Τούρκοι καίνε δολάρια, σπάνε iPhone και δίνουν δωρεάν ψάρια για ξένο συνάλλαγμα

Τούρκοι καίνε δολάρια, σπάνε iPhone και δίνουν δωρεάν ψάρια για ξένο συνάλλαγμα Facebook Twitter
2

Το μποϊκοτάζ των Τούρκων στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη με διάφορες μορφές, συχνά πρωτότυπες ή και εκκεντρικές.

Το αγαπημένο street food της Κωνσταντινούπολης, το σάντουιτς με ψάρι, προσφέρεται δωρεάν στους Τούρκους που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανταλλάξουν τα δολάριά τους με τουρκικές λίρες.

Η παραπάνω προσφορά είναι μία από τις πολλές που κάνουν έμποροι και πωλητές σε ολόκληρη την Τουρκία, οι οποίοι εισάκουσαν την επίκληση του Τούρκου προέδρου στο εθνικό αίσθημα, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες όπως ορχιδέες, πετρέλαιο έως και τριήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία σε όσους επιδεικνύουν τις αποδείξεις τους ανταλλαγής δολαρίων με λίρες.

Εάν οι πελάτες του δείξουν μια απόδειξη που να δείχνει ότι αντήλλαξαν 100 δολάρια σε τουρκικές λίρες, τότε ο Αντνάν Τζελικέρ, ένας εστιάτορας από την Κωνσταντινούπολη, θα τους δώσει δωρεάν σάντουιτς με ψάρι, το παραδοσιακό "balik ekmek".

«Στόχος μας είναι να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε σε όλους την αντίδρασή μας» εξήγησε ο Τζελικέρ, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Κωνσταντινούπολη όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε μια πλοιάριο.

Στη σελίδα, μάλιστα, του εστιατορίου του Τζελικέρ στο Facebook διαφημίζεται η εν λόγω προσφορά, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία όπου διακρίνεται μια γροθιά στον αέρα διακοσμημένη με την τουρκική σημαία, πάνω από ένα τσαλακωμένο χαρτονόμισμα 100 δολαρίων.

Τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τις διαμαρτυρίες των Τούρκων κατά των ΗΠΑ, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων, βίντεο στα social media όπου Τούρκοι καίνε δολάρια και καταστρέφουν iPhone.

Ένα κουρείο στην ανατολική Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει στους πελάτες του κουρέματα «αμερικανικού στιλ».

Επίσης, το hashtag "Boycott USA" (Μποϊκοτάρετε τις ΗΠΑ) ήταν το δημοφιλέστερο σήμερα το πρωί και αργότερα έδωσε στη θέση του στο "Turkey Will Prevail" (η Τουρκία θα επικρατήσει).

Στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, μια πολύβουη τουριστική συνοικία, μια ομάδα Τούρκων τραγουδούσε με φόντο τουρκικές σημαίες: «Αμερική, μας εκμεταλλεύτηκες για χρόνια. Αμερική, δολοφόνε. Αμερική, δολοφόνε».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τούρκοι αδέρφια μας. Και εμείς τέτοιες *χαζομάρες* κάναμε πριν λίγα χρόνια με κάτι γελοία και καλά μποϊκοταζ γερμανικών προϊόντων αντί να κάνουμε τη δουλειά μας και να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη.