Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης καταγγέλλει ότι έχει πέσει και η Τζίνα Λολομπριτζίτα

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης καταγγέλλει ότι έχει πέσει και η Τζίνα Λολομπριτζίτα Facebook Twitter
1

H μεγάλη ντίβα του ιταλικού κινηματογράφου Τζίνα Λολομπριτζίτα αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, όμως όπως τόνισε ότι πρέπει να «έχεις το κουράγιο» να καταγγέλλεις όσα βιώνεις την ίδια στιγμή κι όχι χρόνια αργότερα.

«Μου φαίνεται πως το να μιλάει κανείς τώρα είναι κάπως ένας τρόπος να αναζητήσει τη δημοσιότητα» δήλωσε το πρώην σύμβολο του σεξ, ηλικίας σήμερα 90 ετών, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα σεξουαλικά σκάνδαλα που συνταράσσουν τη βιομηχανία του κινηματογράφου, κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής που προβλήθηκε χθες το βράδυ.

«Θα πρέπει να έχεις το κουράγιο» να καταγγείλεις τα γεγονότα την ίδια στιγμή, «όμως εγώ η ίδια δεν το είχα. Σώπασα, δεν είπα τίποτα» συμπλήρωσε η Ιταλίδα ηθοποιός.

Κρατώντας αξιοπρεπή στάση, χωρίς πολλά λόγια, η Τζίνα Λολομπριτζίτα αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα δύο φορές στη ζωή της «αρκετά σοβαρών» σεξουαλικών επιθέσεων, από έναν ξένο και έναν Ιταλό.

«Την πρώτη φορά, ήμουν αθώα, δεν γνώριζα τον έρωτα, δεν γνώριζα τίποτα. Επομένως, είναι σοβαρό. Και το πρόσωπο (που μου επιτέθηκε) ήταν αρκετά γνωστό. Ήμουν 19 ετών, πήγαινα στο λύκειο» είπε η ηθοποιός που γεννήθηκε το 1927.

«Τη δεύτερη φορά, θα ήταν καλύτερο να μη μιλήσω για αυτό» συμπλήρωσε, αναφέροντας μονάχα ότι συνέβη μετά τον γάμο της το 1949 με τον γιατρό Μίλκο Σκόφιτς, με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, προτού πάρουν διαζύγιο 20 χρόνια αργότερα.

«Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις, όταν είναι πολλές, αυτό δεν το ξεπερνάς και σημαδεύει τον χαρακτήρα σου. Είναι κάτι που δεν μπορείς να βγάλεις από μέσα σου. Αυτό σε σημαδεύει. Οι πράξεις σου επηρεάζονται από αυτήν τη φρικτή ανάμνηση», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια