ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση στο Βερολίνο και πενθεί για τα θύματα

Η Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση στο Βερολίνο και πενθεί για τα θύματα Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
7

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Η Μέρκελ πενθεί για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.


Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να «παραμείνουν στα σπίτια τους» με ανάρτησή της στο Twitter. Εξάλλου ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί. Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε νωρίτερα σχετική ανακοίνωση στην οποία και καταδικάζει το χτύπημα στη Βερολίνο υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το αποκρουστικό εγκληματικό χτύπημα στο Βερολίνο . Οι σκέψεις μας είναι τώρα με τους συγγενείς των θυμάτων».

7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ