Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία Facebook Twitter
EPA/RONALD WITTEK
1

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε μια επανάληψη επιθέσεων και ληστειών έναν χρόνο μετά τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία, προχωρώντας χθες το βράδυ σε έλεγχο ταυτοτήτων 650 ατόμων, κυρίως ανδρών από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία συνέλαβε και προχώρησε σε ελέγχους ταυτοτήτων σε πολλούς από τους άνδρες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, καθώς αυτοί κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης, στην δυτική Γερμανία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας Γιόργκεν Ματίς δεν ανέφερε σε πόσους από τους άνδρες επετράπη η είσοδος στο κέντρο της πόλης, αλλά αρνήθηκε ότι οι έλεγχοι έγιναν με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν επιθετική συμπεριφορά.

«Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν ξεκάθαρα για την αποτροπή περιστατικών παρόμοιων με εκείνων της περσινής χρονιάς», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου. «Πολλά από τα μέλη της ομάδας στα οποία έγινε αστυνομικός έλεγχος είχαν χαρακτηριστικά τέτοια που ήταν αναμενόμενο να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτή την ξεκάθαρη προσέγγιση».

Η αστυνομία συνέλαβε 92 άτομα -ανάμεσά τους 16 Γερμανούς και 10 Σύρους– κατά την διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων στην Κολωνία το βράδυ του Σαββάτου. Οι αρχές επίσης εγκατέστησαν νέα συστήματα επιτήρησης με κάμερες στην πλατεία έξω από τον σταθμό.

Πολλοί από τους υπόπτους των επιθέσεων πριν ένα χρόνο ήταν υπήκοοι χωρών της Βόρειας Αφρικής και άνδρες με αραβικό παρουσιαστικό, σύμφωνα με την αστυνομία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα σχετικά με την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα μετά την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στον λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Ιαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Διεθνή / Ίαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή σε βρετανική φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα και υπέκυψε επί τόπου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια