ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΗΠΑ: 57χρονος που επιτέθηκε σε μουσουλμάνα υπάλληλο αεροδρομίου αντιμετωπίζει 9 κατηγορίες για εγκλήματα μίσους

ΗΠΑ: 57χρονος που επιτέθηκε σε μουσουλμάνα υπάλληλο αεροδρομίου αντιμετωπίζει 9 κατηγορίες για εγκλήματα μίσους Facebook Twitter
1

Εννέα κατηγορίες για εγκλήματα μίσους αντιμετωπίζει ένας άνδρας από τη Μασαχουσέτη που επιτέθηκε σε μια μουσουλμάνα εργαζόμενη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ουρλιάζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «θα σας ξεφορτωθεί όλους εσάς».

Ο Ρόμπιν Ρόουντς, 57 ετών, κατηγορείται για επίθεση σε βάρος της Ραμπίγια Χαν η οποία φορούσε χιτζάμπ (μαντίλα) ενώ εργαζόταν στο σαλόνι των πελατών της αεροπορικής εταιρείας Delta Airlines, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών, ο Ρόουντς είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη από την Αρούμπα και περίμενε για να πάρει την επόμενη πτήση για τη Μασαχουσέτη. Πλησίασε την πόρτα του γραφείου όπου βρισκόταν η Χαν και τη ρώτησε: «Κοιμάσαι; Προσεύχεσαι; Τι κάνεις;».

Κατόπιν έριξε γροθιά στην πόρτα, η οποία χτύπησε την καρέκλα της Χαν. Απείλησε τη γυναίκα και την κλότσησε στο δεξί πόδι, σημείωσε ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Κουίνς Ρίτσαρντ Μπράουν.

Η Χαν προσπάθησε να φύγει αλλά ο Ρόουντς την εμπόδισε, μέχρι που ένας περαστικός σταμάτησε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Η υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει και να τρέξει σε ένα άλλο γραφείο, αλλά ο 57χρονος την ακολούθησε, έπεσε στα γόνατα και άρχισε να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο προσεύχονται οι μουσουλμάνοι. «Ο Τραμπ είναι εδώ. Θα σας ξεφορτωθεί όλους εσάς. Ρωτήστε στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, για αυτούς τους ανθρώπους. Θα δείτε τι θα γίνει», φώναζε.

Ο Ρόυντς αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της επίθεσης, της παρενόχλησης και της παράνομης κράτησης. Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και 4 ετών.

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM