G8: Αποφάσισαν να μην πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών

G8: Αποφάσισαν να μην πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών Facebook Twitter
3

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) διακήρυξαν σήμερα την άρνησή τους να πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών υπηκόων τους από "τρομοκράτες", ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που συνεδριάζουν στο Λοχ Ερν, στη Βόρεια Ιρλανδία, καλούν επίσης τις εταιρείες να αρνούνται να καταβάλλουν λύτρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.Η Βρετανία, η οποία έχει τη φήμη ότι ουδέποτε πλήρωσε λύτρα για υπηκόους της που είχαν συλληφθεί όμηροι, επέμενε ότι οι εταίροι της στη G8 θα πρέπει να δεσμευθούν στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η "βιομηχανία" των απαγωγών ομήρων απέφερε περίπου 70 εκατ. δολάρια στο σύνολο του δικτύου Αλ Κάιντα στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.Καμιά χώρα δεν παραδέχεται δημοσίως ότι πληρώνει λύτρα σε απαγωγείς ομήρων, όμως ορισμένες, όπως η Ιταλία, θεωρούνται λιγότερο αδιάλλακτες στον κανόνα αυτό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα στην αρχή. Αν το καλοεξετάσεις όμως, έτσι και αποφάσιζαν να δίνουν λύτρα, τότε πολύ γρήγορα μια βιομηχανία απαγωγών θα αναπτυσσόταν με τον ίδιο τρόπο που αυξάνονται οι ζητιάνοι στους δρόμους όταν γνωρίζουν ότι ο κόσμος δίνει. Κυνικό βέβαια, αλλά τελικά δε μπορώ να πω με βεβαιότητα τι είναι πιο σωστό.