OLIAROS Development: Η εμπειρία της ελληνικής ζωής σε ονειρεμένες κατοικίες

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
0

Ο ελληνικός τρόπος ζωής: αυτή είναι η ιδέα που ο Ιάσων Τσάκωνας, ιδρυτής της OLIAROS Development, επαναπροσδιορίζει και συστήνει στο ευρύτερο διεθνές κοινό μέσα από τα έργα της εταιρείας του.

Με επίκεντρο την καθημερινή εμπειρία διαβίωσης, οι κατοικίες προς πώληση και οι βίλες προς ενοικίαση της OLIAROS αλλά και τα celebrated rooms to let του Beach House στην Αντίπαρο συνδυάζουν την έκφραση της ποιοτικής αρχιτεκτονικής στον χώρο, ενίοτε στο πλαίσιο της συμβιωτικής σύνθεσης γειτονιών διαφόρων επιπέδων, με την εναλλαγή της επιθυμητής ιδιωτικότητας και κοινωνικότητας αλλά και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Με άλλα λόγια, στο επίπεδο της καθημερινότητας οι επισκέπτες των OLIAROS Villas και του ξενοδοχείου Beach House Antiparos περιηγούνται ευέλικτα μέσω της θάλασσας από νησί σε νησί ή περιδιαβαίνουν τις γειτονιές του κέντρου. Στην περιήγησή τους εντρυφούν στην τοπική κουλτούρα πριν βρουν ξανά καταφύγιο στο high end σχεδιασμού κατάλυμά τους, όπου οι υπηρεσίες concierge της OLIAROS τούς προσφέρουν τα πάντα, πριν από αυτούς, γι’ αυτούς.

Τα έργα της OLIAROS είναι οι κατοικίες και τα πρότζεκτ φιλοξενίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιλογών. Απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που θέλουν τη μονιμότητα της ελληνικής ζωής αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν πρώτα να γευτούν τη δυνατότητα της εφήμερης εμπειρίας.

Τα έργα της OLIAROS είναι οι κατοικίες και τα πρότζεκτ φιλοξενίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιλογών. Απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που θέλουν τη μονιμότητα της ελληνικής ζωής αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν πρώτα να γευτούν τη δυνατότητα της εφήμερης εμπειρίας. Είναι γεγονός, όπως εξηγεί ο Ιάσων Τσάκωνας, ότι η περίοδος του Covid-19 τόνωσε άμεσα την αναζήτηση για κατοικία. Παρ’ όλα αυτά, όπως προσθέτει, είθισται η επιθυμία για μια μόνιμη κατοικία να παγιώνεται ως απόφαση αφού κάποιος δοκιμάσει το εφήμερο. Και με αυτή την επιχειρηματική λογική γεννήθηκε το Beach House Antiparos στο νησί που συνιστά το σημείο όπου όλες οι δραστηριότητες της OLIAROS συναντιούνται κι αλληλεπιδρούν.

Στον καμβά του λευκού βράχου των Κυκλάδων ο Ιάσων Τσάκωνας εξέφρασε την αγάπη του για την αρχιτεκτονική, φέρνοντας υπογραφές όπως αυτές των AREA, Deca Architecture, Katerina Tsigarida Architects, Nicos Valsamakis, ARP, των Ιαπώνων Atelier Bow Wow και Sou Fujimoto, των Πορτογάλων Aires Mateus, Camilo Rebelo & Suzana Martins. Έχοντας συνεργαστεί με περισσότερους από 24 νέους Έλληνες αλλά και καθιερωμένους αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 50 κατοικίες, συνεχίζει να εργάζεται σε Αθήνα, Αντίπαρο, Σίφνο και άλλους προορισμούς.

OLIAROS VILLA RENTALS

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Κρατήρας. Φωτ.: Ed Reeve

Κάθε έργο της OLΙAROS έχει ως αφετηρία το σπίτι και τον τρόπο ζωής που ο ίδιος ο Ιάσων Τσάκωνας επιθυμεί για τον εαυτό του. Όταν λοιπόν το 2000, στα 28 του, αναζητούσε το νησί που θα γινόταν το δεύτερο σπίτι του, ανακάλυψε την παρθένα ομορφιά αλλά και την καίρια τοποθεσία της Αντιπάρου. Το πρώτο masterplan έγινε σε ένα «δύσκολο» οικόπεδο στον βορινό οικισμό Πηγαδάκια. Γύρω από το δικό του σπίτι, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις, δημιουργήθηκαν νέα έργα για φίλους που ήθελαν ανάλογη ποιότητα ζωής. Τότε δημιουργήθηκαν σπίτια όπως ο «Κρατήρας» και το «Aloni» των DECA architecture.

Έπειτα από κάποια χρόνια, μετά την ερώτηση «πώς θα βρω ένα σπίτι σαν το δικό σου», ήρθε η επόμενη: «πού θα βρω να νοικιάσω ένα σπίτι σαν το δικό σου». Έτσι γεννήθηκε η OLIAROS Villa Rentals που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010. Αρχικά ήταν η αποκλειστική διαχειρίστρια των πολυτελών κατοικιών που αναπτύχθηκαν από την OLIAROS Development και σήμερα το portfolio της ξεπερνάει τα 50 σπίτια στην Αντίπαρο αλλά και σε διάφορους προορισμούς, διατηρώντας πάντα τις αποκλειστικές συνεργασίες.

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Cliffhanger/ Aντίπαρος

Παράλληλα, η OLIAROS Villa Rentals προσφέρει τις φημισμένες της υπηρεσίες concierge, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της OLIAROS Development και καλύπτουν ανάγκες πέρα από κάθε φαντασία, όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ενοικιάσεις σκαφών, ελικοπτέρων και κάθε είδους bookings, στη μόνιμη πελατεία τους, δε, συγκαταλέγονται όλοι οι χολιγουντιανοί επισκέπτες που περνάνε από την Αντίπαρο.

BEACH HOUSE ΑNTIPAROS

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Beach House Antiparos. Φωτ.: Katerina Avgerinou

Από την άγρια και «ιδιωτική» πλευρά της Αντιπάρου, που είναι εκτεθειμένη στους ανέμους και τα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, μεταφερόμαστε στο απάνεμο κέντρο, στα ανατολικά του νησιού, και στην αγκαλιά του αμμώδους κόλπου Απάντημα. Η Αντίπαρος έχει γίνει ήδη hot προορισμός και έχει ανάγκη από ένα meeting point. Σε τέτοιο εξελίχθηκαν τα δωμάτια που προϋπήρχαν στην περιοχή, αφού ανακαινίστηκαν από το γραφείο ARP (Architecture Research Practice), σύμφωνα με το όραμα του Ιάσονα Τσάκωνα. Πλέον ονομάζονται Beach House Antiparos και συνιστούν το boutique hotel της OLIAROS ή, αλλιώς, «celebrated rooms to let». Προσφέρει οκτώ άνετα δωμάτια λίγα βήματα από τη θάλασσα, οργανωμένη παραλία και ένα εστιατόριο-μπαρ που αποτελεί μία από τις καλύτερες γευστικές επιλογές στο νησί, συνοδευόμενη από μια αυστηρά επιλεγμένη λίστα κρασιών και ποτών. Επιπλέον, στο Beach House Antiparos βρίσκεται η ομάδα εξυπηρέτησης της OLIAROS. Από το 2013 η πελατεία του παραμένει σταθερή, αυτό που αλλάζει είναι οι ανανεωμένες υπηρεσίες, οι γευστικές και μουσικές εμπειρίες.

M18 (ΜΗΤΣΑΙΩΝ 18)

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography

Κατεβαίνοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ποιος δεν έχει ονειρευτεί να έμενε ή, έστω, να «κλέψει» μια ματιά από το παράθυρο του πιο αναγνωρίσιμου ίσως νεοκλασικού της Αθήνας; Το κτίριο της οδού Μητσαίων 18 είναι αυτό που κυριολεκτικά εισβάλλει στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το σπίτι του 1926, στο οποίο έμενε ο ίδιος ο Ιάσων Τσάκωνας, μετατράπηκε στο Μ18, το νεότερο μέλος της οικογένειας της OLIAROS, που διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση. Εκείνος αναζήτησε ένα άλλο σπίτι, «μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά». Μέχρι τότε, μετά την ανακαίνιση, εκεί συνεχίζουν να «κατοικούν» έργα τέχνης από τη συλλογή του, διάσημα design έπιπλα και αντικείμενα, πολύτιμα αζέρικα χαλιά.

Με μοναδική θέαση προς το Μουσείο, την Ακρόπολη, τον λόφο του Φιλοπάππου και τον Λυκαβηττό και καλύπτοντας τις προϋποθέσεις της σύγχρονης, άνετης διαβίωσης, ανταποκρινόμενης στις υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες των επισκεπτών του, αποτελείται από 3 διαμερίσματα διαφορετικής χωρητικότητας και διαρρύθμισης. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της OLIAROS, στη Μ18 διατίθεται εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου που αφορά πελάτες που επιλέγουν κάποιο από τα διαμερίσματά της είτε για διαμονή είτε για να οργανώσουν εκδηλώσεις και επαγγελματικές συναντήσεις.

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography

OLIAROS Development: Κατοικίες που Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography

OLIAROS Development: Κατοικίες που Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography

H ειδική έκδοση Architecture Design Map: The Leisure Architecture Issue δωρεάν στο σπίτι σας με ένα κλικ.

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

Η νέα συνεργασία της LiFO με το archisearch.gr και την Design Ambassador παρουσιάζει τις καινούργιες τάσεις στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, του real estate και του hospitality, ενημερώνει για την εξέλιξη των σημαντικών έργων ανάπτυξης και μας συστήνει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς και αξιόλογους αρχιτέκτονες. Με την έκδοση The Leisure Architecture Issue χαρτογραφούμε το νέο τοπίο στον τουρισμό και την ανάπτυξη, υπό το πρίσμα της καλής ζωής, του τόπου, της επιχειρηματικότητας, του οράματος των thought leaders, αλλά και των επιχειρηματιών που πρωταγωνιστούν με έργα, ιδέες, καινοτόμες προτάσεις και στρατηγικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fluid geometries: Οι νέες γεωμετρίες στις πισίνες

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Fluid geometries: Οι νέες γεωμετρίες στις πισίνες

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία έχουν ανακαλύψει πεδίο δόξης λαμπρό στον σχεδιασμό της πισίνας, μεταξύ άλλων, γιατί έτσι αυξάνεται η αξία του ακινήτου. Ποιες είναι οι νέες γεωμετρίες αυτής της τάσης;
ΝΤΟΓΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΗ
Ποιο διαμέρισμα ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη του αύριο;

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE / Ποιο διαμέρισμα ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη του αύριο;

Επενδύσεις, νέα μεγάλα έργα αλλά και οι αλλαγές στον διεθνή τρόπο ζωής δίνουν νέα πνοή στην ανθρωπογεωγραφία της Θεσσαλονίκης. Η νέα γενιά κατοίκων που επιλέγει να ζήσει στην πόλη με τη μεσογειακή ατμόσφαιρα και την πολυπολιτισμική παράδοση αναζητά την αρχιτεκτονική που ταιριάζει στον τρόπο ζωής της. Γι’ αυτούς σχεδιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ασπασίας Τάκα.
THE LIFO TEAM
Τα νέα λόμπι της Αθήνας έχουν γούστο

Design / Τα νέα λόμπι της Αθήνας έχουν γούστο

Χρησιμοποιώντας έργα τέχνης, εμβληματικά αντικείμενα design, επιβλητικά γλυπτά, πολυτελή ή urban στοιχεία και μη τυπικές ρεσεψιόν, περιμένοντας και όσους δεν διαμένουν στους επάνω ορόφους να δοκιμάσουν μπέιγκελ και να χορέψουν σε υπόγεια κλαμπ, τα καινούργια ξενοδοχειακά λόμπι της πόλης είναι κάτι παραπάνω από απλοί χώροι υποδοχής και αναμονής: αποτελούν μέρος μιας εμπειρίας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μυθιστορηματικές αφίξεις από ξηρά και θάλασσα

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Μυθιστορηματικές αφίξεις από ξηρά και θάλασσα

Δύο σύμβολα φήμης και αισθησιασμού έρχονται να προστεθούν στην υπηρεσία του σύγχρονου experiential travel. Ο λόγος για το κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth 2, που αναμένεται να ενταχθεί στη συλλογή των ξενοδοχείων MGallery, και για το Orient Express Venice Hotel, τη «στατική συνέχεια» της πιο διάσημης αμαξοστοιχίας όλων των εποχών.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, CO-CURATED WITH TRAVELWORKS PR
Ένα μουσείο και μια αποβάθρα στο Λίβερπουλ ως υπενθύμιση του δουλεμπορίου και της σκλαβιάς

Design / Ένα μουσείο και μια αποβάθρα στο Λίβερπουλ ως υπενθύμιση του δουλεμπορίου και της σκλαβιάς

Το Ναυτικό Μουσείο βρίσκεται στο Λίβερπουλ, στο Royal Albert Dock, και επικεντρώνεται στη θαλάσσια ιστορία της πόλης. Θα ανακαινισθεί και θα συνδεθεί με το Μουσείο Δουλείας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΤΟΙΜΟ ΤΣΕΚ ΦΩΤΟ Μια εγκατάσταση - ανακατασκευή ενός σπιτιού με νοσταλγία για τη βομβαρδισμένη Βηρυτό

Design / Μια εγκατάσταση-ανακατασκευή ενός σπιτιού με νοσταλγία για τη βομβαρδισμένη Βηρυτό

Η πρόσοψη μεταφέρθηκε από τον Λίβανο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κομμάτια, και στη συνέχεια στήθηκε σε μια αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος στο μουσείο V&A από τεχνίτες της Βηρυτού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μπερντ και Χίλα Μπέκερ: Μια έκθεση για τη γοητεία των ερειπωμένων βιομηχανικών κατασκευών

Πολιτισμός / Μπερντ και Χίλα Μπέκερ: Μια έκθεση για τη γοητεία των ερειπωμένων βιομηχανικών κατασκευών

Ο Μπερντ και η Χίλα Μπέκερ επί σαράντα χρόνια φωτογράφιζαν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αλλάζοντας την πορεία της φωτογραφίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όλαφουρ Ελίασον

Design / Ένα περίπτερο από χρωματιστά γυαλιά σε ένα οινοποιείο, ένα ακόμα παιχνίδι με το φως από τον Olafur Eliasson

Στα έργα του χρησιμοποιεί στοιχειώδη υλικά, το φως, το νερό και γήινα υλικά όπως ο πάγος, για να εμπλέξει τον θεατή σε μια εικαστική εμπειρία που περιλαμβάνει την ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ