Μέρκελ: Να συναφθούν συμφωνίες για τη μετανάστευση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής

Μέρκελ: Να συναφθούν συμφωνίες για τη μετανάστευση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής Facebook Twitter
1

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλει από την ΕΕ να συνάψει με τις βορειοαφρικανικές χώρες συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών παρόμοιες με την αμφιλεγόμενη συμφωνία που συνήφθη με την Τουρκία, εξηγεί η ίδια σήμερα στον περιφερειακό Τύπο.


"Θα πρέπει να συνάψουμε παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες, grosso modo στη Βόρεια Αφρική, για να ελέγχουμε καλύτερα τις μεταναστευτικές οδούς στο κέντρο της Μεσογείου", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος στις Passauer Neue Presse και Ruhr Nachrichten.


"Τέτοιες συμφωνίες είναι επίσης προς το συμφέρον των ανθρώπων που διαφεύγουν", τονίζει η Μέρκελ χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά στις χώρες που εννοεί, την ώρα που η Λιβύη, βυθισμένη στην αστάθεια από το 2011, έχει γίνει κεντρικό σημείο δράσης των διακινητών μεταναστών που έχουν στόχο τις ευρωπαϊκές ακτές.


Η συμφωνία με την Τουρκία προβλέπει ότι η χώρα θα δέχεται πίσω τους μετανάστες που φθάνουν παράνομα στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ οφείλει να καταβάλει τρία δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει την Άγκυρα να βελτιώσει την υποδοχή των προσφύγων, με δυνατότητα να δοθεί και μια επόμενη βοήθεια του ίδιου ύψους. Η ΕΕ δεσμεύθηκε επίσης, για κάθε Σύρο που στέλνει πίσω, να "επανεγκαθιστά" έναν άλλον από την Τουρκία.


Η Μέρκελ υπερασπίσθηκε άλλη μια φορά αυτή τη συμφωνία, της οποίας ήταν ένας από τους πρωτεργάτες, και ζήτησε "να εργασθούμε" για να παραμείνει σε ισχύ, παρά τις τουρκο-ευρωπαϊκές εντάσεις και την εμπλοκή όσον αφορά στην εξαίρεση των Τούρκων πολιτών από το καθεστώς των θεωρήσεων εισόδου.


Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τη βραδύτητα των Ευρωπαίων να κατανείμουν ανάμεσά τους τους 45.000 μετανάστες που έχουν αποκλειστεί στα ελληνο-μακεδονικά σύνορα, από τους οποίους μόνο 3.000 έχουν γίνει δεκτοί από άλλα κράτη μέλη.


Ερωτηθείσα σχετικά με την ιστορική απόφαση, τη νύκτα της 4ης προς την 5η Σεπτεμβρίου 2015, να αφήσει να μπουν στη Γερμανία δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που ήταν αποκλεισμένοι στην Ουγγαρία, η καγκελάριος διατύπωσε την εκτίμηση πως η απόφαση αυτή "ήταν επιβεβλημένη" και "ήταν σωστή".


"Ήταν ανθρωπιστικό καθήκον μας να τους βοηθήσουμε και να αναλάβουμε τη φροντίδα τους", δήλωσε υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της πως θα επιτευχθεί η ένταξη των 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων που έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία: "Παραμένω πεπεισμένη πως θα τα καταφέρουμε".


Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία (δυτική Γερμανία) και τις επιθέσεις του Ιουλίου στη νότια Γερμανία που πραγματοποιήθηκαν από μετανάστες, "το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας έγινε φυσικά κεντρικό", παραδέχθηκε.


Όμως εκτιμά πως η κυβέρνηση "έχει ήδη κάνει πολλά" και "θα κάνει περισσότερα" βελτιώνοντας τα μέσα επιτήρησης μέσω του Ίντερνετ, τη συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και την επιτήρηση μέσω βιντεοκαμερών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Διεθνή / Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, και την ώρα που εντείνονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου υπό την πίεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει δεκάδες drone εναντίον του ρωσικού εδάφους
LIFO NEWSROOM
Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Διεθνή / Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Το MV Doulos Phos, πρώην επιβατηγό πλοίο και αποστολικό σκάφος, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην Ινδονησία, διατηρώντας την ιστορική του κληρονομιά και προσφέροντας εμπειρία θάλασσας στην ξηρά
LIFO NEWSROOM
Ιταλικές παραλίες σε κρίση: Ομπρέλες-χρυσάφι αδειάζουν τις ακτές

Διεθνή / Ιταλικές παραλίες σε κρίση: Ομπρέλες-χρυσάφι αδειάζουν τις ακτές

Οργή στην Ιταλία για τις εξωφρενικές τιμές στις παραλίες. Ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες φτάνουν έως και 117€ την ημέρα, με τις οικογένειες να εγκαταλείπουν τα beach clubs. Πώς η κρίση μισθών και η πολιτική αντιπαράθεση αλλάζουν το καλοκαίρι των Ιταλών
LIFO NEWSROOM
Το Πεντάγωνο μπλοκάρει την Ουκρανία: Γιατί οι ΗΠΑ δεν την αφήνουν να χτυπήσει τη Ρωσία με ATACMS

Διεθνή / Το Πεντάγωνο μπλοκάρει την Ουκρανία: Γιατί οι ΗΠΑ δεν την αφήνουν να χτυπήσει τη Ρωσία με ATACMS

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά στόχων στη Ρωσία, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ξεκίνησε νέα μυστική αποστολή

Διεθνή / Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ξεκίνησε νέα μυστική αποστολή

Το X-37B, το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος του Πενταγώνου, εκτοξεύτηκε με πύραυλο της SpaceX από το Κένεντι - Η αποστολή του παραμένει άκρως απόρρητη, με στόχο δοκιμές σε τεχνολογίες αιχμής
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Από «δημοσιονομικός άγιος» σε «αμαρτωλό» – Η εκτόξευση των αμυντικών δαπανών και το χρέος

Διεθνή / Γερμανία: Από «δημοσιονομικός άγιος» σε «αμαρτωλό» – Η εκτόξευση των αμυντικών δαπανών και το χρέος

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Γερμανία αυξάνει δραστικά τις αμυντικές δαπάνες, χαλαρώνει τον «φρένο χρέους» και δανείζεται μαζικά, προκαλώντας ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
από ημίμετρα σε ημίμετρα!έλεος!χτυπήστε το πρόβλημα στη ρίζα του και αφήστε τις χαζοπολιτικές!αυτά είναι μέτρα που πολύ συντομότερα θα δημιουργήσουν άλλα προβλήματα πιο σημαντικά!