Ο μεγιστάνας της Alibaba προειδοποιεί για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο μεγιστάνας της Alibaba προειδοποιεί για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Τεχνητή Νοημοσύνη Facebook Twitter
2

Ο κινέζος μεγιστάνας επιχειρηματίας Jack Ma είπε ότι οι εξελισσόμενες τεχνολογίες είναι πιθανό να αποτελέσουν απειλή για κάτι περισσότερο από την αγορά εργασίας και θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ma είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία και ένας από τους 20 πλουσιότερους στον κόσμο, χάρη στην ανερχόμενη επιτυχία του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του Alibaba δήλωσε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν καθήκον να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους για να αποτρέψουν τους κινδύνους που προκαλούνται από την ταχεία αύξηση της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η πρώτη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε. «Η δεύτερη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτή είναι η τρίτη τεχνολογική επανάσταση», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι οι ευκαιρίες που βλέπει στην εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην παγκοσμιοποίηση είναι οι λόγοι για τους οποίους ταξιδεύει τόσο πολύ. Λέει ότι σε πολλά ταξίδια του «μιλάει σε όλους τους ηγέτες και τους λέει να κινηθούν γρήγορα». «Εάν δεν κινηθούν γρήγορα, θα υπάρξει πρόβλημα», είπε. «Η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να το διορθώσουμε όσο ακόμη λειτουργεί...» είπε.

«Νομίζω ότι τα επόμενα 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα και ίσως τέσσερις μέρες την εβδομάδα» πρόσθεσε αλλά προειδοποίησε ότι δεν του αρέσει η ιδέα μηχανών που θα είναι όμοιες με τους ανθρώπους και είπε πως οι μηχανές θα πρέπει να κάνουν μόνο όσα δεν μπορούν οι άνθρωποι.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
η οταν εχεις εγκεφαλο? η οταν εχεις κανει πραγματα που ειναι αδιανοητα για τον αβερετζ μπομπ? ατιμη κενονια που αλλους του ανεβαζεις ε γουτσου? απο τα χειλη σου κρεμομαστε, δωσε μας τα Φωτα σου