Είναι επίσημο πως θηλυκός Τζέιμς Μποντ δεν θα υπάρξει ποτέ

Είναι επίσημο πως θηλυκός Τζέιμς Μποντ δεν θα υπάρξει ποτέ Facebook Twitter
6

Θηλυκός Τζέιμς Μποντ; Επισήμως ποτές τελικά όπως επιβεβαιώνει η εκτελεστική παραγωγός της κινηματογραφικής σειράς.

Η Μπάρμπαρα Μπρόκολι απορρίπτει το ενδεχόμενο αλλαγής φύλου για τον πράκτορα 007, αλλά λέει ότι μια γυναίκα μπορεί μία μέρα να σκηνοθετήσει το franchise.

Σε συνέντευξη στον «Guardian», η εκτελεστική παραγωγός των ταινιών Τζέιμς Μποντ απέκλεισε αλλαγή τύπου- Doctor Who για τον σούπερ κατάσκοπο του Ίαν Φλέμινγκ.

«Ο Μποντ είναι άνδρας» είπε. «Είναι ένας ανδρικός χαρακτήρας. Γράφτηκε για έναν άνδρα και νομίζω πως πιθανότατα θα μείνει άνδρας».

«Και αυτό είναι υπέροχο. Δεν χρειάζεται να μετατρέψουμε ανδρικούς χαρακτήρες σε γυναικείους. Ας δημιουργήσουμε περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες και να κάνουμε την ιστορία να ταιριάζει με τους γυναικείους χαρακτήρες», συμπλήρωσε.

Η Μπρόκολι, 58 ετών, κόρη του παραγωγού του 007, Άλμπερτ «Κάμπι» Μπρόκολι, είναι επικεφαλής των παραγωγών της Eon και υπογράφει κάθε πρόσληψη και απόλυση στις ταινίες Μποντ. Ήταν εκείνη που μέσω Twitter δημοσίευσε ότι ο Ντάνι Μπόιλ εγκατέλειψε την 25η ταινία λόγω «δημιουργικών διαφορών». Εκείνη που ανακοίνωσε επίσης ότι θα τον αντικαταστήσει ο Κάρι Φουκουνάγκα. Και είναι ακόμη εκείνη που δελέασε τον Ντάνιελ Κρεγκ να ξαναφορέσει το σμόκιν.

«Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν σημείο αναφοράς τις πρώτες ταινίες που γράφτηκαν στη δεκαετία του '50, έτσι υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο DNA του Μποντ που πιθανώς δεν θα αλλάξουν» τόνισε.

«Όμως κοίτα πόσο ο κόσμος έχει αλλάξει, νομίζω ότι και ο Μποντ έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων. Και εγώ προσπαθώ να φέρω αλλαγές και νομίζω ότι περισσότερο με τις ταινίες του Ντάνιελ Κρεγκ έχει γίνει πολύ πιο σύγχρονος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες».

Θα προσλάμβανε μια γυναίκα σκηνοθέτη - ή σεναριογράφο - για την επόμενη ταινία Τζέιμς Μποντ στέλνοντας ισχυρότερο μήνυμα αλλαγής;

«Ναι, απολύτως», λέει η Μπρόκολι. «Ως γυναίκα παραγωγός, φυσικά θα ήθελα να το κάνω αυτό».

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι τόσο γελοίο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Όπως δε θα υπάρξει αρσενικός Lara Croft ή αρσενικό Sex and the City, έτσι δε θα υπάρξει και θηλυκός James Bond. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα πρέπει να βγαίνουν και στα δύο φύλα.
Δεν έχει να κάνει με σεξισμό. Απλά κάποια πράγματα δεν γίνονται. Ο εν λόγω χαρακτήρας είναι αντρικός. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ένας γοητευτικός άντρας που λατρεύει τα γρήγορα αμάξια και έχει άδεια να σκοτώνει. Ποτέ δεν είχε να κάνει με ρατσισμό και οπισθοδρομικότητα. Απλά φαντάσου έναν άντρα να κάνει τη Lara Croft όπως είπε ο φίλος παραπάνω
Φίλτατη kinky υπάρχει στο "Atomic Blonde" δώστε σήμα στις απανταχού φεμινιστικές οργανώσεις να κάνουν την ταινία πρώτη σε πωλήσεις για να γίνουν και άλλα σίκουελ (ήδη ετοιμάζεται το πρώτο). Το να χρησιμοποιείτε το όνομα ενός άντρα ήρωα σε gender swap απλά και μόνο επειδή είναι αναγνωρίσιμο. Είναι μειωτικό για τις γυναίκες.