Γαλλικές εκλογές: Ο Ζιπέ στηρίζει τελικά τον Φιγιόν και τον χρηματοδοτεί

Γαλλικές εκλογές: Ο Ζιπέ στηρίζει τελικά τον Φιγιόν και τον χρηματοδοτεί Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα για την προεδρία του Φρανσουά Φιγιόν και θα είναι ένας από τους επίσημους χρηματοδότες του, λίγες μόλις μέρες αφότου απέρριψε τον συντηρητικό σύντροφό του σε ομιλία του.

 

"Ακόμη και ως επιβάτης, δεν εγκαταλείπω το πλοίο στη διάρκεια της καταιγίδας", έγραψε ο Ζιπέ στον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Ο Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές των κεντροδεξιών τον Νοέμβριο, εθεωρείτο από πολλούς συντηρητικούς ως μια πιθανή εναλλακτική λύση από τότε που ο 63χρονος Φιγιόν ενεπλάκη σε πολιτικό σκάνδαλο.

 

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Ζιπέ καταφέρθηκε εναντίον του Φιγιόν με εξαιρετικά σκληρά λόγια λέγοντας ότι θυσίασε το ισχυρό προβάδισμα των Ρεπουμπλικανών στις δημοσκοπήσεις και χαρακτηρίζοντάς τον πεισματάρη.

 

Οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον 500 επίσημους χορηγούς για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και Μαϊου. Ο Φιγιόν έχει ήδη περισσότερους από 1.000, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συνταγματικού συμβουλίου.

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Γιά την Προεδρική υποψηφιότητα χρειάζεται κανείς τουλάχιστον 500 υπογραφές "αναδόχων", προσωπικοτήτων ήδη εκλεγμένων από τον λαό, δημάρχων, περιφερειαρχών κλπ.Βεβαίως είναι απαραίτητοι και οι χορηγοί, αλλά εδώ δεν πρόκειται γι'αυτό.