Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ - και δεν είναι ο μόνος

Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ - και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
Ο ανώτατος σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο είναι μία μάλλον ακραία περίπτωση βίαιου ακροδεξιού ρατσιστή με απόψεις που για αρκετά χρόνια "ανέλυε" μέσα από το υπερσυντηρικό site breitbart.com.
7

Δεν ήταν άγνωστος στους κύκλους του Ντόναλντ Τραμπ ο Στιβ Μπάνον. Ήταν διευθυντής ενός ακραίων απόψεων site -του Breitbart.com-, γνωστός για τις αντιφεμινιστικές, αντισημιτικές απόψεις του, για τον βίαιο χαρακτήρα του (σ.σ.: έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι άρπαξε τη σύζυγο του από τον λαιμό - ο ίδιος το αρνήθηκε) και πλέον είναι ο νέος ανώτατος σύμβουλος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, δεξί -εκτελεστικό- χέρι του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Από πέρσι το καλοκαίρι ο Μπάνον είχε αναλάβει τα ηνία της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ. Πρακτικά θεωρείται ο άνθρωπος που σχηματοποιούσε όλη εκείνη την επιθετική ρητορική του εργοδότη του εναντίον γυναικών, μαύρων, παχύσαρκων και μειονοτήτων, ήταν -αν θέλετε- ο ενορχηστρωτής όλων των βρώμικων, σεξιστικών λογοπαιγνίων εναντίον της Κλίντον, ένας κινούμενος λίβελλος με master στην πολιτική Εθνικής Ασφαλείας. 

Ο Μπάνον δεν είναι τυχαίος και σε ό,τι αφορά τις σπουδές, την κατάρτιση, αλλά και τα πόστα από τα οποία υπηρέτησε. Απόφοιτος του Harvard Business School, για καιρό ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος της Goldman Sachs και από εκεί κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός και ντοκιμαντερίστας (!), έχοντας φιλοτεχνήσει αρκετά τηλεοπτικά πορτρέτα συντηρητικών πολιτικών (μεταξύ αυτών και η αλησμόνητη κυβερνήτης της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν).  

"Μήπως ο φεμινισμός κάνει τις γυναίκες άσχημες; Τι παθαίνουν; Αλλάζει η κατανομή της μυικής μάζας και η τριχοφυία τους γίνεται επιθετική και πυκνότερη!".

Ακριβώς πριν από 4 χρόνια και μετά από αυτή τη φρενήρη επαγγελματική διαδρομή ο Μπάνον αναλαμβάνει τη διεύθυνση του αμφιλεγόμενου ενημερωτικού site Breitbart και από εκεί, μία σειρά δημοσιευμάτων του, πείθει τον μεγιστάνα και τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ότι αυτός είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τη διεύθυνση της προεκλογικής του καμπάνιας. 

Τι έγραφε, όμως, μέχρι τότε που "κέρδισε" τον Τραμπ, πείθοντας τον να τον χρήσει στενότερο συνεργάτη του και μετά την εκλογή του στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ;  Ακολουθεί ένα μικρό κατατοπιστικό ανθολόγιο της αρθρογραφίας που δημοσιεύεται στο site του που αγαπούσαν τα μέλη του υπερσυντηρητικού "Tea Party";

"Να γιατί τα υπουργεία Ισότητας και Διαφορετικότητας πρέπει να προσλαμβάνουν μόνο πλούσιους, στρέιτ, λευκούς άντρες: Όταν επιτρέπετε σε πολιτικές ταυτότητας να διοικούν ανεξέλεγκτα τους τομείς ευθύνες σας, όταν τρέμετε να αμφισβητήσετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα δέρματος, άλλο φύλο από εσάς και διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τότε να ξέρετε, δημιουργείτε τέρατα.  

"Το λέει και η επιστήμη: Το κίνημα διαπόμπευσης των χοντρών έχει αποτέλεσμα. Αν είσαι χοντρός, πρέπει να μισείς τον εαυτό σου".

"Η λύση στην on line παρενόχληση είναι απλή: Οι γυναίκες ας αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς τους στα social media. Οι γυναίκες απλώς ξεφτιλίζουν το ίντερνετ -να κάτι που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού!- κάνοντας κατάληψη σε οποιονδήποτε διαδικτυακό χώρο και καταστρέφοντας τον". 

"O Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος Πραγματικά Μαύρος Πρόεδρος: Ως πρόεδρος θέλει να προωθήσει την αμερικανική επιχειρηματικότητα και να την πείσει να επιστρέψει στην Αμερική, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατασκευαστικό τομέα και τα εργοστάσια. Να μερικές δουλειές στις οποίες παραδοσιακά συνέρρεαν μαύροι...".   

"Μήπως ο φεμινισμός κάνει τις γυναίκες άσχημες; Τι παθαίνουν; Αλλάζει η κατανομή της μυικής μάζας και η τριχοφυία τους γίνεται επιθετική και πυκνότερη!". 

Κι αν όλα τα παραπάνω ήταν ένα μικρό δείγμα του ύφους και του ήθους της αρθρογραφίας που για χρόνια υποστήριζε το σημερινό "δεξί χέρι" του Τραμπ, τα ξένα Μέσα επισημαίνουν ότι ο μεγιστάνας τον επέλεξε και λόγω της ερευνητικής -κατά των Κλίντον- δημοσιογραφίας, μέσω του think tank "Government Accountability Institute", στο οποίο επίσης εμπλεκόταν. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η πρώην σύζυγος του έχει ήδη αποκαλύψει το πάθος με το οποίο ο Μπάνον υποστήριζε τη μη φοίτηση των δύο κοριτσιών του σε σχολείο που υπάρχουν πολλοί Εβραίοι (μαθητές και καθηγητές) και τη στιγμή που ένας πρώην εργαζόμενος στο site του Μπάνον αναφέρεται σε αυτόν με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. 

"Πρόκειται για την εξυπνότερη εκδοχή του Τραμπ, μία πραγματικά άθλια φυσιογνωμία, έναν εκδικητικό και έτοιμο να παρενοχλήσει λεκτικά τους πάντες, είτε πρόκειται για υποτιθέμενους φίλους, είτε για ορκισμένους εχθρούς", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ben Shapiro,  ο οποίος εργάστηκε για λίγο στο Breitbart μαζί με τον Μπάνον...  

Με στοιχεία από το Vox.com

Διεθνή
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM