Το Ιράν έκλεισε 800 κατάστήματα και βάζει τέλος στα «ακατάλληλα» ρούχα για τις γυναίκες

Το Ιράν έκλεισε 800 κατάστήματα και βάζει τέλος στα «ακατάλληλα» ρούχα για τις γυναίκες Facebook Twitter
1

Η Ιρανική αστυνομία έχει κλείσει πάνω από 800 καταστήματα με την αιτιολογία πώλησης «αντισυμβατικών, ακατάλληλων" προϊόντων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. 


Οι Ιρανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν εκατοντάδες επιχειρήσεις με τη μορφή εφόδων κατά τις τελευταίες 10 ημέρες, κλείνοντας πάνω από 800 καταστήματα  έχοντας εκδώσει προειδοποιήσεις σε 3.000 εμπόρους,  μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ τη Δευτέρα.


Η καταστολή είχε ως στόχο την πώληση ρούχων που κρίνονται ακατάλληλα. Σύμφωνα με το ιρανικό νόμο, όλες οι γυναίκες πρέπει να φορούν φαρδιά παλτά που ονομάζονται "manteaux" τα οποία καλύπτουν το σώμα από το λαιμό κάτω και φτάνουν ως τα γόνατα ενώ παράλληλα καλύπτουν και τα μαλλιά.


Εκτός από τη θρησκευτική ρύθμιση, η ιρανική αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης πρόσφατα ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον μεταχειρισμένων ρούχων τα οποία χαρακτηρίζονται «ανθυγιεινά» αλλά και εναντίον των ρούχων που φέρουν στάμπες με αγγλικές λέξεις. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές είναι αντίθετες σε μια νέα τάση της μόδας που αρχίζει να εμφανίζεται στα γυναικεία παλτά που έχουν τυπώματα στα αγγλικά και για παράδειγμα μπορεί να γράφουν "Keep Calm" ή "Ι am the Queen"." Στο στόχαστρο είναι επίσης όσα ρούχα έχουν κοντύτερα μανίκια σε σύγκριση με την πιο παραδοσιακή ενδυμασία, και όσα δεν έχουν κουμπιά στο μπροστινό μέρος.

 

Σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο, όσοι περιφρονούν το θρησκευτικό κώδικα ντυσίματος κινδυνεύουν με πρόστιμο, φυλάκιση ή ακόμα και μαστίγωμα ενώ οι κανονισμοί επιβάλλονται ακόμη και στο δόμο από τη λεγόμενη "αστυνομίας ηθικής".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια