Οι Σύροι αντάρτες έχουν κάνει χρήση χημικών

Οι Σύροι αντάρτες έχουν κάνει χρήση χημικών Facebook Twitter
2

Τους Σύρους αντάρτες δείχνει για τη χρήση χημικών στη Συρία η Κάρλα ντελ Πόντε πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και μέλος σήμερα της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκεντρώσαμε, οι αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, έχουν κάνει χρήση αερίου σαρίν», τόνισε η κ.ντελ Πόντε σε συνέντευξή της. «Οι έρευνές μας θα φτάσουν σε βάθος, θα επαληθευτούν και θα επιβεβαιωθούν μέσω νέων μαρτυριών, όμως σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει ως τώρα είναι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν χρησιμοποιήσει αέριο σαρίν», επισήμανε η ίδια.

Η κ. ντελ Πόντε είπε ακόμα πως τα αποτελέσματα των ερευνών της επιτροπής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού. Κατέληξε λέγοντας πως οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια