«Αυτοί - They» Η ουδέτερη αντωνυμία των non-binary είναι η λέξη της χρονιάς για το λεξικό Merriam-Webster

«Αυτοί - They» Η ουδέτερη αντωνυμία των non-binary είναι η λέξη της χρονιάς για το λεξικό Merriam-Webster Facebook Twitter
4

Η ουδέτερη αντωνυμία «αυτοί» (they), που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για τους non binary ανθρώπους που επιλέγουν να μην ταυτοποιούνται ούτε ως άνδρες ούτε ως γυναίκες, επιλέχθηκε ως «η λέξη της χρονιάς» από το διαδικτυακό αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster.

Το λεξικό των ΗΠΑ, το οποίο τυπώνεται για περισσότερα από 150 χρόνια, ανέφερε ότι οι αναζητήσεις της λέξης «they» αυξήθηκαν κατά 313% το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς το κοινό διερεύνησε την αυξανόμενη προβολή της στην ειδησεογραφία. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι πλέον η χρήση της έχει ενταχθεί στην αγγλική γλώσσα και γι' αυτό την προσθέσαμε στο λεξικό μας τον Σεπτέμβριο», ανακοίνωσε το Meriam-Webster στον ιστότοπό του.

Στις ΗΠΑ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν την αντωνυμία με την οποία θα τους απευθύνονται, ανεξαρτήτως του φύλου με το οποίο γεννήθηκαν. Οι άνθρωποι που δεν ταυτοποιούνται ούτε ως άνδρες ούτε ως γυναίκες ζητούν να τους απευθύνονται με την αντωνυμία "they", την αντωνυμία του τρίτου προσώπου του πληθυντικού στα αγγλικά.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Να ρωτησω ποσοι πραγματικα εχουν αυτη την αναγκη μη ταύτισης με τα αρσενικες ή θηλυκές αντωνυμίες και ποσοι το κανουν τελικα για την προσοχη που αποκτουν; Μου θυμιζει την κατασταση με τα προιοντα gluten free, που ενω πραγματικη αναγκη υπαρχει στο 0,5% του πληθυσμού, λογοι status/μοδας/whatever "επιβάλουν" την χρηση τους σε πολυ μεγαλυτερη μεριδα πληθυσμου.
Στον ευρύτερο κύκλο μου δεν είναι πολλά τα άτομα. Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω οπότε δε μπορώ να συμφωνήσω.Εφόσων όμως έτσι νοιώθουν και θέλουν να προσδιορίζονται, προσπαθώ να το σεβαστώ (πολλές φορές αποτυγχάνω).Η βάση της ερώτησης σου όμως @asmilon ποια είναι? Που θες να καταλήξεις?
Κι επειδή οι non-binary (λέξη μη-λέξη καθώς είναι αρνητικός ορισμός) δεν αυξήθηκαν κατά 313% πειθόμαστε ότι η Χλόη Κολύρη έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει:"[...] η νέα μεθόριος της πολιτικής είναι το φύλο. Έρχονται [...] οι queer, που είναι η αριστερά της αριστεράς, [...] και ζητάνε να μην υπάρχει η έννοια «φύλο»"Πηγή: https://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/226555/xloi-kolyri-to-fylo-den-yparxei-kan-eisai-ayto-poy-apofasizeis-oti-eisaiΕίναι η εποχή που ο Jordan Peterson γίνεται επίκαιρος. Η αριστερά της αριστεράς είναι εδώ και επιβάλλει την ατζέντα της. Εγώ δεν ανέχομαι την αριστερά της αριστεράς να κουνάει κανένα δάχτυλο όταν μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα αφής στιγμής το παρελθόν της έχει ποτάμια αίματος αθώων.Όσο πιο συχνά ακούγεται το "είσαι ρατσιστής και φασίστας" τόσο πιο πολύ πρέπει να κοιτάμε αυτόν που το λέει και λιγότερο αυτόν στον οποίο απευθύνεται. Είναι καλύτερα να μιλάει η λογική αντί της ακροαριστεράς.