O Alan Rickman είχε την καλύτερη χροιά φωνής στον κόσμο

O Alan Rickman είχε την καλύτερη χροιά φωνής στον κόσμο Facebook Twitter
5

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2008 και προσπάθησε να ορίσει τα χαρακτηριστικά μιας τέλειας, ανθρώπινης χροιάς, ο Alan Rickman που πέθανε σήμερα, διέθετε ίσως την καλύτερη φωνή στον κόσμο.

Η έρευνα, που έφερε ξανά στη δημοσιότητα η εφημερίδα Independent, υποστηρίζει πως η τέλεια φωνή έχει τον ιδανικό τόνο, ταχύτητα, συχνότητα, εκφορά λέξεων ανά λεπτό και τονισμό. Ο Alan Rickman τα είχε όλα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι υπεύθυνοι γλωσσολόγοι ζήτησαν από διάφορους ανθρώπους να βαθμολογήσουν 50 διαφορετικές φωνές και έπειτα αξιολόγησαν τα αποτελέσματα. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως οι φωνές με τις περισσότερες ψήφους ήταν αυτές που συνδύαζαν τόνο, ταχύτητα, συχνότητα, εκφορά λέξεων ανά λεπτό και τονισμό. Ο καθηγητής Σνέιπ πήρε την πρώτη θέση.

«Σαν ανθρώπινα όντα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από ένστικτο ποιες φωνές προκαλούν ανατριχίλα στην σπονδυλική μας στήλη και ποιες μας κάνουν να αισθανόμαστε απέχθεια», είχε εξηγήσει τότε ο Andrew Linn, γλωσσολόγος στο πανεπιστήμιο του Sheffield.

«Οι συναισθηματικές αντιδράσεις που είχαν απέναντι στις συγκεκριμένες φωνές τα μέλη της επιτροπής προκάλεσαν έκπληξη και κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους επιλέγονται οι ίδιοι άνθρωποι για αφηγητές ή οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ή γιατί ορισμένες φωνές διάσημων μας γοητεύουν», πρόσθεσε ο Linn.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ιδανική ανθρώπινη χροιά θα ήταν ένας συνδυασμός των φωνών των ηθοποιών Alan Rickman, Jeremy Irons και Michael Gambon (ο ηθοποιός που ενσάρκωσε το ρόλο του καθηγητή Ντάμπλντορ στις ταινίες Χάρι Πότερ).

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ