Tony Costa: Ο 21ος αιώνας του real estate Facebook Twitter
«Οι Κυκλάδες, η Πάρος και η Αντίπαρος είναι κατά τη γνώμη μου το next big thing. Και η Ίος, η Κρήτη, οι Παξοί, η Χαλκιδική και το Πήλιο, η Μάνη και όλη η Μεσσηνία στην Πελοπόννησο». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Tony Costa: Γιατί τώρα η Ελλάδα είναι ελκυστική διεθνώς για επενδύσεις

0

Ο Tony Costa είναι το πρόσωπο πίσω από μια σημαντική άφιξη στο ελληνόφωνο real estate στην Αθήνα. Βρίσκεται στη θέση του CEO της κτηματομεσιτικής πολυεθνικής Century 21 (εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) για την Ελλάδα και την Κύπρο. Από αυτήν τη θέση φροντίζει να προσφέρει όχι απλώς υπηρεσίες αλλά εμπειρίες και χτίζει μακροχρόνιες σχέσεις. Τον συναντήσαμε στα νέα γραφεία της Century 21 στο Κολωνάκι, το πρώτο αρχηγείο της εταιρείας που εισέρχεται δυναμικά και με ολοκληρωμένη πρόταση στον χώρο.

Αν αποδεχτούμε ότι το μέλλον έρχεται από την Ανατολή, τότε ο CEO της Century 21 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Παρότι νέος, είναι αρκετά έμπειρος, έχοντας ζήσει και εργαστεί στο Κατάρ, στο Ντουμπάι και στην Κίνα. Mετά τις σπουδές του στο Project Μanagement & Engineering στην Αγγλία εργάστηκε στον κατασκευαστικό κλάδο στο Κατάρ και στο Ντουμπάι, σε έργα δισεκατομμυρίων, όπως μας λέει χαρακτηριστικά: «Σε μεγάλα έργα, στάδια, δρόμους». Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της δουλειάς του για την κατασκευαστική εταιρεία J&P Άβαξ Α.Ε. που κράτησε για τρία χρόνια. «Δουλεύαμε δέκα ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα για να βγει το έργο. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας ήταν η ολοκλήρωση των έργων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Αναφέρομαι σε έργα υποδομής στην Ντόχα, όπως το New Orbital Highway, των οποίων το κόστος ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια. Κατασκευάσαμε επίσης το στάδιο της Ντόχα, το Education City Stadium». Στο Κατάρ και στο Ντουμπάι ο Tony Costa είδε πως αρέσει στους ξένους να επενδύουν σε νέες αγορές, έτσι άφησε τη δουλειά του και πήγε στην Κύπρο με την προοπτική να ασχοληθεί με ξένες επενδύσεις σε ακίνητα. «Ο κατασκευαστικός κλάδος δεν μου ταίριαζε κι αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που έφυγα. Με γοήτευε πιο πολύ η πώληση, τη βρίσκω πολύ challenging. Έτσι κατέληξα στο real estate, στον τομέα των πωλήσεων ακινήτων». Από τη στιγμή που αισθάνθηκε πως είχε βρει τον δρόμο του και πλέον ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει, οι επιδόσεις του ήταν υψηλές και η επιτυχία δεδομένη. «Βρήκα σε τι είμαι καλός και αυτό με κάνει χαρούμενο. Σιγά σιγά άρχισα να ανακατεύομαι με ξένο πελατολόγιο που έκανε επενδύσεις στην Κύπρο. Άρχισα να εργάζομαι ως sales manager για έναν από τους μεγαλύτερους developers ακινήτων στην Κύπρο και πουλούσα μέχρι και παραλιακούς “πύργους” στη Λεμεσό. Όταν έφτασα στα εκατό εκατομμύρια πωλήσεις, πήρα προαγωγή και δούλευα στην Κίνα, πουλώντας ακίνητα πολυτελείας (διαμερίσματα 150-170 τ.μ. σε παραθαλάσσιους “πύργους” της Λεμεσού) σε Κινέζους επενδυτές». 

Η Αθήνα είναι μια φιλόξενη μητρόπολη, με κουλτούρα, ιστορία, μεσογειακή ομορφιά και ποικιλομορφία. 

Ανέκαθεν όμως το επενδυτικό κοινό της Κύπρου ήταν στην Ανατολική Ευρώπη, στους Ρώσους, στους Ουκρανούς κ.λπ. Στη Λεμεσό ειδικά, που είναι η έδρα της Century 21 Κύπρου, ένα 25% του επενδυτικού της portfolio είναι Ρώσοι. «Στην Κύπρο είναι πολύ ώριμη η αγορά των ακινήτων πολυτελείας, το high-end market, με αγοραστές που μπορούν να διαθέσουν άνετα ένα ποσό του τύπου των τριών, πέντε και επτά εκατομμυρίων ευρώ, σαν αυτούς που επενδύουν στη Μύκονο. Η Κύπρος, αν και μικρό μέρος, παρέχει εμπλουτισμένο προϊόν, δηλαδή έχει πολύ καλές υποδομές, πολύ καλό οδικό δίκτυο, state of the art αεροδρόμια, όλη η υποδομή της είναι εντάξει και προσφέρει σε έναν ιδιώτη τα πάντα. Θέλεις πεντάστερο ξενοδοχείο; Έχει φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο σε αυτόν τον τομέα», λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Century 21 που αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, κοντά στα γραφεία της εταιρείας του, στο Κολωνάκι. 

Tony Costa: Ο 21ος αιώνας του real estate Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πουλήσαμε ακίνητο για δεκαεπτά εκατομμύρια

Προηγουμένως είχε καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά των πολυτελών ακινήτων: «Τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια με τις ομάδες μου αναμειχθήκαμε σε deals που στο σύνολό τους ξεπερνάνε τα 800 εκατομμύρια. Κι αυτό γιατί μπήκαμε στη luxury market ακινήτων. Εμείς, ως Century 21, πουλήσαμε το πιο πολυτελές ακίνητο στην Κύπρο, που άγγιξε την αξία των δεκαεπτά εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν ένα ακίνητο που ακόμα μένει μυστικό, στη Λεμεσό, μαζί με τη γειτονική γη που το περιβάλλει. Φέτος κάναμε πώληση μιας έπαυλης που έφτασε τα εφτά εκατομμύρια ευρώ». Με τέτοιες επιδόσεις άφησε την Κύπρο.

Γιατί Ελλάδα τώρα;

Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή προσφέρει πολλές ευκαιρίες στον αγοραστή ακινήτων. Θεωρείται ήδη αρκετά φθηνή σε σχέση με άλλους προορισμούς, ακόμα και σε σχέση με την Κύπρο. Είναι μια γη της Επαγγελίας και για τον επενδυτή που θέλει να έχει positive return on investment, γιατί πρόκειται να ανεβούν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων. Προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον και στον lifestyle buyer που θέλει μια ωραία εξοχική κατοικία. Αποτελεί, λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για πολλά είδη αγοραστών. Είναι πολύ φθηνή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη που βρίσκεται σε στασιμότητα: value for money σπίτια, σωστές τιμές, ωραία ακίνητα. Ο CEO της Century 21 συμπλήρωσε: «Έχει πολύ ωραίας αρχιτεκτονικής ακίνητα, μερικά του 1900 στο Κολωνάκι με την πρασινάδα στον δρόμο σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στο Παρίσι! Άρα η Ελλάδα προσφέρει και προϊόν! Ξέρεις πόσοι θέλουν να είναι εδώ στο Κολωνάκι, να περπατούν, να βγαίνουν το βράδυ, να τρώνε, να πηγαίνουν στο πάρκο για περίπατο. Δεν τα προσφέρει αυτά η χώρα τους! Αυτά δεν υπάρχουν στην Αίγυπτο, τον Λίβανο ή την Κύπρο, απ’ όπου προέρχεται ένα μεγάλο μέρος του πελατολογίου μου. Έχει ωραία ακίνητα σε “εύκολες” περιοχές που δεν χρειάζεται καν αυτοκίνητο για να βρεις ένα ωραίο εστιατόριο ή μπαρ. Αν θες πάλι να είσαι μπροστά στη θάλασσα, στην Αθήνα τα ακίνητα μπροστά στη θάλασσα είναι πολύ φθηνά σε σχέση με την Κύπρο ή το Τελ Αβίβ. Άρα η Ελλάδα προσφέρει ελκυστικό προϊόν κοντά στη θάλασσα». Ειδικά για την Αθήνα, ο Tony Costa πιστεύει πως είναι μια μητρόπολη που έχει τα πάντα: «Είναι φιλόξενη, με κουλτούρα, ιστορία, μεσογειακή ομορφιά και ποικιλομορφία. Είτε χάρη στον κόσμο της είτε χάρη στην αρχιτεκτονική της, κάθε περιοχή αλλάζει. Τώρα βλέπουμε τρομερό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα νότια προάστια και την παραλιακή ακτογραμμή. Όλοι θέλουν να επενδύσουν στη Γλυφάδα. Βλέπουμε καινούργια και ανακαινισμένα κτίρια. Βέβαια, εχθρός του καλού ξέρουμε ποιος είναι… Προφανώς δεν είναι όλα τέλεια. Πρέπει να συνεχιστεί η επενδυτική προσπάθεια στον τομέα των υποδομών. Τα ξενοδοχεία στην Αθήνα έχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως και εγκαταστάσεις σαν το γήπεδο γκολφ της Γλυφάδας».  

Tony Costa: Ο 21ος αιώνας του real estate Facebook Twitter
«Έχει πολύ ωραίας αρχιτεκτονικής ακίνητα, μερικά του 1900 στο Κολωνάκι με την πρασινάδα στον δρόμο σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στο Παρίσι! Άρα η Ελλάδα προσφέρει και προϊόν!». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Αγία Νάπα vs Μύκονος

Αυτή ήταν η πρώτη σύγκριση που του ζήτησα να κάνει, μεταξύ των πιο κοσμοπολίτικων φιλέτων του real estate, της Αγίας Νάπας για την Κύπρο και της Μυκόνου για την Ελλάδα. Ο Tony γρήγορα ξεκαθάρισε ότι η Μύκονος προσελκύει ένα παγκόσμιο επενδυτικό κοινό. Το νησί είναι πλέον στην upper παγκόσμια αγορά. Προσελκύει επενδυτές από την Καλιφόρνια, τη Σαουδική Αραβία, την Ευρώπη, σχεδόν από κάθε μέρος του πλανήτη. Στην Αγία Νάπα είναι σταθεροί αυτοί που επενδύουν τα τελευταία τριάντα χρόνια, είτε Άγγλοι, είτε Σκανδιναβοί, είτε Γερμανοί. 

Ποιες άλλες περιοχές στην Ελλάδα έχουν αυξημένο ενδιαφέρον με καλές προοπτικές; «Οι Κυκλάδες, η Πάρος και η Αντίπαρος είναι κατά τη γνώμη μου το next big thing. Και η Ίος, η Κρήτη, οι Παξοί, η Χαλκιδική και το Πήλιο, η Μάνη και όλη η Μεσσηνία στην Πελοπόννησο. Οι Αιγύπτιοι, οι Λιβανέζοι και οι Ισραηλινοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πελατολογίου μας. Επειδή όμως η εταιρεία μας είναι αμερικανική εδώ και πενήντα χρόνια και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει αυξηθεί η συνδεσιμότητα με τις ΗΠΑ, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, παντού. Μάλιστα, θα έλεγα ότι οι Αμερικανοί επενδυτές είναι οι πιο γαλαντόμοι. Τώρα, επειδή το brand name της Ελλάδας έχει ανέβει κατακόρυφα στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ακούν το όνομα της Ελλάδας και ενθουσιάζονται». 

Tony Costa: Ο 21ος αιώνας του real estate Facebook Twitter

Ο Ισραηλινός παράγοντας

Το επόμενο θέμα που προέκυψε από την ελληνοκεντρική συζήτησή μας ήταν το εξής: «Γιατί η ελληνική κτηματαγορά έχει γεμίσει Ισραηλινούς επενδυτές;». Ο Tony Costa εξήγησε: «Γιατί πολύ απλά το Τελ Αβίβ είναι μία από τις πιο ακριβές αγορές ακινήτων στον κόσμο πλέον. Με 500.000 ευρώ δεν βρίσκεις σπίτι στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να βρεις κάτι που απλώς να σου κάνει, αλλά να βρίσκεται αρκετά μακριά από το κέντρο. Ενώ στην Αθήνα με τα ίδια χρήματα αγοράζεις καταπληκτικό ακίνητο στο κέντρο!». 

Τους ελκύουν τα σπίτια και η εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Αγοράζουν και περιμένουν να κάνουν τις δικές τους «business» με το πελατολόγιό τους. Oι τιμές πωλήσεων έχουν μπει σε ανοδική τροχιά. Παράλληλα, στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα εμπλουτίζεται το προϊόν. Γίνονται έργα υποδομής, όπως οι μαρίνες. «Για παράδειγμα, ήρθε η Fraport και έφερε όλα τα αεροδρόμια στα νησιά σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό θα φέρει πιο πολύ τουρισμό και επενδυτές. Επίσης, τώρα άρχισε να συμβαίνει στην Ελλάδα κάτι που συνέβαινε εδώ και καιρό στην Κύπρο, οι τράπεζες άρχισαν να είναι πιο ανοιχτές στον δανεισμό. Επιπλέον, η Ελλάδα προσφέρει την πιο ελκυστική golden visa που μπορεί να προσφερθεί μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Κύπρου. Η διαδικασία έκδοσής της είναι πολύ απλοποιημένη. Λόγω Covid έπεσε το ενδιαφέρον των Κινέζων, αλλά αυτό είναι προσωρινό. Αν χαλαρώσει η κατάσταση, θα υπάρξει πάλι εκρηκτική επιστροφή των Κινέζων στην Ελλάδα. Η ρωσική και ουκρανική αγορά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο αναπτυγμένη όσο στην Κύπρο, αλλά υπάρχει, σίγουρα όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία την επηρεάζει». Το οικονομικό κλίμα άλλαξε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. «Βλέπω ενδιαφέρον από Άγγλους, Γερμανούς, Άραβες και επιστροφή των Κινέζων αλλά και Βαλκάνιων».

Tony Costa: Ο 21ος αιώνας του real estate Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πρώτα οι σχέσεις και μετά οι συμφωνίες

Η CENTURY 21 έχει ξεκινήσει δυναμικά στην Αθήνα, με τα γραφεία της στην Τσακάλωφ να δέχονται συνεχώς αιτήματα για νέες συνεργασίες. «Ο επαγγελματισμός της ομάδας μας σε συνδυασμό με την ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρουμε καταρρίπτουν τις προκαταλήψεις και τους ενδοιασμούς για την αγορά ακινήτων. Σε κάθε συμφωνία για συνεργασία που επιδιώκουμε θέλουμε πάντα να βρούμε αυτό που ψάχνει ο πελάτης», λέει ο Τony Costa. «Όμως αυτό γίνεται πάντα στρατηγικά και επενδύοντας πολύ στις προσωπικές σχέσεις. Στη Century 21 θέλουμε να προσφέρουμε εμπειρίες. Με μια συζήτηση καταλαβαίνουμε τι θέλει ο πελάτης. Μπαίνουμε πολύ βαθιά στο αίτημά του. Το real estate είναι πολύ σημαντική επένδυση στη ζωή κάποιου. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται από την αρχή. Εμείς θα παραλάβουμε κάποιον από το αεροδρόμιο, θα του δείξουμε το ακίνητο, μετά γευματίζουμε μαζί, συζητάμε διεξοδικά. Δεν είμαστε εδώ για τα λεφτά, είμαστε για να χτίσουμε σχέσεις. Ας είναι απολαυστική η διαδικασία για να τη θυμάται. Τότε ο πελάτης θα μιλάει για σένα. Και τελικά, οι σχέσεις φέρνουν business».

Tony Costa: Ο 21ος αιώνας του real estate Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Η CENTURY 21 συμμετέχει στο ADM3/ The Leisure Architecture Issue ως ΧΟΡΗΓΟΣ

H ειδική έκδοση Architecture Design Map: The Leisure Architecture Issue δωρεάν στο σπίτι σας με ένα κλικ.

Θέματα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

Η νέα συνεργασία της LiFO με το archisearch.gr και την Design Ambassador παρουσιάζει τις καινούργιες τάσεις στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, του real estate και του hospitality, ενημερώνει για την εξέλιξη των σημαντικών έργων ανάπτυξης και μας συστήνει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς και αξιόλογους αρχιτέκτονες. Με την έκδοση The Leisure Architecture Issue χαρτογραφούμε το νέο τοπίο στον τουρισμό και την ανάπτυξη, υπό το πρίσμα της καλής ζωής, του τόπου, της επιχειρηματικότητας, του οράματος των thought leaders, αλλά και των επιχειρηματιών που πρωταγωνιστούν με έργα, ιδέες, καινοτόμες προτάσεις και στρατηγικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΥΕΤΡΑ 03/10- Ο πατέρας που έθαψε ζωντανά τα παιδιά του για να γλυτώσει από τις υποχρεώσεις

Αληθινά εγκλήματα / Ο πατέρας που έθαψε ζωντανά τα παιδιά του για να γλιτώσει από τις υποχρεώσεις

Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 1983, με δράστη έναν πατέρα που έθαψε στο υπόγειο του σπιτιού του τα παιδιά του, επειδή «ήταν άρρωστα». Αφηγείται ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ 02/10 -Το δικαίωμα του γυναικείου σώματος στις αλλαγές, στο γήρας, στην ασθένεια

Η Στέγη στη LiFO / Το δικαίωμα του γυναικείου σώματος στις αλλαγές, στο γήρας, στην ασθένεια

Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ψυχολόγος και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η influencer Ίρις Γεωργιάδου συζητούν με τη Χριστίνα Γαλανοπούλου για τη σημασία της αποδοχής, της φροντίδας και της κατανόησης ενός σώματος που αλλάζει, ασθενεί, γερνά, μεταμορφώνεται, στο πλαίσιο της σειράς podcasts «Για μια γεωγραφία του γυναικείου σώματος» σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Αθλητισμός / Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Τώρα το επίθετό μου το ξέρει όλος ο κόσμος»

Η δρομέας που τον Αύγουστο έγραψε ιστορία κατακτώντας double χρυσών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου είχε μια μακρά διαδρομή, γεμάτη ιδρώτα και προκλήσεις, απώλειες, χωρισμούς και ανταμώματα, αλλά και πολλή αγάπη. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Anna Romandash: «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Anna Romandash / «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Η βραβευμένη Ουκρανή δημοσιογράφος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της και απαντά για το αν η Ουκρανία θα γίνει το Βιετνάμ της Ρωσίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Generation Act: Οι «φύλακες-άγγελοι» του clubbing απλώνουν τα φτερά τους και στην Ελλάδα

Θέματα / H Generation Act δεν σου λέει «μην κάνεις ναρκωτικά», αλλά ενημερώνει και βοηθάει

Η «χημική γενιά» ωρίμασε πια αρκετά για να προσέχει τον εαυτό της και τους «επιγόνους» της. Όχι μόνο αναφορικά με τη σωστή ενημέρωση, την πρόληψη και την προστασία σε σχέση με τις ουσίες, αλλά και για ζητήματα συναίνεσης, σεξουαλικής παρενόχλησης και ασφαλούς σεξ, όπως αποδεικνύει η αξιέπαινη πρωτοβουλία της GA που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στα μυστικά πάρτι του Ιράν: Μια Ελληνίδα μιλά για τη διπλή ζωή των γυναικών και τα βαν της ηθικής αστυνομίας

Θέματα / Η διπλή ζωή των γυναικών στο Ιράν: Μια Ελληνίδα μιλά για τα μυστικά πάρτι και τα βαν της αστυνομίας ηθικής

Στη χώρα που απαγορεύει στις γυναίκες ακόμα και να τραγουδούν, η επανάσταση ξεκινά με χορό, ποτά κρυμμένα πίσω από βιβλιοθήκες και VPN για Facebook και Netflix.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ
Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ