Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.10.2019 | 21:50

Άραγε

Μπορεις να αποβάλλεις ποτέ τα ψυχολογικά που κουβαλάς από την προβληματική παιδική-εφηβικη σου ηλικία? Έχω φτάσει λίγο πριν τα 30 ,η ζωή μου είναι καλύτερη απ' ότι θα περίμενα ποτέ, όλα τακτοποιημένα και ήσυχα και πάλι δεν νιώθω ικανοποίημενη, ψάχνομαι συνέχεια να γεμίσω τα κενά μου και να δημιουργήσω θεματα. Είναι τόσο κουραστικό όλο αυτό. Φοβάμαι κυρίως τη μέρα που θα διαταραχθεί αυτή η ησυχία και δε θα χω τη δύναμη να αντιμετωπίσω καταστάσεις.
141 σχόλια
Ταξινόμηση:
Shotgun (η) Shotgun (η) 10.10.2019 | 22:12
Μπορείς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται βοήθεια από κάποιον ειδικό, είτε ψυχολόγο, είτε ψυχίατρο αναλόγως των προβλημάτων που σου δημιουργούν.
Artyom Artyom 10.10.2019 | 22:20
Εύχομαι να πάνε όλα ρόδινα.
Όλα εχουν να κάνουν με τον βαθμό που τα βίωσες και τι χαρακτήρας είσαι.Οπότε βλέπεις αν όντως χρειάζεσαι γνώμη ειδικού.Δεν έχω εμπειρία επ'αυτού και καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να προσέξεις ιδιαίτερα.
Έχω γνωστό που πάσχει απο κάποιου είδους διαταραχή.Πέρασε απο τρεις γιατρούς για να καταλήξει σε αυτόν που συνεργάζεται τώρα και θα λαμβάνει εφόρου ζωής αγωγή.Ποτέ δεν θα είναι ξανα ο ίδιος προφανώς.Και αυτό έχει αντίκτυπο ...στα πάντα.Καλή δύναμη.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 00:03
Αν μπορείς να απαλλαχθείς εντελώς δεν το ξέρω. Μπορείς όμως να μετριασεις τις συνέπειες και σε αυτό θα σε βοηθήσει πολύ η ψυχοθεραπεία πιστεύω. Όλα καλά εύχομαι να σου πάνε!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 00:15
Ψυχιατρικές-Ψυχολογίες και όλα τα συναφή=ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Καταπολεμούν μόνο τα συμπτώματα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) , και όχι το πρόβλημα. Η λύση, όπως και το πρόβλημα, βρίσκονται μέσα σου
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 00:21
Μάλιστα, ψευδοεπιστημη η ψυχιατρική, η ψυχιατρική ρε φίλε. Το διαβάσαμε και αυτό!

Συμφωνώ ότι η λύση είναι μέσα σου, χρειάζεται όμως συχνά κάποια βοήθεια για να την βρεις. Άλλο αυτό και άλλο να χαρακτηρίζεται η ψυχιατρική ως ψευδοεπιστημη!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 00:35
Όπου βλέπεις κοτσαρισμενη μια "Ιατρική", δεν σημαίνει πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο. Δεν μιλάμε για καρδιοχειρουργική, για ψυχιατρική μιλάμε. Σιγά την σπουδαιότητα της ψυχιατρικής. Θεραπεύει (λέμε τώρα) τα συμπτώματα μιας τάδε ψυχικής νόσου και κάτι έγινε. Δεν την θεωρώ καν επιστήμη. Υποτίθεται θεραπεύει ψυχές. Το λέει και το όνομα. Δεν θεραπεύει ψυχές όμως, θεραπεύει κάποια συμπτώματα μιας ασθένειας , όχι την ίδια την ασθένεια. Δεν τηρεί το όνομα της. Δικαίως και είναι μια ψευδοεπιστημη λοιπόν
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 01:09
Διαφωνώ. Πρώτον, θα μπορούσες να διαβάσεις τον ορισμό της επιστήμης, με βάση τον οποίο προφανώς και θεωρείται η ψυχιατρική επιστήμη. Δεύτερον, ακόμα και αν τα πράγματα είναι όπως τα λες, είναι λίγο πράγμα πιστεύεις η διάγνωση της νόσου και η θεραπεία έστω των συμπτωμάτων;
caramellll caramellll 11.10.2019 | 01:52
Η θεωρία από την πραγματικότητα απέχει κατά πολύ. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε ενδελεχέστατα τον ορισμό της Ψυχιατρικής, το λέει και το όνομα. Ψυχή-Ιατρική. Ιατρική-ψυχής. Κάτι το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει για λόγους που προανέφερα. Η διάγνωση δεν είναι κάτι δύσκολο. Πόσες ψυχικές ασθένειες υπάρχουν; πες καμία 60αρια. Άντε και με μερικά παρακλάδια νόσων, πηγαίνουμε στις 200.Άντε και 600 να ναι, που δεν είναι. Κάθε μέρα να μελετάς για μια νόσο, τις μαθαίνεις όλες σε 2 χρόνια. Και πόσα φάρμακα ψυχικών ασθενειών να υπάρχουν; Καμιά 500αριά και αυτά. Μαθαίνεις κάθε μέρα μια νόσο, ένα φάρμακο και σε 2 χρόνια άνετα ψυχίατρος. Δεν κάνεις τίποτα. Κάθεσαι, βρίσκεις τη νόσο, και δίνεις το αντίστοιχο φάρμακο. Κάναμε και το αβέρτα χαπάκωμα επιστήμη τώρα.
πάντως έχει δίκιο κατά κύριο λόγο φάρμακα δίνουν καταπολεμόντας τα συμπτώματα, αλλά υπάρχουν και παρακλάδια της με ενδιαφέρον πχ. δικαστική ψυχιατρική, για τα πρακτικά η ειδίκευση της ψυχιατρικής είναι 5 έτη. +6 έτη η ιατρική σύνολο 9 χρόνια σπουδές..
Εντάξει δεν θέλει και 7 έτη ειδίκευση που θέλει η θωρακοχειρουργική, άλλα υπάρχουν και άλλες ειδικότητες πιο εύκολες πχ οφθαλμίατρος 4 χρονάκια μόνο! κοψοχρονιά :D
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 03:03
Αγιε, η διαφωνία μου δεν έγκειται στο αν καταπολεμά τα συμπτώματα ή την ίδια την νόσο αλλά στον χαρακτηρισμό της ως επιστήμης!
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 03:10
Caramellll, η ψυχιατρική επίσης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη νευρολογία. Αλλά εντάξει μωρέ, πόσα βιβλία είναι στην τελική η νευρολογία, 5; 10; τα διαβάζεις σε ένα μήνα και γίνεσαι και νευρολόγος που λέει ο λόγος. Δεν έγινε και κάτι. Επίσης για να συνταγογραφησουν οι ψυχίατροι φάρμακα πρέπει να έχουν και γνώσεις φαρμακευτικής και χημείας. Αλλά θα μου πεις πόσα ψυχοφάρμακα να υπάρχουν, 50-100, τα μαθαίνεις απ'έξω και τελείωσε.

Δεν μπορείς να λες ότι η ψυχιατρική είναι το πολύ 200 ψυχασθενειες που τις μαθαίνεις και τελείωσε. Γενικά, δεν μπορείς όλες τις επιστήμες να τις προσεγγίζεις σαν ιστορία ή αρχαία τριτης λυκείου που παίρνεις το βιβλίο, το μαθαίνεις καλά και αυτό ήταν όλο.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 03:13
Πάντως Αγιε η δικαστική ψυχιατρική έχει πράγματι φοβερό ενδιαφέρον.
η ψυχιατρική είναι επιστήμη, η ψυχολογία είναι ψευδοεπιστήμη :P
caramellll caramellll 11.10.2019 | 03:33
Λοιπόν πάμε:
1. Ψυχιατρική επιστήμη (γελάν και οι πέτρες)
2.Ψυχιατρική-->Ψυχή+Ιατρική-->Γιατρεύει την ψυχή
-Όπως είπαμε για πολλοστή φορά ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ την ψυχή, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ τη νόσο, απλώς καταπολεμά τα συμπτώματα
3. Επιστήμη, από το επίσταμαι=γνωρίζω καλά
-Η Ψυχιατρική "ΔΕΝ γνωρίζει καλά" πως να γιατρέψει την ψυχή και δεν το κάνει κιόλας.
Επομένως, ΔΕΝ είναι επιστήμη
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 03:46
Αγιε, συμφωνώ για την ψυχολογία!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 03:52
Επίσης, αν αντιμετώπισες εσύ τις πανελ και τις κάθε πανελ ως "ανοίγουμε βιβλία, τα μαθαίνουμε και γεια σας", δεν σημαίνει πως το έκανα και εγώ. Σε πληροφορώ πως μέχρι και στις πανελ, διάβαζα πράγματα σχετικά με τα μαθήματα και εκτός ύλης και τελείως προαιρετικά. Διάβαζα λεξιλόγια και βιβλία αρχαίων ακαδημαικού επιπέδου και βάλε, και όχι απλώς έχω την ικανότητα να μεταφράζω και να γνωρίζω άπταιστα αρχαία ελληνικά, μπορώ πλέον και να τα μίλησω κανονικά. Όλα αυτά στο πλαίσιο της φιλομάθειας και της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ γνώσης, που θα με συνοδεύει εφόρου ζωής.
Και την ικανότητα αυτή δεν την έχει και ούτε πρόκειται να την έχει κανένας παπαγάλος της σειράς
Οπότε, η κίβδηλη κατηγορία, ότι αντιμετωπίζω την κάθε επιστήμη ή το οτιδήποτε με γνώμονα την παπαγαλία, εκτός από το ότι είναι ανυπόστατη, με προσβάλλει, τουλάχιστον
caramellll caramellll 11.10.2019 | 03:56
Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η Ψυχολογία ίσως και είναι επιστήμη. Η ψυχολογία ΟΝΤΩΣ "γνωρίζει καλά " πως να ερμηνεύσει τη ψυχή, και την ερμηνεύει.
Η Ψυχιατρική, ΔΕΝ "γνωρίζει καλά" πως να γιατρέψει τη ψυχή, και δεν την γιατρεύει. Μαντέψτε ποια είναι η ψευδοεπιστήμη
αχ βρε καραμέλα αχ!!

αν το πας έτσι 3 επιστήμες υπάρχουν μόνο, τα μαθηματικά και η φυσική και η χημεία.

επίσης αν έχεις ποτέ πυρετό μην πάρεις ντεπόν να πέσει αφού καταπολεμάς μόνο το σύμπτωμα έτσι..

η ψυχιατρική μελετά την νευροχημεία του σώματος σε κάθε πάθηση για να δώσει φαρμακευτική αγωγή. ε δεν είναι αυτό επιστήμη; + περιέχει την γενική ιατρική.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 04:07
Μίλησα με επιχειρήματα και έννοιες, σας τα έβαλα και σε αριθμούς, προτασούλα-προτασούλα, μήπως και βγάλουμε συννενόηση. Δεν βλέπω να απαντάτε επί της ουσίας. Δεν βλέπω καμία προσπάθεια να καταρρίψετε τα επιχειρήματα και τα τεκμήρια. Πάλι τα δικά σας
caramellll caramellll 11.10.2019 | 03:59
Εμένα ρωτάς;
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 12:57
Βρε caramellll, η νομική δεν είναι επιστήμη, πως να το κάνουμε τώρα. Το ότι είναι δύσκολη σχολή δεν σημαίνει ότι είναι επιστήμη. Και το λέει αυτό άνθρωπος που έχει τελειώσετε νομικη.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:38
"Η Νομική δεν είναι επιστήμη". Να δω τι άλλο θα ακούσουμε. Όχι απλώς είναι επιστήμη, αλλά είναι και η ΑΝΏΤΕΡΗ επιστήμη. Χωρίς τη Νομική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. Ελπίζω να μην ασχοληθείς με τη Νομική στη ζωή σου. Η Νομική ανοίκει μόνο σε αυτούς που την αγαπάνε και είναι διατεθειμενοι να θυσιάσουν ολόκληρη τη ζωή τους για αυτή. Εκθέτεις τον κλάδο
caramellll caramellll 11.10.2019 | 04:22
Μάλλον δεν διαβάζεις αυτά που λέω καλά. Πρέπει να τα ξαναλέω 200 φορές. Δεν μας ενδιαφέρει αν έχει νευρολογίες μέσα και γενικές ιατρικές. Και οι Πολιτικές επιστήμες έχουν μέσα Νόμους και Δίκαια, αλλά δεν είναι Νομική. Η Ψυχιατρική επειδή περιέχει γενική Ιατρική, δε σημαίνει ότι είναι Ιατρική.
Τα ντεπόν και όλα τα φάρμακα, δεν τα παίρνουμε μόνο για να καταπολεμήσουμε προσωρινά ένα σύμπτωμα, αλλά για να ιάσουμε σταδιακά μία νόσο. Η Ψυχιατρική θεραπεύει επίσης τα σωματικά συμπτώματα, αλλά δεν θεραπεύει την ψυχή, γιατί πρόκειται για ψυχή.
Δεν θεραπεύει την ψυχή, ΔΕΝ υπάρχει Ψυχιατρική. Απορρίπτεται ως έννοια.
Ας την λέγανε" η επιστήμη που θεραπεύει τα σωματικά συμπτώματα της ψυχής", να το δεχτούμε. Ως τότε, θα την αποκαλώ ψευδοεπιστήμη. Προσβάλλετε και τους Γιατρούς μαυτά που λέτε. Θα εξισώσουμε τον Γιατρό, που κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, με έναν τσαρλατάνο που χορηγεί φάρμακα.
γιατί η νομική είναι επιστήμη;;;;; παω για υπνο γτ ματωσαν τα ματια μ με αυτα που διαβαζω..
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

πρώτος στην ιατρική Αθήνας στο έτος του, με πόσες δημοσιεύσεις και βραβέυσεις και έρευνα στον τομέα του, λογικά τσαρλατάνος που γράφει φάρμακα..
οτι να'ναι. πραγματικά.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 04:39
Κλασικά. Πετάει πράγματα άσχετα, σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τον αντίπαλο και κατ'επέκταση ολόκληρο το θέμα της συζήτησης.
Απάντησα ξεκάθαρα στα έωλα επιχειρήματα σου, εσύ δεν κατέρριψες κανένα δικό μου. Εμ βέβαια. Τι να απαντήσεις σε τεκμηριωμένα πράγματα.
καθόλου άσχετο αυτό που έστειλα είναι απο τους πιο βραβευμένους νέους Ελληνες γιατρούς στο εξωτερικό, Αρίστος των Άριστων και σε πανελλήνιες και στην ιατρική σχολή και είναι ψυχίατρος. Ήταν απάντηση τάπα, στη μπουρδιτσα που πέταξες οτι οι ψυχίατροι είναι τσαρλατάνοι κάνοντας ετυμολογική ανάλυση του ονόματος του κλάδου χωρίς να έχεις το παραμικρό στοιχείο καν για το τι περιλαμβάνουν οι σπουδές τους. Ενώ στην αντίπερα όχθη οι δικηγόροι έγιναν επιστήμονες.
ε σορρυ κιόλας αλλά σε μαλακίες καλύτερα είναι να μην απαντάει κάποιος. αν δεν αντιλαμβλάνεσαι καν τον παραλογισμό σου ποιο το νόημα να κάτσει κανείς να σου προβάλει λογικά επιχειρήματα. Στην τελική είχα και ένα κόψιμο νομίζεις για το τι πιστεύεις ώστε να σε μεταπείσω κιόλας :D no ofence.
Χαος Χαος 11.10.2019 | 05:27
Και επειδη ο "γιατρος" (χειρουργος λεγεται) κανει εγχειρηση ανοιχτης καρδιας,σημαινει οτι καποιος αλλος που δεν κανει εγχειρηση θεωρειται λιγοτερο γιατρος? Ο γιατος που σου δινει φαρμακο για την χρονια ΑΝΙΑΤΗ ασθενεια δεν ειναι γιατρος επειδη σου καταπολεμα το συμπτωμα και οχι την ασθενεια? Τι ρηχη,ανοητη και επιφανειακη "λογικη" ειναι αυτη που εχεις? Ελεος μας εχεις καψει εγκεφαλους εδω μεσα καθε τρεις και λιγο. Μας εχεις αραδιασει πιο πανω για το ποσο εχεις διαβασει και ποσο θιγεσαι που εχεις τοσες γνωσεις και σε προσβαλουν οι ψυχιατροι που δηθεν θα επρεπε να λεγονται αλλιως για να δεχτεις ΕΣΥ οτι δεν ειναι ψευδοεπιστημονες.Μιλαμε για χημεια του εγκεφαλου και το εχεις καταριψει γιατι εχεις ΑΓΝΟΙΑ για το τι ειναι οι ψυχικες ασθενειες γενικα.Δεν ξερω αν εχεις ερθει ποτε αντιμετωπη/ος με ψυχικη ασθενεια,αλλα καλο θα ηταν μεσα στις γνωσεις που λες οτι εχεις να βαλεις στο προγραμμα και το κεφαλαιο ψυχικες ασθενειες.Εισαι ενα ζωντανο παραδειγμα οτι οι γνωσεις και τα βιβλια δε σε κανουν πιο εξυπνο παντως.
Οοοοχι Χάος αγόρι μου, ο ενδοκρινολόγος που σου δίνει τ4 για το θυρεοειδή, δεν είναι επιστήμονας. Είναι τσαρλατάνος. Το σύμπτωμα θεραπεύει μόνο! Ο θυρεοειδής σου δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά. Δεν υπάρχει ίαση πως να το κανουμε!!! ^_^

Έλα μωρέ μην τα παίρνεις τόσο της μετρητής, είναι πιτσιρικακι το καραμελακι, πιο πολύ αντίλογος ετσι για την κόντρα, είναι της ηλικίας. Κι εγώ μικρός έτσι έκανα εκεί στη μαλακία μου μέχρι τελικής πτώσης, αν και καταβαθος ήξερα ότι είμαι λάθος (^^).
caramellll caramellll 11.10.2019 | 12:33
Ο άλλος κράζει τη Νομική,δεν την θεωρεί και επιστήμη, και στον αντίποδα θεωρεί επιστήμη την Ψυχιατρική. Θα συγκρίνουμε τη Νομική με την Ιατρική.
Η Ιατρική είναι σχολή εύκολη και το λένε και οι ίδιοι οι φοιτητές της. Ένα ανθρώπινο σώμα έχουν να μάθουνε, ας το μάθουνε. Η Νομική έχει τα πάντα μέσα και είναι και ανώτερη.
Το δύσκολο είναι να γίνεις καλός γιατρός, όχι να μάθεις την επιστήμη την Ιατρικής.
Χαος Χαος 11.10.2019 | 13:04
Οχι δεν ειπες μονο αυτο,μεσα στις μπαρουφες που μας αραδιασες ειπες και οτι ο ψυχιατρος ειναι τσαρλατανος,οτι δεν κανει κατι σημαντικο οτι σιγα μωρε διαβασε εκει μερικες ασθενειες ψυχικες και δινει φαρμακα. Λοιπον, αυτο αναιρεισαι συνεχως,δεν μπορεις να το μαζεψεις απο πουθενα πλεον και εχεις εκτεθει ηδη οποτε σταματα καπου.Οσο για την εξυπνασα σου ενα θα σου πω, συμβουλεψες αγνωστο ατομο εδω μεσα για το πως να εκδικηθει καποοιον λεγοντας του κατι τρομερα επικινδυνο χωρις να ξερεις την ηλικια και το ποιος ειναι ο αλλος,χωρις να ξερεις τι σπορο φυτευσες στο κεφαλι του και ποσο ασχημα θα μπορουσε να καταληξει αυτο. ΤΟΣΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ. Ελεος καπου.
Apothekerin Apothekerin 12.10.2019 | 23:57
"Τα ντεπόν και όλα τα φάρμακα, δεν τα παίρνουμε μόνο για να καταπολεμήσουμε προσωρινά ένα σύμπτωμα, αλλά για να ιάσουμε σταδιακά μία νόσο."

Δυστυχως τα περισσοτερα φαρμακα δε θεραπευουν. Αυτο ειναι μια διαπιστωση... Μια εξαίρεση ευρεως γνωστη ειναι τα αντιβιοτικα. Μπορει κανεις να κατηγορησει ολο το οικοδομημα της ιατρικης, γιατι να την πληρωσουν μονο οι ψυχιατροι?? Τι κανει πχ ο καρδιολογος για να αντιμετωπισει την υπερταση; Σε χαπακωνει δια βιου... Τωρα αυτο μπορει να χει και καποιο οφελος πχ γλιτωνεις το εμφραγμα, το εγκεφαλικο... πλην γινεσαι χαπακιας... Ταχα μου και ο ενδοκρινολογος τι κανει;;; Εχεις διαβητη;;; να τα χαπια, να και οι ινσουλινες... Τα παιρνεις, ρυθμιζεται το σακχαρο... δεν τα παιρνεις, το σακχαρο στο θεο... Επιστημη ειναι τωρα αυτο; Να αποσυρθουν παραυτα ολα τα φαρμακα που δεν επιτυγχάνουν πληρη ιαση, απλα αποτρεπουν την αναπτυξη της πανακειας... Τωρα και στη θεραπεια της ψυχης... αμεσα να εντοπιστει επιτελους αυτο το οργανο-φαντασμα και να δοθει στους χειρουργους, τους μονους πραγματικους ιατρους, που τιμουν την ασπρη ποδια τους.
Με τις υγειες μας και ονειρα γλυκα.
Χαος Χαος 11.10.2019 | 05:10
Εσυ caramel αν διαγνωστεις με σχιζοφρενεια, η καποιος κοντινος σου,μη πας σε ψυχιατρο γιατι ελα μωρε που θα τρεχεις σε ψευδοεπιστημονα που θα σου καταπολεμησει απλα τα συμπτωματα,κατσε εκει με τις παραισθησεις σου και ολα καλα. Τουλαχιστον επικινδυνες οι αποψεις σου.
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 10:08
Παιδια μηπως να του/της μιλησουμε καλυτερα στα αρχαια που τα μιλαει άπταιστα? Τ ακουσα κ αυτο.....
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 10:18
Also "Δεν βλέπω καμία προσπάθεια να καταρρίψετε τα επιχειρήματα και τα τεκμήρια." Προσωπικά ουτε επιχειρήματα ειδα ουτε τεκμήρια απο σενα. Μηπως ν αφησεις τ αρχαια κ να πιάσεις τα νεα λεξιλογια? Με επιχειρήματα -για να μαθαινεις- σου μίλησαν οι αριαδνη, thesaintsir κ χάος (με σειρα εμφάνισης). Τα δικα σου δηθεν επιχειρήματα ειναι απλα ανυπόστατες αερολογίες. Learn your lesson κ μετα μιλα. Ευκαιρια δεν εχασες να πεις οτι διάβαζες "εξοσχολικα" σε περίοδο πανελληνίων. Χαζα μισά που λεμε κ στο χωριο. Μιλας κ αρχαια κανονικα. Εδω φιλόλογοι δε μιλανε (γτ ούτως ή άλλως δεν ειναι αυτος ο σκοπός μελέτης της αρχαίας γλωσαας αλλα τεσπα) κ μιλας εσύ. Οοοοοοκκκκκκ. Εισαι ενα φαντασιοοληκτο πλασμα.
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 10:33
(Ηθελα να πω κ αλλα αλλα δεν ξερω τι μλκ πατησα κ καταχωρήθηκε)
Θα θελα να σε πω ημιμαθη αλλα δεν εισαι καν. Εισαι αμαθης κ μαλιστα με "επιχειρήματα", πραγμα που βρισκω ταυτοχρονα αστειο αλλα κ εκνευριστικό. Η ψυχιατρική δεν ειναι απλα μια επιστήμη, ειναι μια σπουδαια επιστήμη. Ανοιξε το μυαλο σου λιγο (το κατα τ αλλα πολυ στενό για τοσο διαβασμενο κ μορφωμένο ανθρωπο....) κ δες οτι η ψυχιατρική δεν ειναι μονο φαρμακα. Κ τελικα δεν καταλαβα. Γτ αναγνωρίζεις οτι ισως η ψυχολογια ειναι επιστήμη ενω η ψυχιατρική οχι? Επειδη στη δευτερη χορηγουν ενα χαπι κ τελος (απ οσο νομιζεις δλδ...)? Λοιπον για να τελειώνουμε. Εχω παει σε ψυχολόγο κ εχω παει σε ψυχίατρο. Ο πρωτος με εκανε να νοιώσω καλυτερα για τον εαυτο μου. Ο δεύτερος με θεράπευσε, μ εκανε να ξανασηκωθω στα ποδια μου κ να βγω απο ληθαργο ετων. Καταλαβες? Προσεχε τις ατεκμηριωτες ανοησίες σε παρακαλω. Ειλικρινα δλδ, απο τα μεγαλυτερες χαζομάρες που εχω διαβασει στη ζωη μου. Ειπα να μην ασχοληθω γτ πολυ καλα στα ειπανε τα υπόλοιπα παιδια αλλα δε μπόρεσα. Μ ενόχλησε πολυ το θεμα κ η αμάθεια σου. Κ το γεγονός πως νομιζεις οτι οι χαζομαριατσες που εγραψες ειναι επιχειρήματα. Μην εκτιθεσαι ρε συ, σοβαρα τωρα. Προσεχε τι λες. Ειδιακα αυτο με τ αρχαια μ εμεινε αλήθεια. Θα το πω σε φιλο μου φιλόλογο να δω τη γνωμη του (σσ. Ποσο θα γελασει δλδ). Τελικα δεν απάντησες στον saintsir τι σπουδάζεις. Wild guess,να πω ψυχολογια?
caramellll caramellll 11.10.2019 | 12:21
Δεν είναι άποψη , είναι η απόλυτη λογική ό,τι είπα.
Επίσης δεν είπα ότι δεν θα πάω στον ψευδοεπιστημονα, αν έχω την οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια, θα πάω όμως επειδή γνωρίζει να χορηγεί τα σωστά φάρμακα για τα συμπτώματα, όχι επειδή τον θεωρώ επιστήμονα. Εγώ τουλάχιστον γνωρίζω πολύ καλά ότι κανένας ψυχολόγος ψυχίατρος δεν πρόκειται ποτέ να μου γιατρέψει τη ψυχή ,παρά μόνο τα συμπτώματα. Τόσο απλό. Κατανοήστε το
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 12:27
Αφου το λεει "η απολυτη λογικη", I rest my case. Τελικα θα μας πεις τι σπουδάζεις?
caramellll caramellll 11.10.2019 | 12:28
Serendi-pity , έκανα ολόκληρη ετυμολογική ανάλυση και απέδειξα πως δεν ισχύει ότι είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ η ψυχιατρική. Τώρα αν είναι σημαντική η όχι είναι άλλο θέμα.
Αν δεν συμφωνείτε , μάθετε να εκφράζετε την άποψη σας με ευγένεια και όχι με κακία.
Αν οι Φιλόλογοι δεν μπορούν να μιλήσουν αρχαία, δικό τους πρόβλημα. Μια χαρά γίνεται, αλλά χρειάζεται πολλά χρόνια διαβάσματος και εμπειρίας. Όχι αραγμα στα σχολικά χρόνια και 4 χρόνια πανεπιστημίου. Αν κρίνω βέβαια από τις βάσεις της Φιλολογίας, μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό που δεν μπορούν να μιλήσουν αρχαία πάντως
caramellll caramellll 11.10.2019 | 12:29
Σιγά μην πω και δημοσίως τη σχολή μου. Αρκετά βγάλαμε στη φόρα. Με 18900 Χιλ μόρια, την 1η μου επιλογή σπουδάζω.
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 12:45
"Ετυμολογική αναλυση", "απέδειξα" μην παίζεις με λεξεις που δεν ξερεις τη σημασία τους. Οσο για το "πολλα βγάλαμε στη φορα" ναι συμφωνω. Πολλα εβγαλες κ αρκετα εκτεθηκες. Αστο αγαπουλα δεν το χεις. Το 18900 τι μας το λες? Για απιτευγμα? Ανατρίχιασα. Btw, το θεωρω μεγαλη ανοησία (κ το κανουν κ αλλοι εδω μεσα) να αραδιαζετε τους βαθμους που γράψατε στα μαθηματα στις πανελλήνιες (οχι εσύ αυτο) κ τα μόρια σας. Κ μαλιστα εκτος θέματος κ χωρις να σας ρωτήσει κανενας. Αυτο προσωπικα μου λεει πολλα. Low profile παιδια. Δες μας κανουν οι σπουδες κ τα μόρια. Αντε αρκετα ασχοληθηκα. Lost cause. Χάος βλεπω ξαναμπαινεις στην κουβεντα. Καλη δυναμη αγαπη! Φιλια!
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 12:56
Caramellll, να σου πω την αλήθεια με τόσο διάβασμα που λες ότι έριξες περίμενα να διαβάσω μεγαλύτερο βαθμό στις πανελλήνιες!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:10
Γιατί τα 18900 μόρια για πανελλήνιες 2018 ήταν λίγα. 18.1 έκθεση 19.5 αρχαία με ένα 97 και ένα 98αρι στην πιο δυσκολη μετάφραση αγνώστου στην ιστορία. Ιστορία 19.4 με σιδηρόδρομο και συνδυαστικά θέματα που πάτωνε ολόκληρη η Ελλάδα. Ούτε το 1% δεν έγραψε πάνω από 19 το 2018. Αν είχα λατινικά 20 θα χα γράψει 19290 φεύγα. Ο πρώτος της Νομικής το 2018 είχε 19300.
Πότε έγραψες πανελλήνιες εσύ; Πάνε γράψε εσύ τόσο σε ιστορία έκθεση και ιστορία το 2018. Και δεν μας ενδιαφέρουν τα λατινικά οι βλακείες. Εγώ ήξερα ότι θα γραφα 18χιλ+ χωρίς τα λατινικά. Δεν είμαι παπαγάλος. Αριστευσα σε Αρχαια και έκθεση που είναι τα μόνα σημαντικα. Σε Αρχαία και Έκθεση δεν αριστεύουν τυχαίοι.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 13:17
Δεν είπα ότι ήταν λίγα. Για το διάβασμα που λες ότι έριξες ήταν λίγα. Έγραψα 19.8 αρχαία και δεν είχα διαβάσει ούτε 10 λέξεις για το άγνωστο όχι ολόκληρο το βιβλίο με τις λέξεις. Όσο για να λατινικά και το αν θα έγραφες 20, σημασία έχει πόσο έγραψες. Με τα αν δεν γίνεται δουλειά. Και αν η γιαγιά μου είχε ροδάκια θα ήταν πατίνι.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:20
Serendi-pity, επίσης εγώ δεν αραδιασα κανέναν βαθμό ούτε μόρια τόσο καιρό. Με ρώτησαν σε παρελθοντικά ποστ πόσα έγραψα. Με ρωτήσατε ΕΣΕΙΣ τι σχολή είμαι και μάλιστα 2 φορές. Σιγα μην πω τη σχολή. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι μέσω Της Επιστήμης μου. Τώρα η άλλη ξεκινάει και υπονοεί ότι 18900 είναι λίγα μόρια. Θα κάτσω να της τα εξηγήσω μια χαρά, αφού προκαλεί. Σχολιασμούς από τον κάθε άσχετο δεν δέχομαι
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:23
Ποια χρόνια έγραψες 19.8 αρχαία; Και δεν είναι το αν, είναι απολυτη λογική. Το 20 στα λατινικά είναι πανευκολο και γράφει και η Κούτση Μαρία. Εγώ βαριόμουν να διαβάσω τόσο και λατινικά. Δεν στηρίζομαι σε παπαγαλιες. Οι στοκοι στηρίζονται στις μονάδες των λατινικών.
Αν έγραψες 19.8 το 2018 μπράβο σου. Δεν θα συγκρίνουμε τους βαθμούς μας σε ανόμοια θέματα.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 13:39
Δεν είναι το θέμα μου να συγκρίνουμε τους βαθμούς μας. Ότι δεν έχεις πετύχει δα και κάτι τόσο κορυφαίο όσο το έχεις στο μυαλό σου προσπαθώ να σου πω. Γιατί εγώ απ'όλα τα σχόλια σου που έχω διαβάσει βλέπω ένα κοριτσάκι που επειδή έγραψε Καλά στις πανελλήνιες νομίζει ότι ξέρει τα πάντα όλα. Αντιμετωπίζεις με απαξίωση και περιφρόνηση κλάδους που δεν γνωρίζεις. Λες ότι είναι εύκολη σχολή ή ιατρική ενώ δεν έχεις μπει στην ιατρική έστω για ένα χρόνο να δεις αν είναι όντως εύκολη. Λες ένα σωρό μπούρδες στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες, προτρεποντας τους να διαβάζουν κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας, και μάλιστα με τρόπο απόλυτο υπονοώντας ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία. Δεν περνά από το μυαλό σου ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν αυτό που τους συμβουλεύεις. Ξεκαβαλα λίγο! Αυτό θέλω να σου πω!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 14:03
Δεν είναι κάτι κορυφαίο λέει. Μπορεί για εσένα 18900 να είναι ένας αριθμός, όμως δεν έχεις ιδέα τι κρύβεται πίσω από αυτό τον αριθμό. Εγώ δεν είχα την δυνατότητα ούτε ακριβών ιδιωτικών σχολείων, ούτε φροντιστηρίων στο λύκειο ούτε τίποτα. Ότι έκανα το έκανα με προσωπικό κόπο και προσπάθεια. Προσπάθησα πολύ περισσότερο από το 95% των αριστούχων. Ότι έκανα το έκανα με την αξία μου. Και ναι, για εμένα είναι κορυφαίο και σπουδαίο. Ο πρώτος της Νομικής με πέρασε για μόλις 400 μόρια. Ήσουν και θεωρητική, γνωρίζεις πολύ καλά τι είναι τα 400 μόρια. Κάποιοι ξέρεις είχαν όνειρο ζωής κατι, αλλά δεν τα είχαν όλα έτοιμα στο πιάτο. Πάλεψαν μονοι τους για να τα καταφέρουν. Εσύ βλέπεις έναν αριθμό απλά. Δεν έχεις ιδέα
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 14:35
Μια χαρά βλέπω και την προσπάθεια πίσω από τον αριθμό. Αλλωστε, έχεις αναφερθεί τόσες φορές και με τόση λεπτομέρεια σε αυτήν την προσπάθεια που και να ήθελα να μην τη δω θα μου ήταν δύσκολο. Όμως ναι, για εμένα δεν είναι κάτι κορυφαίο που να δικαιολογεί αυτό το ύφος. Είναι ένας βαθμός στις πανελλήνιες και μπράβο σου που τον έγραψες. Έχω γνωρίσει παιδιά με εξαιρετικούς βαθμούς στις πανελλήνιες που μετά στη σχολή δεν μπορούσαν να κάνουν μια στοιχειωδως πρακτική σκέψη.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 14:57
Δεν βλέπεις καμία προσπάθεια πίσω από τον αριθμό γιατί δεν γνωρίζεις την προσπάθειά μου και την υποτιμάς κιόλας. Στην προσπάθεια μου δεν αναφέρθηκα ποτέ, παρά μόνο τώρα που δέχτηκα επίθεση και ειρωνία γιαυτη τη προσπάθεια. Ασφαλώς θα υποστηρίξω τη θέση μου, για να σου κάνω την δική μου προσπάθεια όσο πιο κατανοητή γίνεται, μήπως και καταλάβεις τίποτα.
Το μόνο που έκανα τόσο καιρό ήταν να συμβουλεψω τα παιδιά που δίνουν. Όπως εσυ παρουσιάζεις τις πανελλήνιες και συμβουλεύεις τα παιδιά από την δική σου οπτική, αντίστοιχα κάνω και εγώ. Άποψη δική μου είναι ότι πρέπει να διαβάζουν όλη μέρα. Με τον φόρτο που είχα εγώ και όλα τα προβλήματα, κατάφερα να επιτυχω τον στόχο μου διαβάζοντας όλη μέρα. Ήμουν 24ωρες το 24ωρο με ένα βιβλίο ή μια φωτοτυπία. Όταν πρόσεχα τα παιδάκια και παίζανε, διάβαζα στα κλεφτά φωτοτυπίες ερμηνευτικών αρχαίων ή ιστορία. Μάθαινα και στο κοριτσάκι της οικογένειας αρχαία και έτσι έκανα και εγώ επανάληψη. Και χίλια δύο. Χρόνο βρήκα παρόλο τις δυσάρεστες καταστάσεις. Αρίστευσα , και όπως αρίστευσα εγώ, μπορούν κάλλιστα να αριστευσουν όλοι. Συμβουλεύω τα παιδιά να διαβάζουν όλη μέρα γιατί είναι το μόνο που έχουν να κάνουν και θα πετύχουν την αριστεία. Ήμουν 24ωρες το 24ωρο με μια φωτοτυπία στο χέρι, και σε πληροφορώ δεν έπαθα τίποτα
Χαος Χαος 11.10.2019 | 12:34
Εσυ λες να μην εκφραζομαστε με κακια ενω σε αλλα ποστ κραζεις αβερτα αν καποιος πει το προβλημα του, παραδειγμα προσφατο λεει ατομο οτι το δουλευε η σχεση του δυο χρονια και απαντας "σου αξιζε" λες και ξερεις το ατομο...μαλιστα.Θα το ξαναπω,ωραια "λογικη" εχεις εσυ.
Χαος Χαος 11.10.2019 | 12:37
Συμβουλεψες ατομο να εκδικηθει καποιον κανοντας κακο στους δικους του ανθρωπους λεγοντας απλα οτι "η ζωη δεν ειναι δικαιη. Οταν λεω επικινδυνες αποψεις το εννοω,και μαλλον οντως ενας ψυχιατρος θα σε εσωζε (η τουλαχιστον τους γυρω σου)
caramellll caramellll 11.10.2019 | 12:39
Δεν είπα ότι της άξιζε είπα μάλλον της άξιζε , πρόσεχε τι λέω. Και δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να με αποκαλείς ημιμαθής και μη-εξυπνη. Το αν είμαι ευφυής το κρίνουν καθημερινά κανονικοί επιστήμονες, όχι ο κάθε τυχαίος στον σχολιασμό μιας εξομολόγησης που ούτε με γνωρίζει. εγώ δεν μίλησα για κανενός το ποιόν. Μίλησα αποκλειστικά για το θέμα και τις απόψεις σας.
Η Ψυχιατρική μπορεί όντως να βοηθάει, αλλά ετυμολογικά ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ επιστήμη. Τόσο απλό. Αυτό είπα. Τα υπόλοιπα τα βγάζετε από το κεφάλι σάς
caramellll caramellll 11.10.2019 | 12:40
Δεν συμβούλεψα, είπα την πραγματικότητα. Εκδίκηση ζήτησε, της είπα πως εκδικουμαστε. Δεν σημαίνει ότι το κάνω εγώ αυτό, ούτε ότι το θεωρώ σωστό. Μιλάω αντικειμενικά. Για εκδίκηση ρώτησε, για εκδίκηση απάντησα. Τόσο απλό
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 12:54
"Η Ιατρική είναι σχολή εύκολη και το λένε και οι ίδιοι οι φοιτητές της. Ένα ανθρώπινο σώμα έχουν να μάθουνε, ας το μάθουνε. " Σορι τωρα το πρόσεξα αυτο!!!! Εχεις κ χιουμορ βλεπω! ΒΒ
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:00
Πάνε ρωτα ειδήμονες της Ιατρικής και θα στα πούνε. Όποιος λέει ότι η Ιατρική είναι δύσκολη σχολή ψεύδεται ασυστόλως. Σας τα λένε για να πουλάνε μούρη ότι σπουδάζουν κάτι δύσκολο. Οι ειλικρινείς φοιτητές Ιατρικής παραδέχονται ότι είναι εύκολη σχολή . Ξέρω από πρώτο χέρι τι εστί η Ιατρική. Το δύσκολο είναι να γίνεις καλός γιατρός. Το επάγγελμα του Ιατρού είναι δύσκολο και του χειρουργού ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ και αυτό το παραδέχομαι
Χαος Χαος 11.10.2019 | 13:05
Οχι δεν ειπες μονο αυτο,μεσα στις μπαρουφες που μας αραδιασες ειπες και οτι ο ψυχιατρος ειναι τσαρλατανος,οτι δεν κανει κατι σημαντικο οτι σιγα μωρε διαβασε εκει μερικες ασθενειες ψυχικες και δινει φαρμακα. Λοιπον, αυτο αναιρεισαι συνεχως,δεν μπορεις να το μαζεψεις απο πουθενα πλεον και εχεις εκτεθει ηδη οποτε σταματα καπου.Οσο για την εξυπνασα σου ενα θα σου πω, συμβουλεψες αγνωστο ατομο εδω μεσα για το πως να εκδικηθει καποοιον λεγοντας του κατι τρομερα επικινδυνο χωρις να ξερεις την ηλικια και το ποιος ειναι ο αλλος,χωρις να ξερεις τι σπορο φυτευσες στο κεφαλι του και ποσο ασχημα θα μπορουσε να καταληξει αυτο. ΤΟΣΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ. Ελεος καπου.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:14
Τσαρλατάνος=Ψευδοιατρός. Είναι ψευδοιατρός γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θεραπεύει ψυχές. Τόσο απλό.
Και ναι ασθένειες μελετάει ο ψυχίατρος και χορηγεί φάρμακα. Δεν το θεωρώ δύσκολο
Ξέρω φίλη που της έκανε εσφαλμένη διάγνωση ο ψυχίατρος. Δεν τιμωρήθηκε αυτός,δεν έπαθε τίποτα.
Ένας καρδιοχειρουργός αν κάνει ΛΑΘΟΣ, είναι μοιραίο. Και την πληρώνει εφόρου ζωής. ΔΕΝ ΘΑ βάζουμε στο ίδιο σακί τους Γιατρούς με τους ψυχιάτρους της πλάκας. Λίγο σεβασμός στους κανονικούς ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 13:23
Αγαπουλα καποια στιγμη στη ζωη σου θα αρχίσεις να καταλαβαινεις τη διαφορα μεταξυ εξυπναδας κ προσπάθειας. Στο λεω με αγαπη κ για τα 19-20 σου έτη. Ενα μέτριο μυαλο με πολυ προσπαθεια κ κοπο θα βγαλει κ 18 κ 19Κ μόρια. Δε σε λεω μέτρια, ξεκαθαρίζω. Δε μου λενε κτ εμενα αυτα κ νομιζω ουτε κ στα αλλα παιδια που σχολιαζουν μαζι με μενα εδω συγκεκριμενα. Θα μαθεις τη διαφορα αναμεσα σε εξυπνάδα κ προσπάθεια. Εισαι μικρη ακομα, δε μπορεις να καταλαβεις. Εξυπνος ειναι ο ανθρωπος που αντλεί απο τις εμπειρίες του, μαθαίνει απο αυτες κ γινεται καλυτερος ανθρωπος. Εξυπνος ειναι ο ανθρωπος που αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα του κ τη συμπεριφορά του κ προσπαθει να μετριάζει τα κακα κ να ενισχύει τα καλα του στοιχεια. Εξυπνος ειναι ο ανθρωπος που μαθαίνει να διαχειρίζεται την καθε κατασταση με το μεγιστο δυνατο καλυτερο τροπο. Εξυπνος ειναι ο ανθρωπος που ξερει που να βαλει στοπ. Εξυπνος ειναι ο ανθρωπος που οταν αντιλαμβάνεται ή του αποδεικνυουν το λαθος του σταματάει. Κατα τη γνωμη μου παντα. Παντως οχι αυτος που εγραψε εναν καλο βαθμο στις πανελλήνιες. Οχι απαραίτητα εστω. Θα το καταλαβεις κπ στιγμη στη ζωη σου. Κ τα 18900 θα σου φαινονται το ελάχιστο επίτευγμα σου, θα δεις. Αλλες ειναι οι κατακτήσεις της ζωης. Οχι η πρωτη μας επιλογη σχολής κ το αριστα στα αρχαια.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 13:30
Δεν είπα πουθενά ότι 19 Χιλ είναι ένδειξη εξυπνάδας η το οτιδήποτε. Εγώ χέστηκα για τα μόρια. Εσείς τα θιξατε. Ήθελα να περάσω στη πρώτη μου επιλογή, και γι'αυτό έγραψα τόσο. Το μόνο που τόνισα είναι η γνώση που πήρα στον καιρό των πανελληνίων. Τα υπόλοιπα τα βγάλατε εσείς
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 13:39
Οχι αγαπη μου. Δε σε ρώτησε κανενας ποσο εγραψες. Εσύ το ειπες. Εμεις σε ρωτήσαμε τι σπουδάζεις. Εσύ ηθελες να πεις ποσο εγραψες. Πρωτα εγραψες εσύ τα μόρια σου κ μετα η αριαδνη σχολίασε οτι τα βρίσκει λιγα. Δες τα σχολια πιο πανω με βαση την ωρα ανάρτησης τους. Επαναλαμβάνω. Μονη σου άρχισες να τα γραφεις.
Ποπό χαμός έγινε εδώ πέρα..
Πάντως οι βαθμοί στα μαθήματα που έχει γράψει δεν είναι δείκτης ευφυΐας, δείκτης παπαγαλιας είναι.
Άσχετο Σερεντιπιτάκι από πιο χωριό είσαι; (^^)
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 14:17
Γεια σου ρε αγαπη Αγιε!!! Αφου ξερεις οτι δε θα σου απαντησω... Ρωτα με καλύτερα τι εγραψα πανελλήνιες. Χαχαχα
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 14:26
Αγιε θα συμφωνήσω μαζί σου! Η κατάρα της θεωρητικής!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 14:34
Με ρωτήσατε τι σχολή είμαι και είπα. Είμαι στη σχολή πρώτης μου επιλογής καθώς έγραψα 18900 μόρια. Τα μόρια τα είπα για να γίνει απόλυτως κατανοητό ότι σπουδάζω κάτι πρώτης επιλογής
Κοροϊδεύεις και θεωρείς ανούσια τα μόρια υποστηρίζοντας μάλιστα ότι 19 Χιλ γράφει και ένα μέτριο μυαλό. Αν ήταν έτσι θα γραφαν όλοι 19000. 19000+ στη θεωρητική φέτος έγραψαν 47 άτομα. Κάτι λέει αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι το αποκαλείς και ασήμαντο όλο αυτό. Ξέρεις τι κρύβεται πίσω από αυτά τα μόρια; Η Αριάδνη μάλιστα λέει ότι δεν είναι κορυφαίο και λέει τα μόρια μου "λίγα". Λίγη είναι η Αριάδνη μπροστά μου γιατί κρίνει χωρίς να γνωρίζει. Καλοκαίρι Δευτέρας λυκείου αντί να χαλαρώνω γιατί ακολουθούσαν οι πανελλήνιες και να ξαπλώνω σε καμία παραλία, όπως ενδεχομένως η Αριάδνη έκανε, εγώ έκανα babysitting για να μαζέψω λεφτά να πάρω βοηθήματα για τις πανελλήνιες και να κάνω κάποια απειροελάχιστα ιδιαίτερα. Σηκωνομουν από Σεπτέμβρη μέχρι Ιανουάριο-Φεβρουαριο 5 το πρωί, διάβαζα με την ψυχή στο στόμα μέχρι τις 6 , από τις 6 μέχρι τις 8 πρόσεχα παιδάκια, στις 8 τα πήγαινα σχολείο , πήγαινα τρέχοντας και εγώ σχολείο για να προλάβω να μπω στη τάξη και από τις 2 που σχολουσα μέχρι τις 5 πρόσεχα παιδάκια. Διάβαζα στα κλεφτα και έπειτα όλη την υπόλοιπη μέρα έως τις 12 το βράδυ διάβαζα σερι. Και φτου από την αρχή. Ήμουν πίσω σε ύλες μέχρι Ιανουάριο γιατί δεν πήγαινα φροντιστήρια, και διαγωνίσματα μου φέρνανε οι φίλες μου από τα φροντιστήρια τους. Διάβαζα μέσω ίντερνετ, μόνη μου, έγραφα διαγωνίσματα που έβρισκα από δω και από εκεί και τα διορθωνα ΜΟΝΗ. Αυτό είναι τα 18900 μόρια μου. Αν το θεωρείται ασήμαντο και "λίγο", δεν έχετε ιδέα. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια.
Και ναι Αριάδνη τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν όλη μέρα για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δουλειά τους για την Τρίτη Λυκείου. Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε φροντιστήρια έχουν το προγράμματα κι τους έτοιμο. Το μόνο που έχουν να κάνουν μόνοι τους είναι να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
για πλάκα ρώτησα. Τι με νοιάζει τι έγραψες, άλλο έχει ενδιαφέρον, πως έχεις τέτοια lvl υπομονής; Υοga; 10 χρόνια διαλογισμός στο Θιβέτ; κουμπώνεις 3 βαλεριάνες και 2 lexotanil πριν μπεις lifo; Ποιο είναι το μυστικό;
W8 το lexotanil δεν το συνταγογραφεί ψυχίατρος;;;


(you see what i did here? :D)
Αριάδνη θες να γίνουμε φίλοι;
caramellll caramellll 11.10.2019 | 15:21
Αφού το ρώτησες για πλάκα, και εγώ για πλάκα απάντησα τα μόρια μου. Λεξοτανιλ ,ζαναξ και όλα τα σχετικά δεν χρειάζονται συνταγή ψευδοεπιστημονα-ψυχ"Ιατρού". Στα δίνουν οι φαρμακοποιοί έτσι πλέον.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 15:26
Επίσης, για άγχος, τα νευρακια κλπ δεν χρειάζεσαι ψυχίατρο. Το σωματικό πρόβλημα , πχ το άγχος, το διορθώνουν άνετα Γιατροί, όπως νευρολόγοι,παθολόγοι και καμιά φορά καρδιολόγοι. Γιατροί με Γ κεφάλαιο, που θεραπεύουν το σώμα και το σύμπτωμα , που τηρούν την Ιατρική , και όχι ψευδοιατροι που παριστάνουν τους "θεραπευτές ψυχής"
Για την serendipity πήγαινε.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 15:30
Πρώτον, μπράβο σου που κατάφερες να αντεπεξέλθεις υπό τόσο δύσκολες συνθήκες και που αντιμετώπισες τις δυσκολίες όχι με μοιρολατρία όπως θα έκαναν οι περισσότεροι αλλά δυναμικά. Λέω το μπράβο χωρίς ίχνος ειρωνείας.
Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι η προσπάθεια που κατέβαλες ήταν τεράστια και χρειαζόταν μεγάλες ψυχικές δυνάμεις δεν αναιρεί ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ έξυπνος για να γράψει καλά στην θεωρητική. Αν για παράδειγμα έχεις κάτσει και έχεις διαβάσει όλους τους χρόνους ανωμαλων ρηματων και όλες τις λέξεις από εκείνο το βιβλίο που είχες αναφέρει, δεν χρειάζεται και τρομερή ευφυΐα για να γράψεις καλά στο άγνωστο που είναι και το μόνο ουσιαστικά δύσκολο κομμάτι των μαθημάτων της θεωρητικής. Για να το πω με μεγαλύτερη ακρίβεια, αδιαμφισβητητα χρειάζεται πολλή προσπάθεια και πολύς κόπος για να αριστεύσει κανείς. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι χρειάζεται και υψηλή νοημοσύνη.

Λες ότι δεν γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες ήρθε το αποτέλεσμα των 18900 μορίων. Ούτε εσύ γνωρίζεις υπό ποιες συνθήκες διάβασα και έδωσα εξετάσεις εγώ, αν πήγα φροντιστήριο που το θεωρείς δεδομένο ότι πήγα. Παρόλα αυτά με αποκαλείς λίγη. Τέλος πάντων.

Η αναφορά στα μόρια που έγραψες ήταν περιττή και έγινε για λόγους επίδειξης. Εφόσον δεν ήθελες να πεις τι σπουδάζεις θα μπορούσες να αρκεστείς στο να γράψεις ότι σπουδάζεις στη σχολή της πρώτης σου επιλογής χωρίς κάτι περισσότερο. Ή θα μπορούσες να γράψεις τον ευρύτερο τομέα, πχ ανθρωπιστικες επιστήμες. Δεν πέρασε όμως από το μυαλό σου ότι μπορεί κάποιος να σε ρωτάει από περιέργεια για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι και όχι για να ελέγξει πόσο καλή μαθήτρια ήσουν.

Τέλος, η νομική δεν είναι επιστήμη, πόσο μάλλον η ανώτερη. Αυτή είναι η άποψη ακόμα και καθηγητών νομικής Έλεος δηλαδή. Σιγά
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 15:51
Σιγα μην θυσιάσω και τη ζωή μου για τη νομική. Κουλαρε λίγο.

caramellll caramellll 11.10.2019 | 16:05
1) Δεν είπα ποτέ ότι η αριστεία προαπαιτεί υψηλή ευφυία. Μίλησα αποκλειστικά από θέμα προσπάθειας. 19000 δεν γράφουν πολλοί , επειδή χρειάζεται πάρα πολύ προσπάθεια, διάβασμα, πειθαρχία και χίλια δυο. Γνωρίζεις πως έχει μεγάλη διαφορά το 17500 με το 19000. Θέλει κάτι παραπάνω από πολύ διάβασμα. Θέλει λεπτομέρεια σε όλα. Αυτός που θα τα καταφερει, είναι αυτός που προσπάθησε περισσοτερο. Και δεν είναι θέμα πανελληνίων ούτε θέμα μορίων. είναι θέμα προσπάθειας και κόπου. Πίσω από τα μόρια κρύβεται πολλές φορές ένα όνειρο. Είναι αξιέπαινη η επίτευξη στόχου είτε μιλάμε για 14000 μορια , είτε για 19000, είτε για πανελλήνιες , είτε όχι. Η μεγάλη προσπάθεια δεν παύει να είναι σημαντική. Δεν είναι αγγαρεία για να την χαρακτηρίζουμε ανούσια, ούτε τυχαίο γεγονός.
2) Είναι εξαιρετικά σπάνιο να δίνει κάποιος πανελλήνιες και μάλιστα να υπεραριστευει με 19000, χωρίς φροντιστήριο. Οπότε εφόσον εκρινες τόσο εύκολα τη δική μου προσπάθεια αποκαλώντας την "λίγη" , φαίνεται πως δεν γνωρίζεις καλά ορισμένα πράγματα. Κανείς που έχει προσπαθήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς κάποια βοήθεια δεν θα τολμούσε να χαρακτηρίσει "λίγη" την προσπάθειά ενός παιδιού. Πιστεύω πως πήγαινες και φροντιστήριο λοιπόν και είχες την απαραιτητη βοήθεια, αν όχι διόρθωσε με.
3) Δεν έκανα καμία αναφορά μορίων για λόγους επίδειξης. Ο Άγιος , σε προηγούμενη δημοσίευση , με ρώτησε πόσα μόρια έγραψα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που με ρώτησαν σχολή, είπα ότι σπουδάζω προφανώς στη 1η μου επιλογή, εφόσον έγραψα τόσο. Αν ήθελα να κάνω επίδειξη θα έλεγα πέρασα από τους πρώτους στην τάδε μου την σχολή.
4) Η Νομική είναι επιστήμη. Το τι θεωρεί ο καθένας δεν μας αφορά, γιατί είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Δηλαδή τι θεωρείς τη Νομική; Τι ορίζεις ως επιστήμη; Επιστήμη είναι η απόλυτη γνώση ενός αντικειμένου. Δεν είναι επιστήμες μόνο τα μαθηματικά , οι φυσικές , οι χημείες κλπ, επειδή επαληθεύονται με πειράματα. Και η Νομική επαληθεύεται, γιατί υπάρχει παντού και το βλέπουμε. Το βλέπουμε σε καταστάσεις, στον ίδιο τον άνθρωπο , παντού. Η Νομική δεν αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επινόησης. Προϋπήρχε. Απλώς σταδιακά ο άνθρωπος την ανακάλυψε. Η Νομική υπάρχει μέσα μας, υπάρχει παντού και δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 17:55
TheSaintSir,
Προσπαθω να ειμαι ήρεμη. Οσο γινεται. Το δουλευω 10ετια+. Δεν το καταφέρνω πάντα. Το δουλευω καθημερινα με τον εαυτο μου ομως. Ισως γι αυτό κ η ειρωνία πολλες φορες, αντι νεύρων δλδ. Υποκατάστατο (οχι αυτο δεν το δουλευω) Χωρις χαπια!! Χαχα!

Caramelll
Ευχαριστώ για το παραδειγμα περι προσπάθειας κ επιτυχίας που ανέφερα σε προηγουμενο σχολιο μου! Με επιβεβαιώνεις! Ευχαριστώ κ πραγματικα συγχαρητήρια για την προσπαθεια σου να πετυχεις!
caramellll caramellll 11.10.2019 | 18:26
serendi-pity, συνεχίζεις την ειρωνία βλέπω. Δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση. Το μόνο που κανείς διαρκώς είναι να προσβάλλεις. Δεν με γνωρίζεις, και δεν έχεις το δικαίωμα να με χαρακτηρίζεις. Ως τώρα με έχεις αποκαλέσει "ημιμαθη", "χαζή", "αμαθή", "φαντασιοπληκτο πλάσμα" κλπ. Δεν σε χαρακτήρισα ως άτομο. Αν ήσουν σωστή, θα μπορούσες να πεις ότι η άποψη μου διέπεται από ημιμαθεια, ηλιθιότητα,φαντασιοπληξια και να μου το αιτιολογήσεις. Η προσωπική επίθεση δεν σε τιμάει. Μάθε να κάνεις διάλογο και να σχολιάζεις απόψεις, και όχι άτομα.
Επίσης, αρχαία ελληνικά μπορεί κάποιος να μιλήσει. Προφανώς θέλει πάρα πολλή μελέτη και χρόνια ενασχόληση με το αντικείμενο. Μπορώ να σου εξηγήσω και μεθοδολογία, σε περίπτωση που δεν πειθεσαι.
Πχ αν πάρεις ένα νεοελληνικό κείμενο και θέλεις να το αποδώσεις στην αρχαία ελληνική, θέλει ώρες ολόκληρες επεξεργασίας, μην πω και μέρες. Σταδιακά, με την συνεχή επαφή , τα αρχαία εκτυπώνονται στον εγκέφαλο , όχι όμως τυποποιημένα, αλλά ως "ξένη γλώσσα".
Υπάρχουν πολλά ξενόγλωσσα κυρίως βιβλία, που προσεγγίζουν τα αρχαία ελληνικά ως ξένη γλώσσα. ( Όπως εμείς μαθαίνουμε τα αγγλικά από ελληνικά στα αγγλικά, υπάρχουν άνθρωποι πχ με μητρική γλώσσα αγγλικά που δεν γνωρίζουν νέα ελληνικά και μαθαίνουν Αρχαία και γι'αυτό υπάρχουν βιβλία "από αγγλικά σε Αρχαία Ελληνικά"). Το να μιλήσεις βέβαια προφορικά με μεγάλη ευχέρεια τα αρχαία είναι δύσκολο, αλλά δεν παύει να είναι εφικτό. Μπορώ να πω βασικά πράγματα στα αρχαία και προφορικα , όχι να βγάλω και ολόκληρο αναλυτικό λόγο , όμως και πάλι μπορώ. Επειδή δεν είναι σύνηθες , δεν παύει να συμβαίνει.
Δεν μαθαίνεις Αρχαία Ελληνικά μέσω πανελληνίων. Η πραγματική γνώση των αρχαίων θέλει χρόνια ολόκληρα και απαιτεί έστω και μια στοιχειώδη ευφυία και αντίληψη. Δεν είναι απλό πράγμα.
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 20:03
Caramell καμια ειρωνία κοριτσι μου. Κ το μπραβο για την προσπαθεια το αξίζεις. Αληθεια. Οσο για τα υπολοιπα θα μου επιτρέψεις να λαμβάνω υπ όψη τον καταξιωμενο φιλόλογο (με 28 χρονια εμπειρίας στην αρένα) κ καλο μου φιλο Γ. κ οχι μια κοπελίτσα 20 ετων που τωρα μαθαίνει τα παντα (κμ ειρωνία κ παλι-λατρευω την ηλικια σου ισα ισα).
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 20:03
Caramell καμια ειρωνία κοριτσι μου. Κ το μπραβο για την προσπαθεια το αξίζεις. Αληθεια. Οσο για τα υπολοιπα θα μου επιτρέψεις να λαμβάνω υπ όψη τον καταξιωμενο φιλόλογο (με 28 χρονια εμπειρίας στην αρένα) κ καλο μου φιλο Γ. κ οχι μια κοπελίτσα 20 ετων που τωρα μαθαίνει τα παντα (κμ ειρωνία κ παλι-λατρευω την ηλικια σου ισα ισα).
caramellll caramellll 11.10.2019 | 21:09
Δεν νομίζω να σε πει φιλόλογος πως δεν είναι εφικτό. Απλώς είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία. Το οπλοστάσιο το έχουμε.
Τα αρχαία είναι γλώσσα. Δεν είναι απλώς τα βλέπουμε και τα μεταφράζουμε, και το αντίθετο μπορεί να συμβεί.
Πρώτα απ' όλα μαθαίνουμε ολόκληρη τη γραμματική των αρχαίων, έπειτα τη σημασία των λέξεων (από ρήματα,ουσιαστικά γενικότερα καθε μέρους του λόγου) και έπειτα το συντακτικό με την λεπτομέρεια του , ώστε όλες τις λέξεις να τις τοποθετήσουμε σε μια λογική σειρά, να φτιάξουμε πρώτα μια φράση, μια πρόταση και κατ'επεκταση ολόκληρο κείμενο βάσει των θεσπισμενων κανόνων. Οτιδήποτε δημιουργήσουμε βάσει των κανόνων της γλώσσας, δεν παύει να είναι ορθό
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 22:09
Κοριτσι μου γλυκο οχι, οχι κ παλι οχι. Αντε χάριν διαλογου να δεχτώ οτι τα αρχαια ειναι μια ξένη γλωσσα. Η εκμάθηση λοιπον μιας ξένης γλώσσας εχει ως ελάχιστη προϋπόθεση αυτα που αναφέρεις. Ποσο δε μια νεκρη γλωσσα όπως τα αρχαια Ελληνικα (σε αυτο το σημειο να επισημάνω το παραδοξο της νεκρής γλώσσας που ισούται με ξένη γλωσσα). Η απαντηση σου σε σχέση με το τι χρειαζεται να μαθεις μια ξένη γλωσσα, δειχνει την αγνοια σου (δεν ειρωνεύομαι, το τονίζω). Ακομα κ αν κπ μπορει να μαθει να μιλαει μια νεκρή (το υπερτονίζω) γλωσσα, αυτο προϋποθέτει χρονια μελέτης κ καθημερινής προφορικής πρακτικης (πραγμα που προϋποθέτει με τη σειρα του κ δευτερο ομιλητή). Αντε να πω εγω οτι δεύτερος ομιλητής υπαρχει, χάριν διαλογου κ παλι. Η ηλικια σου δεν αιτιολογεί την απταιστη χρηση αρχαιων σε προφορικό (κ προφανως γραπτό) λογο. Δε γινεται πως το λενε. Το τονίζω, μιλαμε για νεκρή γλωσσα. Δε γίνεται head chef επειδη διάβασες βιβλια μαγειρικής κ εφτιαξες 30 φαγητά. Δεν εχω να σου πω κτ αλλο. Μπορω να παραθέσω σελίδες για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αγνοείς τοσα πολλα αγαπη μου κ δε στο λεω με κακια, αληθεια. Νομιζεις οτι μιλας αρχαια κοριτσι μου καλο. Αληθεια, η κουβεντα εχει χασει καθε νοημα.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 22:11
Serendi-pity, σε βοήθησε πράγματι τόσο ο ψυχίατρος; Το λέω γιατί θέλω πολύ να πάω
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 22:15
Αγιε τώρα το είδα. Φυσικά και θέλω να γίνουμε φίλοι. Οι φιλίες με Αγίους μπορούν να φανούν χρήσιμες
caramellll caramellll 11.10.2019 | 22:42
Κανείς μέγα λάθος. Πάντα έγραφα 20 σε μεταφράσεις αγνώστων αρχαίων κειμένων, μεταφράζω αριστα, και στις πανελλήνιες έγραψα και 40/40. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως γνωρίζω πάρα πολύ καλά την αρχαία ελληνική γλώσσα, αν όχι άριστα. Δεν μπορεί να μεταφράσει κάποιος την αρχαία ελληνική γλώσσα αν δεν την ξέρει. Αυτό είναι αυτονόητο.
Το ότι είναι νεκρή γλώσσα δεν μου λέει τίποτα. Δεν είναι απαραίτητο να συνομιλείς με κάποιον για να μάθεις μια γλώσσα. Αν κάποιος διδάσκεται Ιταλικά λόγου χάρη , και μάθει τους κανόνες, τη γλώσσα ,τα λεξιλόγια και όλα τα σχετικά, και ξεκινήσει να γράφει Ιταλικά, σημαίνει πως γνωρίζει τη γλώσσα.
Όταν εχεις τα απαραίτητα εργαλεία της γλώσσας την μαθαίνεις. Και ναι, η γλώσσα απαρτιζεται από λέξεις. Είναι πολλές λέξεις συνδυασμένες μαζί. Οι κανόνες τις συνδυάζουν τις λέξεις, και δημιουργούν μια φράση, μετά μια πρόταση, και έπειτα ολόκληρο κείμενο. Γραμματικη, σημασία της κάθε λέξης και συνταξη. Πες μου λοιπόν , τι άλλο περιλαμβάνει η γλώσσα εκτός από αυτά;
Αν κάποιος μπορεί να μεταφράσει άριστα Αγγλικά, σημαίνει πως γνωρίζει αγγλικά. Προφανώς και μπορεί ως ένα σημείο να τα μιλήσει κιόλας.
Μιλάς για πράγματα που δεν έχεις ιδέα. Πες μου με ένα λογικό επιχείρημα γιατί να μην μπορεί κάποιος να μιλήσει αρχαία. Όπως υπάρχουν άπειρες γλώσσες με τους κανόνες τους, έτσι υπάρχουν και τα αρχαία με τους δικούς τους.
Με αποκαλείς ημιμαθη, αμαθη, φαντασιόπληκτη και χίλια δυο χωρίς να ντρέπεσαι λίγο. Οι πανελλήνιες και η αριστεία μου στα σχολικά μαθήματα μπορεί να μη σου λένε και τίποτα, εγώ όμως συνεχίζω να αριστευω στη δύσκολη σχολή μου. Δεν μπορείς να με αποκαλείς ημιμαθη ενώ είμαι μια αριστούχα. Και ναι, και οι βαθμοί των πανελληνίων και του πανεπιστημίου είναι η ζωντανή απόδειξη πως μόνο αμαθής δεν είμαι. Με αναγκάζεις να περιαυτολογω , χωρίς να το θέλω. Αναφέρεσαι στο άτομο μου διαρκώς , και όχι στα λεγόμενά μου.
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 22:56
Caramelll
Αγαπη μου ολα όσα λες για τις γλώσσες δειχνουν απλα ότι δεν έχεις ιδεα απο γλώσσες. Δε θα προσπαπθησω να σου αποδείξω το αντιθετο, γτ δεν εχει νοημα. Σιγουρα θα σκεφτείς οτι εγω δεν εχω ιδεα κ οτι τα λεω ολα αυτα γτ δεν έχω επιχειρήματα. Κανενα προβλημα. Πες το κ πίστεψε το. Συγχαρητηρια κ παλι για τις επιδόσεις σου κ καλη συνεχεια στην απαιτητικη σχολη σου. Γει: σου.
Αριαδνη
Ναι με βοήθησε παρα πολυ. Ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια η δικια μου. Καπου ενα χρονο πήγαινα. Με ηπια αγωγή (το χρειαζομουν, δε γινοταν αλλιως να ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα μου- κ μιλαμε για γιατρο που δεν ειναι χαπακιας),ειλικρινή συζητηση κ απο τις δυο πλευρές κ θέληση απο πλευράς μου (το σημαντικότερο) να γινω καλα. Το θεμα φυσικα ειναι που θα πέσεις.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 22:59
Δεν θέλεις να περιαυτολογησεις αλλά δεν κάνεις και τίποτα άλλο. Τέλος πάντων. Εγώ κουράστηκα να απαντώ στις μπουρδολογιες σου. Για αυτό δεν σχολιάζω άλλο.

Πάντως επειδή μάλλον νομικη σπουδάζεις, μεταξύ μας δεν τη λες και δύσκολη σχολή. Σιγά την δυσκολία που έχει. Στα μισά μαθήματα μπορείς να γράψεις 9-10 με μόνη την παρακολούθηση.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 23:04
Serendi-pity, χαίρομαι που σε βοήθησε γιατί θέλω να ξεκινήσω να πηγαίνω και εγώ. Συμφωνώ ότι εξαρτάται που θα πέσεις. Ας ελπίσουμε ότι θα πέσω σε άτομο που θα είναι καλός γιατρός και θα ταιριάξεω, γιατί και αυτό το θεωρώ σημαντικό.
Black Widow Black Widow 11.10.2019 | 23:08
Κάραμελ, νιώθω πως το μόνο σου επίτευγμα είναι το πτυχιάκι Νομικής, που μάλλον κλιμάκωσε τα κόμπλεξ που κουβαλάς. Θα σε προέτρεπα να επισκεπτόσουν έναν ψυχολόγο, αλλά άδικος κόπος.
caramellll caramellll 11.10.2019 | 23:13
Από τη στιγμή που δέχομαι προσωπικές επιθέσεις, θα μιλήσω και προσωπικά. Κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε. Ο καθένας έχει την δική του άποψη, να το σέβεστε αυτό, χωρίς να προχωράτε σε προσωπικές επιθέσεις. Δεν το συνεχίζω άλλο.
Η Νομική είναι αντικειμενικά απαιτητική σχολή, όπως και να το κάνουμε. Τα 9αρια και τα 10αρια δεν μπαίνουν έτσι, και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Εσύ Αριάδνη μου, δεν θεωρείς την Νομική καν επιστήμη. Τότε γιατί την σπούδασες; Και όχι, δεν θα δεχτώ αυτή την απαξίωση Της Νομικής ως επιστήμης. Εύχομαι κάποια μέρα να συναντηθούμε και να δείτε πως κάνετε λάθος σε πολλά. Ειδικά με σένα που τολμάς να απαξιώνεις ολόκληρη Τη Νομική.
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 23:18
Οκ σπουδάζεις νομική το καταλάβαμε. Εσύ απαξιωνεις ολοκληρη ιατρική. Εεε άσε κ τη black widow να παιξει λιγο με τη νομική!!
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 23:21
Αριαδνη μου μακαρι να βρεις καποιον καλο να πας. Θα δεις μεγαλη διαφορα. Απο την πρωτη κιολας συνεδρια ένοιωθα καλυτερα. Κ σιγα σιγα ξαναβρήκα τον εαυτο μου. Βασικα καλυτερα απο πριν εγινα.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 23:34
Δεν περιαυτολογεις επειδή δέχεσαι προσωπικές επιθέσεις αλλά επειδή νιώθεις πως τα λόγια σου θα αποκτήσουν άλλη αξία αν αναφέρεις πως είσαι "αριστουχα". Το ζητούμενο σε μια συζήτηση είναι να προσπαθήσεις να στηρίξεις τη θέση σου με επιχειρήματα, όχι επικαλούμενη τα "κατορθώματα" σου.

Δεν βρίσκω τη νομική δύσκολη σχολή. Δύσκολο είναι το πολυτεχνείο, δύσκολο είναι το φυσικό, η νομική για εμένα δεν είναι. Τώρα αυτά τα "αντικειμενικά" που λες τα βρίσκω ολίγον τι κουραφέξαλα. Δυσκολεύονται πολλοί και δεν είναι τόσο συχνά τα 9αρια και τα 10αρια, γιατί πολύ απλά τα κριτήρια βάσει των οποίων μπαίνει κανείς σε αυτή τη σχολή είναι τελείως διαφορετικά από αυτά με βάση τα οποία κρίνεσαι ως φοιτητής. Η νομική χρειάζεται πρακτικό τρόπο σκέψης που περισσότεροι φοιτητές της, προερχόμενοι από τη θεωρητική κατεύθυνση, δεν διαθέτουν. Για αυτό και τους φαίνεται δύσκολη, για αυτό και το επίπεδο ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ.

Με ρωτάς γιατί σπούδασα νομικη ενώ δεν την θεωρώ επιστήμη. Η απάντηση είναι επειδή μου αρέσει και μου ταιριάζει ως αντικείμενο. Είναι μια υπέροχη σχολή. Δεν χρειάζεται να την θεωρώ επιστήμη για να την θεωρώ τρομερά ενδιαφέρουσα.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 23:38
Serendi-pity, χαίρομαι πολύ
Serendi-pity Serendi-pity 11.10.2019 | 23:53
Αριαδνη αθηνα μένεις νομιζω. Τσεκάρω για να δω αν κανω λαθος κ μένεις αλλου. Μηπως δλδ μένουμε στην ιδια πολη για να σου πω τη γιατρο μου (δε μένω αθηνα). Αν κ απ οτι θυμαμαι αθηνα εισαι.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 23:55
Serendi-pity, δεν έχω αναφέρει ποτέ που μένω. Έχω αναφέρει τόσα πολλά για εμένα που αν αναφέρω και το που μένω, το μόνο που θα μείνει είναι να βάλω φωτογραφία και αριθμό ταυτότητας.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 11.10.2019 | 23:56
Αν και το πραγματικό μου όνομα δεν είναι Αριάδνη
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 00:02
Ααα οκ αριαδνη. Κπ μπερδεφτηκα τοτε. Τεσπα. Η γιατρός μου ειναι στη Θεσ/νικη. Αν σ ενδιαφερει βρίσκουμε εναν τροπο κ σου λεω ποια ειναι.
ΥΓ. Ουτε το δικο μου ειναι serendipity... Xaxaxa κρυο...
avatar
Ανώνυμος/η 12.10.2019 | 00:12
Serendi-pity, μην μου βάζεις λόγια που δεν είπα
1. Δεν είπα ποτέ τη σχολή που σπουδάζω, το ότι σπουδάζω Νομική, είναι αυθαιρεσία σου.
2. Δεν απαξιώσα ποτέ την Ιατρική, αν δεις προσεκτικά τα σχόλια μου, υποστήριξα ότι δεν θεωρώ την Ψυχιατρική επιστήμη. Έχει διαφορά.
Αριάδνη,
1) ξεκίνησα να μιλάω με τα δικά μου επιχειρήματα και εσείς αρχίσατε τις προσωπικές επιθέσεις και τις αυθαίρετες σας εκτιμησεις για πράγματα άσχετα με το θεμα. Εγώ, μίλησα ξεκάθαρα με τα δικά μου τα επιχειρήματα επί του θέματος, εσείς αρχίσατε να μιλάτε για εμένα. Έχει διαφορά και αυτό. Όταν λοιπόν δέχομαι επιθέσεις και χαρακτηρισμούς αθεμελίωτους ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μου , προφανώς και θα υποστηρίξω ΤΟ ΑΤΟΜΟ μου.
2) Το τι είναι δύσκολο και τι όχι είναι σχετικό. Αντικειμενικά όμως για την πλειοψηφία η Νομική δεν θεωρείται και ευκολακι,όπως και η Φυσική. Σου φαίνεται "κουραφεξαλο" ο χαρακτηρισμός της Νομικής ως απαιτητικής σχολής, αλλά ο χαρακτηρισμός της Φυσικής ως δύσκολης σχολής σου φαίνεται ορθός. Αυτή είναι η προσωπική σου εκτίμηση. Και για μένα η Φυσική μπορεί να θεωρείται εύκολη σχολή. Η Φυσική είναι για μένα τα δικά μου κουραφεξαλα.
3) Τι ακριβώς θεωρείς πως είναι η επιστήμη; Για πες μας λίγο γιατί θα τρελαθουμε.
Σερεντιπιτάκι,εμένα μου άρεσε πάντως! xD

@καραμέλα. η Αριάδνη λέει για φυσική για να με καλοπιάσει τώρα π γίναμε φίλοι, μην κολλάς.και κάπως έτσι αυτή ε έξ μπήκε στο hall of fame! :D
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 00:26
Caramell διάλεγε τις μάχες σου. Φιλική συμβουλή. Κ προσπάθησε να παιρνεις κτ καλο απο καθε ανθρωπο/συνομιλια/αλληλεπιδραση. Φιλια πολλα κ καλη συνεχεια σε ο, τι κανεις στη ζωη σου!
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 00:30
Χαχαχα Αγιε!!! Αμα αρχισαν να σου φαινονται ωραια τα σαχλοαστεια μου τοτε με συμπαθείς πολυ!!!
caramellll caramellll 12.10.2019 | 00:43
Το γυρίσαμε και στη φιλοσοφία και την αερολογία τώρα. Λογικά επιχειρήματα παρουσίασα. Εσείς ξεφύγατε από το θέμα μας που ηταν η Ψυχιατρική, και μου αρχίσατε για 1002 άσχετα θέματα. Με χαρακτηρίσατε με 200 επίθετα, χωρίς να με ξέρετε, με βγάλατε από το πουθενά φοιτήτρια Νομικής, η άλλη δε αναιρεί ολόκληρα τα αρχαία ελληνικά, ολόκληρη τη σημασία της αριστείας και άλλα τόσα? Η αριστεία δεν προκύπτει κατά λάθος. Η Αριάδνη μας δε θεωρεί τη Νομική επιστήμη… εγώ δε θεωρώ τη Ψυχιατρική. Απλό. Δεν το ξερα πως έχουμς και λογοκρισία εδώ μέσα. Όλα αυτά δείχνουν μισαλλοδοξία και υπέρτατη αλαζονεία. Δεν είναι όλα άσπρο η μαύρο. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο καθέναςέχει το δικαίωμα να λέει την άποψη του. Όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει τον άλλον ως άνθρωπο. Ελπίζω κάποτε να μάθετε τι εστί διάλογος και ανταλλαγή απόψεων
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 00:51
Αγιε με κατάλαβες. Σκοπεύω να κάνω ένα τάμα τώρα σύντομα και σε καλοπιανω για να το πραγματοποιήσεις!

Είπα να ξεκινήσω και εγώ τα κρύα αστεία. Παιδί είμαι, ζήλεψα!
caramellll caramellll 12.10.2019 | 01:09
Καταλυτικά, επειδή αποπροσανατολίσατε το θέμα. Ο Γιατρός θεραπεύει το σώμα, κάνοντας "διορθώσεις" στο σώμα. Άρρωστο σώμα, θεραπεύουμε το σώμα, άρρωστη ψυχή θεραπεύουμε τη ψυχή. Λυπάμαι, δεν γίνεται ούτε να θεραπεύσεις ένα άτομο με καρκίνο μέσω ψυχικών μέσων(πχ ψυχανάλυσης) ούτε ένα άτομο με σχιζοφρένεια μέσω σωματικων μεσων(πχ λήψη φαρμάκων) . Στη 2η περίπτωση, μόνο αμβλύνεις τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου που προκύπτουν στο σώμα σου. Όταν ο Ψυχίατρος καταφέρει, με αποκλειστικά ψυχικά μέσα, να θεραπεύσει μια άρρωστη ψυχή, τότε θα θεωρήσω και τη Ψυχιατρική, επιστήμη
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 01:20
(Προκαταβολικά δηλώνω οτι προσπάθησα πααααρα πολυ να το παλέψω αλλα εχασα...)
Caramell
Αυτο το τελευταιο σου σχολιο μπορεις σε παρακαλω πααααρα πολυ να μου το μεταφράσεις στα αρχαια? Ειλικρινα την κυριακη θα δω το φιλο μου το φιλόλογο που σου λεγα. Θελω να δω αν κ αυτος μπορει να το κανει. Pleaseeeee
caramellll caramellll 12.10.2019 | 01:58
Όπως προανέφερα, η μετατροπή ενός νεοελληνικού κειμένου στην αρχαία απαιτεί ώρες ολόκληρες επεξεργασίας. Εγώ δεν έχω να αποδείξω απολύτως τίποτα σε μία άσχετη με το αντικείμενο. Αν θέλεις, φέρε με σε επαφή με τον φίλο σου τον Φιλόλογο 28ετης εμπειρίας, να πραγματευτώ το ζήτημα μαζί του. Όποιος θέλει να μάθει αν γίνεται όντως η μετατροπή ενός νεοελληνικού κειμένου στην αρχαία, μπορεί να ςπικοινωνήσει με οποιονδήποτε φιλόλογο να μάθει. Εγώ την πραγματικότητα την ξέρω, εσύ δε νομίζω
Μίλησες πάλι για κάτι άσχετο με την απάντηση μου που αφορούσε την Ψυχιατρική. Δεν απαντάς επί της ουσίας. Άσχετες απαντήσεις.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 01:23
Serendi-pity, χαρά στο κουράγιο σου. Εγώ κουράστηκα να ασχολούμαι με τις μπουρδολογιες της εδώ και ώρα
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 01:26
Πάντως Serendi-pity θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω, αλήθεια!
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 01:39
Αριαδνη it takes a lot to break me! Δρεπω ακομη τα οφέλη της ψυχανάλυσης.... Κ γω σε συμπαθώ πολυ κ νομιζω θα ταιριαζαμε κ σαν παρεα. Μαζι με Αγιο!
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 01:42
Αν τα κατάφερνα να μην τον δείρω, ναι όντως!
H καραμέλα εν το μεταξύ δίνει πόνο ακόμη μοναχή της :D
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 01:57
Να' ναι καλά η Serendi-pity που της έβαλε να μεταφράσει τις μπαρούφες της στα αρχαία και κάθεται τώρα και ασχολείται . Τουλάχιστον γλυτώσαμε προσωρινά!
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:03
Το μπουρδολογίες είναι ανυπόστατο. Απόδειξέ μου με επιχειρήματα, γιατί θεωρείς κάτι που είπα μπουρδολογία. Συγκεκριμένο. Με επιχείρημα.
Δεν είναι μόνο οι αυθεντίες επιχειρήματα. Υπάρχουν και τα επιχειρήματα που στηρίζονται στη λογική αποκλειστικά.
Ένας Νομικός μιλάει με επιχειρήματα, και σταματάει την διαπραγμάτευση ενός ζητήματος μόνο όταν έχει την τελευταία λέξη. Στο τελευταίο μου σχόλιο, που η άλλη μου ήθελε και μετάφραση, δεν απάντησες τίποτα επί της ουσίας. Αν μπορείς αναίρεσέ ό, τι είπα για την Ψυχιατρική, μέσω επιχ
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:04
*επιχειρημάτων.
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:09
Υποστήριξέ μου ό, τι θέλεις, να στο αναιρέσω απευθείας. Αν θέλεις το κάνουμε και με αρίθμηση, επιχείρημα 1 επιχείρημα 2, και να σου απαντάω, αναίρεση επιχειρήματος 1ος κλπ. Στη περίπτωσή σου κρίνετε απαραίτητο… εντοπίζω ορισμένες αδυναμίες κατανόησης και προσήλωσης στο θέμα μας, από μεριάς σου. Άντε με το καλό και δικηγόρος χαχαχα
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:10
Κρίνεται*
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 02:13
"Οπως προανέφερα, η μετατροπή ενός νεοελληνικού κειμένου στην αρχαία απαιτεί ώρες ολόκληρες επεξεργασίας. "
Για μισο ρε κοπελια. Τα μιλας ή οχι τ αρχαια τελικα? Εσύ μας ειπες τα μιλας. Για ποιες ωρες επεξεργασιας (κ διαλογισμού) μας μιλας τωρα? Αν την ξερεις την "ξενη γλωσσα" τοσο καλα οσο εσύ ισχυριστηκες τοτε ειναι υποθεση λίγων λεπτών η μεταφραση 15 σειρών. Ααααα μη μας τ αλλάζεις τωρα. Κ πανω που ημουν ετοιμη να βαλω κ τεστ στο φιλο μου! Θα σε μαλώσω αγαπουλα.... Απ τη μια "μιλαω αρχαια" κ απ την αλλη "θελει ωρες αναλυση"???? Αριαδνη πως το λετε αυτο στη νομική? Εγω το λεω "πεφτω σε αντιφασεις κ εκτιθεμαι". Υπαρχει καποια ορολογία? Κ αν ναι την γνωρίζεις κ στα αρχαια?
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 02:23
"Υποστήριξέ μου ό, τι θέλεις, να στο αναιρέσω απευθείας"
μμμμ το λες κ low key delusion of grandeur. Μεταφραση μη μου ζητήσετε μονο γτ θελει σκεψη, αναλυση, σχεδιασμό, γιόγκα, ρεικι κ ειναι κ αργα....
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:30
"Επίσης, αρχαία ελληνικά μπορεί κάποιος να μιλήσει. Προφανώς θέλει πάρα πολλή μελέτη και χρόνια ενασχόληση με το αντικείμενο. Μπορώ να σου εξηγήσω και μεθοδολογία, σε περίπτωση που δεν πειθεσαι.
Πχ αν πάρεις ένα νεοελληνικό κείμενο και θέλεις να το αποδώσεις στην αρχαία ελληνική, θέλει ώρες ολόκληρες επεξεργασίας, μην πω και μέρες. Σταδιακά, με την συνεχή επαφή , τα αρχαία εκτυπώνονται στον εγκέφαλο , όχι όμως τυποποιημένα, αλλά ως "ξένη γλώσσα".
Υπάρχουν πολλά ξενόγλωσσα κυρίως βιβλία, που προσεγγίζουν τα αρχαία ελληνικά ως ξένη γλώσσα. ( Όπως εμείς μαθαίνουμε τα αγγλικά από ελληνικά στα αγγλικά, υπάρχουν άνθρωποι πχ με μητρική γλώσσα αγγλικά που δεν γνωρίζουν νέα ελληνικά και μαθαίνουν Αρχαία και γι'αυτό υπάρχουν βιβλία "από αγγλικά σε Αρχαία Ελληνικά"). Το να μιλήσεις βέβαια προφορικά με μεγάλη ευχέρεια τα αρχαία είναι δύσκολο, αλλά δεν παύει να είναι εφικτό. Μπορώ να πω βασικά πράγματα στα αρχαία και προφορικα , όχι να βγάλω και ολόκληρο αναλυτικό λόγο , όμως και πάλι μπορώ."


Αυτό ακριβώς είπα κούκλα μου. Ξαναδιάβασε τι λέω, και κατανόησε. Όχι, δεν θα κάτσω να επεξεργαστώ ώρες, για να σου αποδείξω αν μπορώ να μεταφράσω. Αν κάποτε συναντηθούμε σε αυτό τον κόσμο, μπορώ να σου αποδείξω πολλά πράγματα, όχι από ανάγκη, αλλά για να καταλάβεις πόσο στενόμυαλη είσαι. Όπως μπορείς να μετατρέψεις αγγλικό κείμενο σε ελληνικό και αγγλικό σε ελληνικό, όπως μπορείς να αποδώσεις αρχαίο ελληνικό κείμενο σε νεοελληνικό, έτσι μπορείς να μετατρέψεις και νεοελληνικό σε αρχαιοελληνικό. Αν δεν πείθεσαι, πήγαινε μία βόλτα στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Τμήμα της Φιλολογίας και ρώτα ειδήμονες να πειστείς.
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:31
Αγγλικό κείμενο σε ελληνικό και ελληνικό σε αγγλικό*
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 02:20
Προτιμώ να ξοδέψω χρόνο και φαιά ουσία σε κάτι πιο εποικοδομητικο από μια ηλιθια συζήτηση μαζί σου.
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 02:25
Διόρθωση. Η αριαδνη ειναι δικηγορος. Ηδη. Κ αν κρινω κ απ το πως επιχειρηματολογει θα προσθέσω κ το καλη διπλα στο δικηγόρος.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 02:27
Serendi-pity, προς το παρόν ασκούμενη δικηγόρος αλλά όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ!
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:38
Μόλις τελειώσει με το καλό την πρακτική της, μόλις πάει και στις εξετάσεις για να πιστοποιηθούν οι Νομικές γνώσεις της στην ολότητά τους, και λάβει με το καλό την άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και εγγραφεί και σε σύλλογο, μόνο τότε θα μπορεί ελεύθερα να αποκαλείται δικηγόρος. Εύχομαι πάντως τα καλύτερα. Πάνω απ'όλα η Δικαιοσύνη.
Επίσης, αυτά τα "δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση", με τη δικαιολογία ότι βρίσκεις κάτι βλακώδες, καλύτερα να τα κόψεις από τώρα, γιατί στα δικαστήρια δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να συνεχίζεις αδιαλείπτως τη συζήτηση, μέχρι τελικής πτώσεως, σαρέσει δε σαρέσει.
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 02:43
"Διάβαζα λεξιλόγια και βιβλία αρχαίων ακαδημαικού επιπέδου και βάλε, και όχι απλώς έχω την ικανότητα να μεταφράζω και να γνωρίζω άπταιστα αρχαία ελληνικά, μπορώ πλέον και να τα μίλησω κανονικά"

Caramell εσύ δεν το γραψες αυτο? Ε?
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 02:46
Στα δικαστήρια! Στα δικαστήρια που θα έχω απέναντι μου δικηγόρους και την αξία των επιχειρηματων μου θα την κρίνει ένας δικαστής. Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 02:51
"Όπως μπορείς να μετατρέψεις αγγλικό κείμενο σε ελληνικό και αγγλικό σε ελληνικό, όπως μπορείς να αποδώσεις αρχαίο ελληνικό κείμενο σε νεοελληνικό, έτσι μπορείς να μετατρέψεις και νεοελληνικό σε αρχαιοελληνικό. Αν δεν πείθεσαι, πήγαινε μία βόλτα στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Τμήμα της Φιλολογίας και ρώτα ειδήμονες να πειστείς."

Κοριτσι μου φυσικα κ γινεται, το γνωριζω, δεν ειμαι ανους. Λιγο φρένο βεβαια στη μεταφραση νεοελληνικού σε αρχαιο λογω νεολογισμων, νεων όρων, εννοιών κτλ που δε μπορουν να αποδοθούν στα αρχαια (γρίφος: πως θα λέγαμε το διαδίκτυο στ αρχαια? Κ για να το παω λιγο παραπέρα: τι νοημα θα ειχε μεταφραση ενος κειμένου από τα νεα στα αρχαια?). Απλα λεω οτι εσύ δε μπορείς να το κάνεις.
caramellll caramellll 12.10.2019 | 02:58
"έχω την ικανότητα να μεταφράζω και να γνωρίζω άπταιστα αρχαία ελληνικά"
Το ρήμα "μεταφράζω" σημαίνει αποδίδω μια γλώσσα σε μια άλλη. Το ρήμα "γνωρίζω" σε συνδυασμό με το "άπταιστα" ισοδυναμεί με το γνωρίζω εξονυχιστικότατα μια γλώσσα. Η γλώσσα απαρτίζεται από τη γραμματική, την σημασιολογία, και την σύνταξη. Όταν μπορείς λοιπόν, να μεταφράσεις άριστα μια άλλη γλώσσα, είναι δεδομένο πως γνωρίζεις άπταιστα όλα τα παραπάνω.
"μπορώ πλέον να τα μιλήσω και κανονικά"
Μα δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή προφορικά, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ προφορικώς για να γνωρίζεις αν μπορώ να τα ΜΙΛΗΣΩ. Πρόσεξε. Επιπρόσθετα, είπα "μπορώ να τα μιλήσω κανονικά", αλλά δεν ανέφερα σε τι επίπεδο. Ακόμη, τόνισα πως η επεξεργασία ενός κειμένου νεοελληνικού σε αρχαιοελληνικό απαιτεί, ώρες ολόκληρες μην πω και μέρες. Το τόνισα αυτό, πρόσεχε τι διαβάζεις.
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 03:05
Επίσης, αυτά τα "δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση", με τη δικαιολογία ότι βρίσκεις κάτι βλακώδες, καλύτερα να τα κόψεις από τώρα, γιατί στα δικαστήρια δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να συνεχίζεις αδιαλείπτως τη συζήτηση, μέχρι τελικής πτώσεως, σαρέσει δε σαρέσει.

Γλυκιά μου, η τακτική διαδικασία στις πολιτικές δίκες είναι πλέον εγγραφή. Έχει παραμείνει προφορική στις ποινικές δίκες και από τις πολιτικές μόνο σε αυτές που υπάγονται σε ειδικές διαδικασίες. Και σε αυτές όμως δεν λαμβάνει χώρα μια ατέρμονη συζήτηση όπου ο ένας δικηγόρος απαντά συνεχώς στο επιχείρημα του άλλου. Κάθε δικηγόρος, αναλόγως ποιανού συνήγορος, κάνει την αγόρευσή του σε συγκεκριμένο σημείο της δίκης. Αυτά λοιπόν για τη συζήτηση μέχρι τελικής πτώσεως κοφτα.
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 03:06
(Κ η μοναξιά εχει 7 πετσια....). Ολο σου το σχολιο υποστηρίζει στην ουσια το δικο μου. Ευχαριστω που επιχειρηματολογεις υπερ μου. Ευχαριστω που με επιβεβαιώνεις. Καληνυχτα! Δεν παει αλλο. Δεν ειμαι κ 20 δα!
Serendi-pity Serendi-pity 12.10.2019 | 03:09
Καληνυχτα αριαδνη!
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 03:13
Καληνύχτα κορίτσι μου!
caramellll caramellll 12.10.2019 | 03:15
Σε πολλές αντιφάσεις πέφτεις. Υποστήριζα ακράδαντα πάνω, πως είναι εφικτή η μετάφραση ενός νεοελληνικού κειμένου σε αρχαίο, και δεν το δεχόσουν χρησιμοποιώντας έωλα επιχειρήματα. Μάλιστα, μας τόνισες πως γνωρίζεις και 28ετης εμπειρίας Φιλόλογο, που θα "αποδείκνυε" ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Ωραία αυθεντία. Ένας Φιλόλογος, που ούτε το όνομα του ξέρουμε.
Το αν γνωρίζω να μεταφράζω η να μιλώ αρχαία ελληνικά, δεν μπορείς να το ξέρεις καθώς δεν με ξέρεις. Επίσης, αν υποστηρίξεις ότι τα προαναφερθέντα λεγόμενά σου αναφέρονταν στο υποτιθέμενο γεγονός πως εγώ δεν μπορώ να μιλήσω-γράψω αρχαία ελληνικά, να σου θυμίσω πως αυτά αναφέρθηκαν πρωτού μου "βάλεις"να μεταφράσω το σχόλιο μου στα αρχαία. Επομένως δεν ειχες την παραμικρή ένδειξη ότι υποτίθεται πως δενγνωρίζω να μιλώ αρχαία. Επιπλέον, αν αναφέρονταν τα προηγούμενα σχολια σου "στο ότι δεν γίνεται ΕΓΩ", να μιλάω αρχαία, και όχι "στο δεν μπορούν να μςτατραπούν τα νέα ελληνικά σε αρχαία και να ομιληθούν", δεν θα είχες αναφέρει ποτέ το παράδειγμα με τον φίλο τον φιλόλογο, γιατί είναι εκτος τόπου και χρόνου αυτή η αναφορά. Αυτό, γιατί δεν με γνωρίζει προφανώς, οπότε τι ακριβώς θα τον ρωτούσες; Αν ΕΓΩ μπορώ να μιλήσω αρχαία, ή αν υπάρχει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να ομιληθούν τα αρχαία και φυσικά να μετατραπούν τα νέα ελληνικά σε αρχαία. Προφανώς το 2ο. Δεν με ξέρεις, δεν μπορείς να ξέρεις τι γνωρίζω και τι όχι. Λυπάμαι.
caramellll caramellll 12.10.2019 | 03:19
Δεν θα πω κάτι παραπάνω. Έχω δίκαιο και το ξέρω.
Πίτυ, συνέχισε να ζεις με τις ανυπόστατες αυθαιρεσίες σου.
Αριάδνη, εύχομαι κάποια μέρα να είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Να περνάτε υπέροχα^^
Αριάδνηκ Αριάδνηκ 12.10.2019 | 03:25
Το εύχομαι και εγώ! Καληνύχτα
caramellll caramellll 12.10.2019 | 03:27
Καλό βράδυ κορίτσια και καλό ξημέρωμα.
The Swedish Chef The Swedish Chef 11.10.2019 | 10:06
Όσον αφορά την παιδική ηλικία, θεωρώ πως κάποια πράγματα δεν αποβάλλονται. Είναι σαν ένα τραύμα που έχει αφήσει ουλή. Μπορείς να βάλεις αλοιφές, να κάνεις λείζερ αλλά δεν θα φύγει ποτέ εντελώς. Επίσης θεωρώ ότι το κατά πόσο μπορείς να συλλάβεις το πρόβλημα και να επιδιώξεις να το αμβλύνεις έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες αλλά κυρίως έχει να κάνει με την ηλικία και την αντιληψη του καθενός. Αλλιώς θα αφήσω να με επηρρεάσουν τα παιδικά τραύματα στα 20, αλλιώς στα 40. Σε πιο μεγάλη ηλικία θα έχω κατανοήσει καλύτερα τα μοτίβα συμπεριφοράς μου. Επίσης, όταν ένας άνθρωπος είναι οξυδερκής θα μπορεί ίσως να ελέγξει σε μεγαλύτερο βαθμό τις παρορμήσεις του και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βοηθηθεί από "ειδικούς".
caramellll caramellll 11.10.2019 | 15:27
Συμφωνώ απόλυτα. Και πολύ καλά έκανες που έβαλες το ειδικούς σε εισαγωγικά
δύσκολο μα μπορεί λίγο να καλυτερέψει αν βρει αυτός που το χει το πρόβλημα αγαπη και αποδοχή ................................
γωγώ γωγώ 13.10.2019 | 16:01
Θα συμφωνησω με την πλειοψηφια των σχολιων, συμβουλευσου εναν ειδικο ψυχικης υγειας, θα σε βοηθησει να ξεκαθαρισεις πραγματα μπερδεμενα μεσα σου και να ανεβασεις την αυτοπεποιθηση σου :)

Για καποια αλλα σχολια που διαβασα, ορισμενοι μην μενετε μονο στο τι γραφουν τα βιβλια, δειτε λιγο τι συμβαινει στον κοσμο γυρω σας. Και σιγουρα το να απαξιωνουμε καποιες επιστημες δεν κανει αυτοματα αυτη που μελετουμε εμεις καλυτερη.
Ολες για καποιο λογο υπαρχουν και οπωσδηποτε χρειαζονται.
Αυτα.
Ελαφοκυνηγος Ελαφοκυνηγος 14.10.2019 | 22:29
Γιατί πρέπει να πούμε ποια είναι επιστήμη κ ποια δεν είναι
Η ψυχιατρική είναι κλάδος της ιατρικής κ η ψυχολογία είναι νεότερος σχετικά κλάδος
ο οποίος είναι επιστήμη γιατί χρησιμοποιεί συγκεκριμένα δεδομένα για να χαρακτηριστεί έτσι.
Η λογική της ίασης της ψυχής είναι απλουστευμένες όρος, ο ψυχίατρος είναι γιατρός κ θα χορηγήσει φάρμακο για την μείωση της έντασης των συμπτωμάτων,αν έχεις κατάθλιψη πίστεψέ με δεν περναει με καφέ κ κουβεντα...εύχομαι να μην νοσήσεις ποτέ από κάποιο ψυχικό νόσημα
Όπως σε όλα τα ιατρικά επαγγέλματα υπάρχει ο καλός κ ο κακός επαγγελματίας
Συγνώμη αλλά είναι τραγικά αυτά που γράφουν ορισμένοι στο 2019
Τράβα έξω να δεις πόσο υψηλά στάνταρ έχει για να είναι κάποιος ψυχολόγος η ψυχίατρος
Ααα και επειδή έχω κ παραπάνω γνώσεις στο τομεα οι ψυχίατροι παραπέμπουν στους ψυχολόγους για την ατομική κ ουσιαστική θεραπεία κ ναι δεν σου αλλάζει τη ζωή μπαμ αλλά ανακουφίζει κ βοηθά γιατί είναι ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΗ!!!! ΘΑΝΚς
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή