Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα αν δεν απελευθερώσεις τον πάστορα

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα αν δεν απελευθερώσεις τον πάστορα Facebook Twitter
EPA
1

Τελεσίγραφο προς την Άγκυρα από την αμερικάνικη κυβέρνηση. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είπε στον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς πως μέχρι η Τουρκία να απελευθερώσει τον Αμερικάνο πάστορα «δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν».

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή, και δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κιλίτς» τόνισαν μάλιστα πηγές στο Bloombeg, καταδεικνύοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει σκοπό να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην Άγκυρα.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Τούρκος πρέσβης είχε ζητήσει τη συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στη διετή κράτηση του ευαγγελιστή πάστορα από την τουρκική κυβέρνηση.

Η άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Μπράνσον, που κατηγορείται για τρομοκρατία και κατασκοπεία, έχει προκαλέσει τη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων από τις δύο χώρες, μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή να διπλασιάσει τους δασμούς στις τουρκικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. 

Τη Δευτέρα εξάλλου, υπογράφηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο αμυντικός προϋπολογισμός του 2019, που αναστέλλει την παράδοση των μαχητικών αεροπλάνων  F-35 στην Τουρκία.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια