Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την ανεξαρτησία της Καταλονίας Facebook Twitter
1

Χθες 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας περίπου 1,5 εκατ. διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαδηλώσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Όπως αναφέρει η Le Monde, οι πολίτες κατηγορούν την ισπανική κυβέρνηση για την εμφάνιση της κρίσης στην περιοχή.

Μια λαοθάλασσα ντυμένη με τα καταλανικά χρώματα (κόκκινο και κίτρινο) διέσχισε το κέντρο της πόλης φτάνοντας έως και στο περιφερειακό κοινοβούλιο, κρατώντας τις σημαίες ανεξαρτησίας και φωνάζοντας στα καταλανικά το σύνθημα: «Τι θέλει αυτό το πλήθος; Ένα νέο κράτος της Ευρώπης. Τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι; Μια αυτόνομη Καταλονία.».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω περιφέρεια είναι η πιο χρεωμένη της Ισπανίας, καθώς το χρέος της υπολογίζεται σε 42 δις ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε 21% του ΑΕΠ. Στα τέλη Αυγούστου, η περιφερειακή κυβέρνηση ζήτησε από τη Μαδρίτη οικονομικής ενίσχυση της τάξης των 5,023 δις ευρώ. Ο πρόεδρος της Καταλονίας προειδοποίησε την ισπανική κυβέρνηση ότι «εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο οικονομικό πεδίο, να γνωρίζετε ότι ο δρόμος της Καταλονίας προς την ελευθερία είναι ανοιχτός.».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Βλέπω μια χαρά προωθείται το σχέδιο διάλυσης κρατών μέσω της κακής οικονομίας. Κρίμα, που πολλοί δεν το βλέπουν αυτό. Το επόμενο βήμα είναι η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και της Κρήτης;