Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τρίτη τουρκική εισβολή οι ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τρίτη τουρκική εισβολή οι ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/STR
1

Με τρίτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο παρομοίασε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τις ενέργειες της Άγκυρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε αλλαγή πορείας στο Κυπριακό.

Στην πασχαλινή εγκύκλιό του που διαβάστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι υπήρξε αδικαιολόγητη αδυναμία στην αντιμετώπιση της νέας τουρκικής επιθετικότητας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα σφάλματα και πλέον δεν επιτρέπεται η όποια ολιγωρία», ανέφερε ο μακαριώτατος, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες υποχωρήσεις, προκειμένου να συγκατανεύσει η τουρκική πλευρά σε επιστροφή στις συνομιλίες.

«Οι πανικόβλητες υποχωρήσεις ποτέ δεν περιορίζουν τη θρασύτητα του εχθρού», ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχει καταδειχθεί πως η Τουρκία θέλει τον διάλογο για να θέτει συνεχώς νέες απαιτήσεις.

Ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε, επίσης, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να εμπλακεί σε νέο διάλογο εάν δεν υπάρξει άρση των νέων τετελεσμένων και σαφείς ενδείξεις για την ειλικρίνεια των προθέσεων της Τουρκίας και ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή πορείας στο Κυπριακό.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της προσέγγισης ισχυρών χωρών που έχουν ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια