Ο Τραμπ κατηγορεί ΕΕ και Κίνα ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους

Ο Τραμπ κατηγορεί ΕΕ και Κίνα ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους ενώ παράλληλα επέκρινε την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για την αύξηση του κόστους της πίστωσης.

«Η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι χειραγωγούν τα νομίσματά τους μειώνοντας τα επιτόκιά τους, την ώρα που οι ΗΠΑ αυξάνουν τα επιτόκια, με το δολάριο να ισχυροποιείται ολοένα και περισσότερο καθημερινά, γεγονός που μειώνει την ανταγωνιστικότητά μας» επισήμανε ο μεγιστάνας σε ένα tweet.

«Ως συνήθως, δεν είναι ισότιμο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να τιμωρούνται διότι τα πάνε πολύ καλά».

«Καθιστώντας αυστηρότερη (τη νομισματική πολιτική) αδικεί εντούτοις όλα όσα έχουμε κάνει» πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

μεγκαν μαρκλ

Θέματα / «Heghan 2.0»: Ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν έχει αναλάβει ένα σισύφειο έργο

Το Spotify τούς απέρριψε, έχουν επικριθεί για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνουν. Ο Τσάρλι Γκίπσον πρέπει να κάνει το ζευγάρι ξανά συμπαθές.
THE LIFO TEAM
Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια