Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον του Τύπου στην απόπειρα πραξικοπήματος

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον του Τύπου στην απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
1

H οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα «καταδίκασαν απερίφραστα» σήμερα τις «επιθέσεις που διαπράχθηκαν» εναντίον μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, όπου ένας φωτορεπόρτερ έχασε την ζωή του αφού τον πυροβόλησαν στρατιώτες των πραξικοπηματιών.


Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου, ο Μουσταφά Τζαμπάζ, φωτοειδησεογράφος της εφημερίδας Yeni Safaz δολοφονήθηκε «αφού απηύθυνε κάλεσμα για κινητοποίηση εναντίον των πραξικοπηματιών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».


Σε άλλους δύο Τούρκους δημοσιογράφους «επιτέθηκαν με μανία διαδηλωτές που πρόσκεινταν στην τουρκική κυβέρνηση κι αντιμετώπιζαν με καχυποψία τα κεμαλικά μέσα» στα οποία εργάζονταν, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Ο ένας εξ αυτών «κατήγγειλε ότι παραλίγο να τον πετάξουν στην θάλασσα από μια γέφυρα».


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε συγγνώμη για αυτά τα περιστατικά «που προκάλεσαν το στρες και τα έντονα συναισθήματα» των διαδηλωτών, επισήμαναν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.


Η ΜΚΟ σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υποστηρικτές του, «που συνήθως είναι πολύ επικριτικοί προς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τους χρησιμοποίησαν αποκλειστικά» για να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης. «Είναι καιρός οι αρχές να αναλάβουν δράση» υπέρ της «προσήλωσης στις δημοκρατικές αξίες» που προτάσσουν τα ΜΜΕ «και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις επικριτικές φωνές ως φωνές προδοτών και τρομοκρατών» καταλήγει η οργάνωση σε ένα δελτίο τύπου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια