ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

G8: Αποφάσισαν να μην πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών

G8: Αποφάσισαν να μην πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών Facebook Twitter
3

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) διακήρυξαν σήμερα την άρνησή τους να πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών υπηκόων τους από "τρομοκράτες", ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που συνεδριάζουν στο Λοχ Ερν, στη Βόρεια Ιρλανδία, καλούν επίσης τις εταιρείες να αρνούνται να καταβάλλουν λύτρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.Η Βρετανία, η οποία έχει τη φήμη ότι ουδέποτε πλήρωσε λύτρα για υπηκόους της που είχαν συλληφθεί όμηροι, επέμενε ότι οι εταίροι της στη G8 θα πρέπει να δεσμευθούν στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η "βιομηχανία" των απαγωγών ομήρων απέφερε περίπου 70 εκατ. δολάρια στο σύνολο του δικτύου Αλ Κάιντα στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.Καμιά χώρα δεν παραδέχεται δημοσίως ότι πληρώνει λύτρα σε απαγωγείς ομήρων, όμως ορισμένες, όπως η Ιταλία, θεωρούνται λιγότερο αδιάλλακτες στον κανόνα αυτό.

3

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΕΡΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ στο Ιράν: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη για τις αμερικανικές πετρελαϊκές

Πάνω από 130 δισ. δολάρια κέρδισαν 51 μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το εξάμηνο Απριλίου–Σεπτεμβρίου - Στα 150 δισ. δολάρια η πρόσθετη δαπάνη των Αμερικανών για καύσιμα από την έναρξη του πολέμου
THE LIFO TEAM
ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Καπιτώλιο: Η ελληνική «σφραγίδα» στην έδρα του Κογκρέσου - Πώς συνδέεται με Ακρόπολη και Σούνιο

Το κτίριο που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των αμερικανικών εκλογών, δεν αποτελεί μόνο σύμβολο της νομοθετικής εξουσίας των ΗΠΑ αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής που άσκησε η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική στη διαμόρφωση των δημόσιων κτιρίων της χώρας
THE LIFO TEAM
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΠΡΟΩΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Πάνω από 57 εκατ. ψήφισαν ήδη - Τι αποκαλύπτει η μαζική πρόωρη προσέλευση

Η πρόωρη ψηφοφορία ξεπερνά τα επίπεδα του 2022 - Σχεδόν ένας στους τέσσερις με δικαίωμα ψήφου έχει ήδη προσέλθει στην κάλπη - Μήνυμα στήριξης ή φρένο στον Τραμπ;
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα στην αρχή. Αν το καλοεξετάσεις όμως, έτσι και αποφάσιζαν να δίνουν λύτρα, τότε πολύ γρήγορα μια βιομηχανία απαγωγών θα αναπτυσσόταν με τον ίδιο τρόπο που αυξάνονται οι ζητιάνοι στους δρόμους όταν γνωρίζουν ότι ο κόσμος δίνει. Κυνικό βέβαια, αλλά τελικά δε μπορώ να πω με βεβαιότητα τι είναι πιο σωστό.