Η σχεδιαστική φιλοσοφία της φιλοξενίας στο ταξίδι

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της φιλοξενίας στο ταξίδι Facebook Twitter
Φωτ.: Courtesy of Aegean Airlines
0ΣΤΗΝ AEGEAN
, διανύοντας την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας, έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή. Πλέον τολμάμε να οραματιζόμαστε την ανάδειξή της από έναν τοπικό ήρωα σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand με πλατφόρμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus ΝΕΟ Α320/Α321 και ένα φιλόδοξο πλάνο δημιουργίας νέων υπηρεσιών που έχουν πάντα στο κέντρο τους επιβάτες μας. Και, φυσικά, με την ανανεωμένη εικόνα που παρουσιάζει η νέα εταιρική μας ταυτότητα. Μια εικόνα που αποπνέει ελληνικότητα, φιλοξενία, αξιοπιστία αλλά και τη νέα δυναμική της AEGEAN και της Ελλάδας. 

Αυτή η ελληνική μας ταυτότητα αποτελεί όχημα για την εξέλιξή μας σε έναν διευρυμένο ρόλο που δεν περιορίζεται από σύνορα ή στερεότυπα. Είμαστε Έλληνες με τρόπο που δεν αφορά μόνο τους Έλληνες ή μόνο τους ξένους επισκέπτες μας και αυτό επιδιώκουμε να αποτυπώνεται στην εικόνα μας. 

Μια εικόνα που πρόσφατα άλλαξε, αναθεωρήθηκε, αναβαθμίστηκε αισθητικά και τελικά ξαναγεννήθηκε μέσα από μια διεργασία ανανέωσης που διήρκεσε μήνες, αλλά θεωρούμε ότι αισθητικά μάς δικαίωσε, καθώς όχι μόνο καταφέρνει να αποτυπώσει το όραμά μας για τη νέα εποχή της AEGEAN αλλά και γιατί αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το κοινό μας, την αισθητική του οποίου εκτιμούμε βαθιά. Άλλωστε, κρυφή φιλοδοξία μας ήταν από την πρώτη στιγμή η σχεδιαστική φιλοσοφία της νέας εταιρικής μας εικόνας να αποτελέσει συνώνυμο της φιλοσοφίας της φιλοξενίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Το νέο μας business lounge στην εκτός Schengen περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας είναι το σύμβολο της νέας εποχής μας, μιας δυναμικής και βιώσιμης νέας εποχής για την AEGEAN και την Ελλάδα. Μιας εποχής που παντρεύει τον δυναμισμό και την εξέλιξή μας με την κληρονομιά και το μοναδικό ελληνικό μας πνεύμα.

Η καμπίνα αλλά και η εξωτερική όψη των νέων αεροσκαφών μας, τα νέα μας lounges, τα υλικά εξυπηρέτησης που χρησιμοποιούμε στις πτήσεις μας, το οπτικό αλλά και συνολικά αισθητικό ερέθισμα που προτείνουμε στους επιβάτες μας ακολουθώντας τη νέα εταιρική μας εικόνα εκφράζει τη βαθιά και πηγαία κουλτούρα φιλοξενίας, φροντίδας και εγγύτητας που χαρακτηρίζει την AEGEAN από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της.  Άλλωστε, το ελληνικό πνεύμα και οι αξίες μας, η ελληνική αισθητική μας, λειτουργούν ως πυξίδα για το branding, το προϊόν, την εμπειρία, τους ανθρώπους.

Το νέο μας Business Lounge, 1.250 τ.μ. στην εκτός Schengen περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας, όπως και το νέο business lounge στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, αποτελούν την πλέον πρόσφατη έκφραση της προσήλωσής μας σε όλα τα παραπάνω και την αφοσίωση στις αξίες που πρεσβεύουμε. 

Επιδίωξή μας ήταν να διαμορφωθεί ένα αρχιτεκτονικό αφήγημα πλήρως ενταγμένο στο περιβάλλον του αεροδρομίου αλλά και του αεροσκάφους –καθώς λειτουργεί ως φυσική προέκταση του χώρου–, το οποίο θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή χωρική εμπειρία στον επιβάτη, οπτικοποιώντας την ίδια τη φιλοξενία και την ταξιδιωτική εμπειρία της AEGΕAN.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της φιλοξενίας στο ταξίδι Facebook Twitter
Παρά την επιβλητική εικόνα και το μεγάλο μέγεθός του, έχουμε φροντίσει ώστε το νέο business lounge να είναι ζεστό και φιλικό και να αποπνέει φιλοξενία και την ίδια αίσθηση οικειότητας που εισπράττουν οι επιβάτες μας στο αεροπλάνο.

Εμπνευσμένο από τη λιτή παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ελλάδας, ενσωματώνει στον σχεδιασμό του την τεχνολογία αιχμής του αεροπλάνου. Παράλληλα, η προνομιακή θέση του στον τρίτο όροφο της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου προσφέρει συγκλονιστική θέα στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και άπλετο φυσικό φως. 

Όπως δήλωσε πρόσφατα το σχεδιαστικό δίδυμο Δημήτρης και Κωνσταντίνος Καραμπατάκης του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου K-studio, με το οποίο συνεργαστήκαμε και για τα δύο lounges, o σχεδιασμός τους στηρίχθηκε σε τρεις πυλώνες-πηγές έμπνευσης. «Αφενός, έχουμε την παραδοσιακή, νησιωτική αρχιτεκτονική με τις ροϊκές γεωμετρίες, τις καμπύλες ακμές και το μπλε της ελληνικής θάλασσας. Αφετέρου, ο δυναμισμός των νέων αεροσκαφών της AEGEAN και των χώρων τους, με τους οποίους προσπαθήσαμε να συντονιστούμε, αντλώντας σχήματα, υλικά και υφές, έφερε τη διάσταση της τεχνολογίας αιχμής στο δικό μας σχέδιο με υλικά όπως το τζάμι, το ανοδιωμένο inox και ένα ανάγλυφο ταβάνι που κρύβει τις υψηλές μηχανολογικές απαιτήσεις ενός lounge. Αφορμή υπήρξε και η νέα εταιρική ταυτότητα της AEGEAN, που αποτέλεσε ισχυρή αφετηρία, ώστε να αποτυπώσουμε στον χώρο και την επίπλωση το νέο πρόσωπο της εταιρείας». Για εμάς, αυτή η φράση των συνεργατών μας αποτυπώνει όχι μόνο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των lounges αλλά και την ευρύτερη σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλουμε να διαπνέει τους χώρους που διαμορφώνουμε για τους επιβάτες μας. 

Ωστόσο, παρά την επιβλητική εικόνα και το μεγάλο μέγεθός του, έχουμε φροντίσει ώστε το νέο business lounge να είναι ζεστό και φιλικό και να αποπνέει φιλοξενία και την ίδια αίσθηση οικειότητας που εισπράττουν οι επιβάτες μας στο αεροπλάνο. Οι χώροι είναι διακριτά χωρισμένοι σε περιοχές που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις διαφορετικές ανάγκες των επισκεπτών μας. Η κεντρική αίθουσα, το media lounge, τα recliners στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για περισσότερη ιδιωτικότητα και χαλάρωση, τα privée meeting rooms, τα δύο coffee stations καθώς και το μεγάλο εστιατόριο, σε συνδυασμό με το wine bar, δημιουργούν νέα και διαφορετικά σημεία συνάντησης, προσφέροντας πολλές επιλογές σε κάθε επιβάτη. Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ και φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών σε όλα τα σημεία. 

Επιπλέον, δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών μας είναι επισκέπτες από άλλες χώρες και ταυτόχρονα εμείς, ως μέλος της Star Alliance, υποδεχόμαστε στο lounge μας επιβάτες και άλλων αεροπορικών εταιρειών που ανήκουν στη «συμμαχία», επιδιώκουμε η παραμονή στο lounge μας να λειτουργήσει και ως πλατφόρμα προβολής της ελληνικότητας. Οι γεύσεις και οι επιλογές ζεστών και κρύων εδεσμάτων εκπέμπουν σπιτική φροντίδα και προέρχονται κατά βάση από εκλεκτούς Έλληνες παραγωγούς. Ταυτόχρονα, το wine bar προσφέρει ετικέτες κρασιών από διαφορετικό οινοποιείο κάθε φορά, προκειμένου να γνωρίσουν, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι επισκέπτες, τους οινικούς θησαυρούς της χώρας.

Το νέο μας business lounge στην εκτός Schengen περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας είναι το σύμβολο της νέας εποχής μας, μιας δυναμικής και βιώσιμης νέας εποχής για την AEGEAN και την Ελλάδα. Μιας εποχής που παντρεύει τον δυναμισμό και την εξέλιξή μας με την κληρονομιά και το μοναδικό ελληνικό μας πνεύμα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε φιλοξενία σε έναν χώρο που τιμά και σέβεται τον επισκέπτη και που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους. Και, βεβαίως, παραμένουμε πιστοί και προσηλωμένοι στον στόχο μας να εξελίσσουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας και να βελτιώνουμε την εμπειρία των επιβατών μας. 

H ειδική έκδοση Architecture Design Map: The Leisure Architecture Issue δωρεάν στο σπίτι σας με ένα κλικ.

 
Θέματα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

Η νέα συνεργασία της LiFO με το archisearch.gr και την Design Ambassador παρουσιάζει τις καινούργιες τάσεις στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, του real estate και του hospitality, ενημερώνει για την εξέλιξη των σημαντικών έργων ανάπτυξης και μας συστήνει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς και αξιόλογους αρχιτέκτονες. Με την έκδοση The Leisure Architecture Issue χαρτογραφούμε το νέο τοπίο στον τουρισμό και την ανάπτυξη, υπό το πρίσμα της καλής ζωής, του τόπου, της επιχειρηματικότητας, του οράματος των thought leaders, αλλά και των επιχειρηματιών που πρωταγωνιστούν με έργα, ιδέες, καινοτόμες προτάσεις και στρατηγικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΥΕΤΡΑ 03/10- Ο πατέρας που έθαψε ζωντανά τα παιδιά του για να γλυτώσει από τις υποχρεώσεις

Αληθινά εγκλήματα / Ο πατέρας που έθαψε ζωντανά τα παιδιά του για να γλιτώσει από τις υποχρεώσεις

Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 1983, με δράστη έναν πατέρα που έθαψε στο υπόγειο του σπιτιού του τα παιδιά του, επειδή «ήταν άρρωστα». Αφηγείται ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ 02/10 -Το δικαίωμα του γυναικείου σώματος στις αλλαγές, στο γήρας, στην ασθένεια

Η Στέγη στη LiFO / Το δικαίωμα του γυναικείου σώματος στις αλλαγές, στο γήρας, στην ασθένεια

Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ψυχολόγος και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η influencer Ίρις Γεωργιάδου συζητούν με τη Χριστίνα Γαλανοπούλου για τη σημασία της αποδοχής, της φροντίδας και της κατανόησης ενός σώματος που αλλάζει, ασθενεί, γερνά, μεταμορφώνεται, στο πλαίσιο της σειράς podcasts «Για μια γεωγραφία του γυναικείου σώματος» σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Αθλητισμός / Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Τώρα το επίθετό μου το ξέρει όλος ο κόσμος»

Η δρομέας που τον Αύγουστο έγραψε ιστορία κατακτώντας double χρυσών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου είχε μια μακρά διαδρομή, γεμάτη ιδρώτα και προκλήσεις, απώλειες, χωρισμούς και ανταμώματα, αλλά και πολλή αγάπη. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Anna Romandash: «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Anna Romandash / «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Η βραβευμένη Ουκρανή δημοσιογράφος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της και απαντά για το αν η Ουκρανία θα γίνει το Βιετνάμ της Ρωσίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Generation Act: Οι «φύλακες-άγγελοι» του clubbing απλώνουν τα φτερά τους και στην Ελλάδα

Θέματα / H Generation Act δεν σου λέει «μην κάνεις ναρκωτικά», αλλά ενημερώνει και βοηθάει

Η «χημική γενιά» ωρίμασε πια αρκετά για να προσέχει τον εαυτό της και τους «επιγόνους» της. Όχι μόνο αναφορικά με τη σωστή ενημέρωση, την πρόληψη και την προστασία σε σχέση με τις ουσίες, αλλά και για ζητήματα συναίνεσης, σεξουαλικής παρενόχλησης και ασφαλούς σεξ, όπως αποδεικνύει η αξιέπαινη πρωτοβουλία της GA που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στα μυστικά πάρτι του Ιράν: Μια Ελληνίδα μιλά για τη διπλή ζωή των γυναικών και τα βαν της ηθικής αστυνομίας

Θέματα / Η διπλή ζωή των γυναικών στο Ιράν: Μια Ελληνίδα μιλά για τα μυστικά πάρτι και τα βαν της αστυνομίας ηθικής

Στη χώρα που απαγορεύει στις γυναίκες ακόμα και να τραγουδούν, η επανάσταση ξεκινά με χορό, ποτά κρυμμένα πίσω από βιβλιοθήκες και VPN για Facebook και Netflix.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ
Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ