ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βίντεο της Μπόκο Χαράμ δείχνει ζωντανές τις μαθήτριες που απήχθησαν στο Τσίμποκ

Βίντεο της Μπόκο Χαράμ δείχνει ζωντανές τις μαθήτριες που απήχθησαν στο Τσίμποκ Facebook Twitter
2

Η τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, παρακλάδι του ΙΚ στην Αφρική, απέστειλε βίντεο στην κυβέρνηση της Νιγηρίας όπου φέρονται να εμφανίζονται μερικές από τις μαθήτριες που απήχθησαν πριν από δύο χρόνια από σχολείο της πόλης Τσίμποκ.

Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη που δείχνει η οργάνωση για την τύχη των κοριτσιών.

Το βίντεο το οποίο φαίνεται πως γυρίστηκε τον Δεκέμβριο, εστάλη στην κυβέρνηση της Νιγηρίας και δείχνει περίπου 15 κορίτσια που φορούν μαύρες, μακριές φορεσιές.

Δύο μητέρες, η Rifkatu Ayuba και η Mary Ishaya, δήλωσαν ότι αναγνώρισαν τα πρόσωπα των παιδιών τους στο βίντεο, την ώρα που μία τρίτη μητέρα, η Yana Galang, αναγνώρισε πέντε από τα κορίτσια που έχουν εξαφανιστεί. 

«Είναι σίγουρα οι κόρες μας. Το μόνο που θέλουμε είναι η κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κορίτσια μας», τόνισε η κ. Galang.

Η απαγωγή των 276 κοριτσιών είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, εγείροντας μία παγκόσμια εκστρατεία στα social media υπό το trend #BringBackOurGirls.

Παρά τις προσπάθειές της διεθνούς κοινότητας, τα περισσότερα από τα κορίτσια δεν έχουν επιστρέψει. Οι πληροφορίες θέλουν μόλις 57 από αυτές να έχουν καταφέρει να αποδράσουν και να γυρίσουν στις οικογένειες τους.

Η Μπόκο Χαράμ δημοσιοποίησε το βίντεο προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση της Νιγηρίας να καταβάλλει λίτρα για τις κοπέλες.

2

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια