Δύο χρόνια φυλακή στην Αιγύπτια τραγουδίστρια που έτρωγε «προκλητικά» μπανάνα σε βίντεο κλιπ

Δύο χρόνια φυλακή στην Αιγύπτια τραγουδίστρια που έτρωγε «προκλητικά» μπανάνα σε βίντεο κλιπ Facebook Twitter
9

Η Shaimaa Ahmed, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Shyma, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για «υποκίνηση ακολασίας» μέσα από το μουσικό της βίντεο.

Η 21χρονη Shyma εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας νικάμπ, ενώ όσο περίμενε την απόφαση διάβαζε το Κοράνι.

Εκτός από διετή φυλάκιση καταδικάστηκε να πληρώσει και πρόστιμο ενώ την ίδια ποινή αποφάσισε το δικαστήριο και για τον σκηνοθέτη του βίντεο.Και οι δύο μπορούν να προσφύγουν κατά της απόφασης.

Η Shyma συνελήφθη στις 18 Νοεμβρίου μετά από καταγγελίες για το βίντεο για το τραγούδι «I Have Issues» στο οποίο εμφανίζεται να τρώει προκλητικά μια μπανάνα.

 

Η τραγουδίστρια εμφανίζεται στο βιντεοκλίπ με τα εσώρουχα και υποδύεται μια δασκάλα ενώπιον μιας τάξης γεμάτης με νεαρούς άντρες- μαθητές. Στον πίνακα πίσω της αναγράφεται η φράση «Class #69». 

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «I Have Issues» όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις στα social media της συντηρητικής Αιγύπτου και έφτασε να γίνει θέμα αντιπαράθεσης μέχρι και σε τηλεοπτικά σόου.

Ως αποτέλεσμα οι αρχές στο Κάιρο διέταξαν την σύλληψή της 25χρονης τραγουδίστριας, η οποία αρχικά τέθηκε υπό κράτηση για 4 ημέρες.

Επίσης της απαγορεύθηκε να τραγουδήσει ξανά ενώ λέγεται πως και η δισκογραφική της αναγκάστηκε να διακόψει την συνεργασία.

Πάντως η τραγουδίστρια ζήτησε συγγνώμη και πριν την απόφαση είπε πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει ή να προσβάλλει κανέναν.

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Η τύπισσα είναι απλώς ανόητη που έκανε τέτοιο κλιπ στη συντηρητική Αίγυπτο. Τέτοια βιντεοκλιπ δεν έχουν γίνει ούτε σε μας, με εξαίρεση την Πέπη Τσεσμελή, τη Μπεζαντάκου και η Λάμπρου και καναδυό ακόμα. Προφανώς κι αυτή της ίδιας κατηγορίας είναι.