Κύπρος: Οι ποινές που αντιμετωπίζει η 19χρονη που είπε ψέματα για τον ομαδικό βιασμό

Κύπρος: Οι ποινές που αντιμετωπίζει η 19χρονη που είπε ψέματα για τον ομαδικό βιασμό Facebook Twitter
Η 19χρονη Βρετανίδα που από φερόμενο θύμα ομαδικού βιασμού βρέθηκε κατηγορούμενη
6

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης είναι πλέον η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία είχε ψευδώς καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από νεαρούς Ισραηλινούς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Η υπόθεση που πήρε διεθνείς διαστάσεις και συζητήθηκε πολύ αναμένεται να απασχολήσει και σήμερα καθώς η 19χρονη θα οδηγηθεί  σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Η 19χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης, που σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα επισείει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή χρηματική ποινή.

Χθες η υπόθεση αναβλήθηκε, λόγω απουσίας του συνηγόρου της στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους.

Η Αστυνομία, αφού έλαβε τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και των επιστημονικών εξετάσεων, προχώρησε την Κυριακή στη σύλληψη της Βρετανίδας, η οποία σε νέα κατάθεση ομολόγησε τελικά ότι συνευρέθηκε με τους νεαρούς με τη θέλησή της, αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν. Όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι την κινηματογραφούσαν, ένιωσε θιγμένη και εκδικητικά προέβη στη σχετική καταγγελία.

Οι επτά  Ισραηλινοί, που τελούσαν υπό κράτηση, αφέθηκαν ελεύθεροι και μέσω των δικηγόρων τους, αλλά δήλωσαν πως προτίθενται να καταθέσουν αγωγές κατά της 19χρονης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα, είναι έτοιμο να λάβει μέτρα για αποκατάσταση της εικόνας του για τη δυσφήμιση, που υπέστη. Για όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Αγία Νάπα, θα ενημερωθεί, εξάλλου, με επιστολή ο Υφυπουργός Τουρισμός, Σάββας Περδίος, ως θεματοφύλακας του τουρισμού.

Mε πληροφορίες από sigmalive

Διεθνή
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και καλά θα της κάνουν αν προχωρήσουν σε μηνύσεις οι συγκεκριμένοι! Το ότι είναι γυναίκα δεν πρέπει να λειτουργεί ελαφρυντικά - μόνο τους άντρες ξέρουμε να τους ξεφτιλίζουμε όταν μαθαίνεται κάτι που έκαναν;! Πάνω που πολλά πράγματα είχαν αλλάξει στο θέμα καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και γενικά σεξουαλικών εγκλημάτων, τέτοιες ψευδείς καταγγελίες μπορεί και να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα, εδραιώνοντας την απαξίωση των αληθινών θυμάτων και την πεποίθηση του "victim blaming", που ακόμα δεν έχει εκλείψει. Επίσης, γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί φωτογραφία της χωρίς μωσαϊκό; Ή δημοσιοποίηση των στοιχείων της; Τεσπα, δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το κυπραϊκό/αγγλικό δίκαιο, απλά καλό θα ήταν να μην εξαιρεθεί μόνο και μόνο λόγω φύλου.
Είναι λάθος, μέχρι να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει η οποιαδήποτε υπόθεση να δημοσιοποιούνται οι φωτογραφίες των κατηγορούμενων.Υπάρχουν φορές που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες κατηγορούμενων πριν τις δίκες τους, στις οποίες η έκβαση ανατράπηκε ως προς την υπαιτιότητα ενοχής ή όχι των πράξεων.Μια πρόσφατη, σχετική υπόθεση, τον περασμένο Νοέμβριο, αν θυμάμαι σωστά, είναι με τον ηθοποιό, Γ.Κ. και τον ταξιτζή, στην οποία ο κατηγορούμενος ηθοποιός διασύρθηκε αδίκως, δημοσιοποιημένης της φωτογραφία του, καθώς, όπως φάνηκε από το επίσημο ιατροδικαστικό, τοξικολογικό και γενετικό υλικό, δεν υπήρξε σωματική επαφή μεταξύ τους, ούτε απολύτως κάποια φαρμακευτική ουσία στο αίμα και των δύο, του ταξιτζή και του ηθοποιού, όπως αρχικά ισχυρίστηκε ο ταξιτζής, πως του χορηγήθηκε ύποπτη ουσία μέσα στον καφέ του και εν συνεχεία βιάστηκε.Ο ηθοποιός είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.Αν αθωωθεί (που κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει, στη χειρότερη περίπτωση λόγω ανεπαρκών στοιχείων), έχει δικαίωμα να απαιτήσει μεγάλη οικονομική αποζημίωση για τον άδικο διασυρμό του.Οπότε ας είμαστε λιγάκι προσεκτικοί όσο αφορά την δημοσιοποίηση των προσώπων πριν τις οριστικές, δικαστικές αποφάσεις και συμπεράσματα.
Μην μπερδεύεσαι: η κοπέλα έχει ομολογήσει και από ό,τι διαβάζουμε υπάρχουν ντοκουμέντα (το video που τράβηξαν οι νεαροί).Στην υπόθεση που αναφέρεις, ο ηθοποιός δεν είχε παραδεχτεί ενοχή.
@WLGFQ 31.7.2019 | 10:01Δεν μπερδεύομαι καθόλου. Είναι ξεκάθαρο αυτό που έγραψα. Σε κάθε περίπτωση να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων μετά τις σχετικές, δικαστικές αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν την εκάστοτε ενοχή ή όχι. Μέχρι τότε, πριν την επίσημη και τεκμηριωμένη, δικαστικώς, ενοχή, αυτό που γίνεται, η δημοσιοποίηση φωτογραφιών (και μάλιστα άκρως αυθαίρετα από τις εισαγγελικές αρχές), εν είδει διαπόμπευσης, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές, με βρίσκει εντελώς αντίθετο.Υ.Γ.: Το γεγονός ότι η κατηγορουμένη ομολόγησε την ενοχή της, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δικαστεί ή ότι δεν θα ερευνηθεί η υπόθεση διεξοδικά μέχρι τα τελικά, δικαστικά συμπεράσματα, τα οποία ενδέχεται να ανατραπούν και πάλι, κάτι που μπορεί να συμβεί και έχει συμβεί (η όποια επιφυλακτικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κύριο στοιχείο πολιτισμού). Μέχρι τότε, καμία δημοσιοποίηση προσώπων, εκατέρωθεν.Υ.Γ.2: Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι πολύ εύκολα σηκώνουμε την πέτρα, συμμετέχοντας στον... λιθοβολισμό...!
Άποψή μου είναι πως θα έπρεπε να επιληφθεί αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας, άσχετα με το αν θα ασκήσουν αγωγή τα θύματα της κοπέλας ή όχι –που κατά τη γνώμη μου ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ασκήσουν αγωγές ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα να πέσουν θύματά της και άλλα άτομα στο μέλλον.Από τη στιγμή που παραδέχτηκε το έγκλημά της ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθεί/ σωφρονιστεί.