Eurovision 2019: Απόψε ο τελικός - Τα προγνωστικά για Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα

Eurovision 2019: Απόψε ο τελικός - Τα προγνωστικά για Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα Facebook Twitter
6

Απόψε διεξάγεται ο τελικός της Eurovision στο Τελ Αβιβ του Ισραήλ, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την Κατερίνα Ντούσκα και την Τάμτα να εκπροσωπεί την Κύπρο. 

Σύμφωνα με την σειρά εμφάνισης που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές η Κατερίνα Ντούσκα θα αγωνιστεί 13η, ενώ η Τάμτα 11η. Τον φετινό τελικό της Eurovision σημαδεύει η παρουσία της Μαντόνα, η οποία πρόκειται να τραγουδήσει δύο τραγούδια, το Like A Prayer και το νέο της single Future στο οποίο θα συμμετέχει και ο Αμερικανός ράπερ Quavo. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Μαντόνα έφτασε στο Ισραήλ την Τρίτη και κάνει πρόβες σε μυστική τοποθεσία. 

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Οικοδεσπότες και του τελικού θα είναι ο Ερέζ Ταλ, η Μπαρ Ραφαέλι, ο Ασσί Αζάρ και η Λούσι Αγιούμπ.

Πώς ψηφίζουμε

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Τα προγνωστικά για τον τελικό 

Μετά και από τον Β' Ημιτελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, τα στοιχήματα και τα προγνωστικά έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά. Η Ολλανδία είναι το μόνιμο φαβορί που βρίσκεται στην πρώτη θέση και, ενώ πριν ξεκινήσουν οι ημιτελικοί η Αυστραλία δεν ήταν καν στην δεκάδα, πλέον έχει εκτοξευτεί και είναι στη 2η θέση. Η τριάδα των χωρών που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου, συμπληρώνεται με τη Σουηδία.

Όσον αφορά την Κύπρο και την Τάμτα, πριν από την εμφάνισή της την είχαμε δει να είναι στην 11η θέση και αυτή τη στιγμή είναι στη 13η θέση. Η Κατερίνα Ντούσκα που εκπροσωπεί την Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 15η θέση, ενώ πριν από τον ημιτελικό πήγαινε πολύ καλύτερα. Οι αλλαγές αυτές έχουν την εξήγησή τους, αφού στον Β' Ημιτελικό είδαμε να περνούν χώρες με πολύ εντυπωσιακά σκηνικά και με δυνατά τραγούδια. Βέβαια, τα στοιχήματα αλλάζουν διαρκώς.

*ΤΩΡΑ:

#FOUSTANELA LIVE BLOGGING: Ό,τι τέλειο, απαίσιο και ξεκαρδιστικό συμβαίνει τώρα στη Γιουροβίζιον

 

TV & Media
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η δικη μου ψηφος παει σε Ισλανδια και Σαν Μαρινο. Αυτο με τον Ολλανδο φαβορι δεν το πολυβλεπω αλλα ποτε δεν ξερεις διοτι οι επιτροπες αγαπανε αγγλικο στιχο και μη-σουργελο (αμα θελαμε τετοια ομως δεν θα βλεπαμε Γιουροβιζον - τεσπα θα δειξει). Ευγε και στην Μαντονα που δεν τσιμπησε με τις μπουρδες και πηγε τελικα
Άσχετο αλλα να αποφευγει ο εκφωνητης Καπουτζιδης να αποκαλεσει μια χωρα με το συνταγματικο της ονομα ειναι τοσο αναχρονιστικο... Ο λογος μπορει να ειναι οτι διαφωνει, μπορει να φοβαται τον οχλο, μπορει μπορει μπορει, δεν με ενδιαφερει. Την ωρα που προβαλλεται απο αυτο το προγραμμα τοση και καλα αγαπη, οχι στο μισος, ναι στη συμφιλιωση των λαων, ναι στα φιλια ναι στα μελια να χυνονται παντου, ο παρουσιαστης αρνειται να κοιταξει το μελλον και να ξεκολλησει απο ονοματα κι εριδες και με πλαγιο και κουτοπονηρο τροπο "τη λεει" στους "βορειους γειτονες μας" οτι το ονομα σας δεν σας ανηκει. Νομιζα οτι δεν ειναι αυτο το πνευμα του διαγωνισμου. Οχι εγω δεν θα συμμετασχω. Θα την δω αλλα οχι απο την ΕΡΤ αλλα απο το youtube χωρις κανεναν σχολιασμο, χωρις διαφημιστικα κτλ.