Update: Νεκρός ο 18χρονος φοιτητής στη Γαλλία

Update: Νεκρός ο 18χρονος φοιτητής στη Γαλλία Facebook Twitter
4

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 18χρονος Γάλλος φοιτητής, θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα σκίνχεντ στο Παρίσι το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κλεμάν Μερίκ ήταν στέλεχος οργάνωσης της άκρας αριστεράς. Οι αρχές θεωρούν πως τα κίνητρα της συμπλοκής ήταν πολιτικά.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον έξι συλλήψεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που φέρονται να δραστηριοποιούνται σε ακροδεξιά οργάνωση, έχουν ήδη προφυλακιστεί.

«Έγινε καβγάς, τον χτυπούσαν αρκετοί ταυτόχρονα. Κάποιοι πήγαν να τους χωρίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτρεχε αίμα από τη μύτη και τα αυτιά του και άρχισε να έχει σπασμούς», περιγράφει μια αυτόπτης μάρτυρας.

Η γαλλική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση.

Εκατοντάδες συμφοιτητές του Μερίκ συγκεντρώθηκαν έξω από το πανεπιστήμιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

«Είμαι εδώ για το συμφοιτητή μου, ένα άνθρωπο με τον οποίο είχαμε κοινές σκέψεις. Είναι σοκαριστικό όταν κάποιος σκοτώνεται εξαιτίας αυτών που πιστεύει», δήλωσε συγκινημένος ένας νεαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος δέχθηκε επίθεση με σιδηρογροθιά και, πέφτοντας στο έδαφος, χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο.

Πηγή: Euronews


Πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της «Le Monde» είναι η επίθεση σε αριστερό ακτιβιστή από ακροδεξιούς σκίνχεντς που ανήκουν στην Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 18χρονος, μέλος του κόμματος της Αριστεράς, δέχτηκε την επίθεση από τρείς σκινχεντ, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, ενώ βρισκόταν έξω από ένα κατάστημα στη  Rue Caumartin , κοντά στο σταθμό του τρένου Saint-Lazare.

Οι δράστες που δεν έχουν συλληφθεί χτύπησαν το νεαρό με μεταλλικές ράβδους.  «Είδα έναν άνθρωπο με τατουάζ στο λαιμό του μια σβάστικα ήταν 1,90 μέτρα, και είχε ξυρισμένο κεφάλι... Δεν έχω δει ποτέ έναν άνθρωπο με ναζιστικά τατουάζ και μπότες πριν, εκτός από τις ταινίες... », δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είναι εγκεφαλικά νεκρός», έγραψε για τον 18χρονο στο blog του ο γραμματέας της αριστεράς Alexis Corbiere, καταγγέλλοντας «το φασιστικό τρόμο».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Manuel Valls, δήλωσε ότι υπάρχει  «συνολική δέσμευση για την εξάλειψη της βίας που φέρει το σήμα της άκρας δεξιάς», μετά από αυτή την βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια μιας μάχης μεταξύ «δύο ομάδων ανθρώπων, πιθανότατα για πολιτικούς λόγους», όπως ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της νεολαίας των ακροδεξιών Serge Ayoub, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή από την ομάδα του. «Αυτό είναι απολύτως λάθος», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο AFP, ο Ayoub, γνωστός και ως «Batskin».  

Το Αριστερό Κόμμα έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να δράσει  «το συντομότερο δυνατόν για να βρεί τους υπαίτιους για αυτό το ειδεχθές έγκλημα» και "απαιτεί επίσης τη διάλυση των ακροδεξιών ομάδων.  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM