμένο γεννιούνται οι ιδέες για τη νέα βίλα.
Ντόγια Καρολίνη

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ