Η Τουρκία επιστρέφει στην δεκαετία του '80

Η Τουρκία επιστρέφει στην δεκαετία του '80 Facebook Twitter
3
Η Τουρκία επιστρέφει στην δεκαετία του '80 Facebook Twitter

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, εστιάζει για άλλη μια φορά ο γερμανικός Τύπος, ασκώντας δριμεία κριτική στην τουρκική ηγεσία με αφορμή συλλήψεις ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Γερμανός Πέτερ Στόιντνερ.


Όλοι τους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στην Κωνσταντινούπολη, με τις τουρκικές εισαγγελικές Αρχές να τους επιρρίπτουν στήριξη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης». Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ καταδίκασε απερίφραστα τη σύλληψη του Γερμανού ακτιβιστή ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Η Τουρκία επιστρέφει στην δεκαετία του '80 Facebook Twitter


Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για επιστροφή της Τουρκίας στη δεκαετία του 1980 και σχολιάζει: «Η Τουρκία διανύει μια ανατριχιαστική πορεία προς το παρελθόν. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γεμίζει τις φυλακές με επικριτές του: δημοσιογράφους, διανοούμενους, αριστερούς, τώρα και ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όποιος δεν συμφωνεί με την άποψή του διώκεται ανελέητα. (...) Η κατάσταση, σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπήρξε τόσο άσχημη, όσο είναι τώρα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μετά το πραξικόπημα με το οποίο είχε καταλάβει την εξουσία ο στρατός» εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου.


Για το ίδιο θέμα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει ότι «η τουρκική κυβέρνηση ενεργεί προφανώς με βάση τη ρήση ότι ένα ψέμα που λέγεται αρκετά συχνά, κάποια στιγμή γίνεται αλήθεια. Ξανά και ξανά λέγεται προς την τουρκική κοινή γνώμη ότι οποιοσδήποτε ασκεί κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να είναι τρομοκράτης. Η σύλληψη άμεμπτων ανθρώπων (...) κλιμακώνει τώρα αυτήν την παράνοια».


Πηγή : Deutsche Welle

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Mακαρι να ήταν δεκαετία του 80.Μια Τουρκία καθαρά κοσμική, ασφαλής, χωρίς Ισλάμ, με τον Οζάλ που ειχε φιλελληνικές τάσεις, με έκρηξη των ελευθεριών πρωτόγνωρη για το βαθύ κεμαλικό κράτος: Ιδιωτικά κανάλια, ιδιωτική τηλεφωνία, άνοιγμα των συνόρων, κατάργηση μονοπωλίων.
Εξαιρετικο το σχολιο της πολυ καλης εφημεριδας.Πραγματι η Τουρκια του Πατισαχ Ερντογκαν επιστρεφει ολοταχως στο παρελθον της.Βεβαιως ,οπως λενε και οι αγγλοσαξωνες,"every cloud has a silver lining".Διοτι η πορεια αυτη στο παρελθον μπορει να μην σταματησει στην δεκαετια του'80.Μπορει να συνεχισθει και να φθασει και στην δεκαετια του'60.Η περιπτωση "Αντναν Μεντερες" εμπιπτει σε αυτην την χρονικη περιοδο.