Ινδία, Πακιστάν και Κίνα αύξησαν τα πυρηνικά τους

Facebook Twitter
4

Τρεις από τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν, αύξησαν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους ενώ οι υπόλοιπες πέντε το μείωσαν ή το διατήρησαν σε σταθερά επίπεδα, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (Sipri).

Η Κίνα διαθέτει σήμερα 250 πυρηνικές κεφαλές, από 240 που είχε το 2012, το Πακιστάν τις έχει αυξήσει στις 100-120 και η Ινδία στις 90-110. Αυτή η "κούρσα των εξοπλισμών" θεωρείται ανησυχητική από το Sipri διότι κρίνει "εύθραυστη" την ειρήνη στην Ασία, δεδομένου ότι στην ήπειρο αυτή αυξάνονται οι εντάσεις μετά το 2008, για παράδειγμα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, ή μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας.

Οι χώρες που έχουν μειώσει το οπλοστάσιό τους είναι οι δύο που έχουν υπογράψει τη συνθήκη START, η Ρωσία (8.500 κεφαλές) και οι ΗΠΑ (7.700). Καμία αλλαγή δεν έγινε στο οπλοστάσιο της Γαλλίας (300 κεφαλές),της Βρετανίας (225) και του Ισραήλ (80).

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
αναρωτιέμαι πως ξέρουν πως το Ισραηλ εχει 80 κεφαλες την στιγμη που αρνούνται πως εχουν καν πυρηνικά οπλα...ολοι οι υπόλοιποι το ανακοινώνουν (στο περίπου)
<<Τρεις από τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν, αύξησαν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους>> Θα φοβηθήκανε,φαίνεται,από τις απειλές του Ερντογάν προς τους διαδηλωτές της Πλατείας Ταξίμ...