Αναχαιτίζεται η Λεπέν: Το Εθνικό Μέτωπο δεν κατάφερε να επικρατήσει σε καμία περιφέρεια

Αναχαιτίζεται η Λεπέν: Το Εθνικό Μέτωπο δεν κατάφερε να επικρατήσει σε καμία περιφέρεια Facebook Twitter
Οι Γάλλοι είπαν όχι τελικά στη Λεπέν και ανέκοψαν την πορεία της
2

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν δεν κατάφερε τελικά να επικρατήσει σήμερα σε καμία από τις τρεις περιφέρειες που στόχευε, στο β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, παρά την ιστορική επικράτηση της προηγούμενης Κυριακής. Η συμμετοχή σήμερα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή της προηγούμενης Κυριακής και ξεπέρασε το 61%.


Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν υπέστη βαριά ήττα στο βορρά από τον συντηρητικό αντίπαλό της. Επιπλέον, η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ηττήθηκε στο νότο και ο Φλοριάν Φιλιπό, υπεύθυνος στρατηγικής του κόμματος, έχασε την περιφέρεια στα ανατολικά.


Τα αποτελέσματα προκύπτουν μετά την απόσυρση των υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε δύο από τις περιφέρειες και την έκκληση του κόμματος προς τους υποστηρικτές του να μην στηρίξουν το Εθνικό Μέτωπο στις κάλπες.


Οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί και οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί τους συγκέντρωσαν ποσοστό 57,5% των ψήφων στο βορρά όπου η Μαρίν Λεπέν έλαβε ποσοστό 42,5%, κατέδειξε το exit poll της Ifop Fiducial για λογαριασμό του Paris Match και Sud Radio.


Στα νοτιοανατολικά, όπου η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν ηγείτο του ψηφοδελτίου, οι συντηρητικοί έλαβαν 54,5% και το Εθνικό Μέτωπο 45,5%.


Στην ανατολικά, όπου οι Σοσιαλιστές δεν αποσύρθηκαν από την κούρσα, η κεντροδεξιά συγκέντρωσε ποσοστό 48,4% έναντι του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 36,4%, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση του TNS Sofres-One Point.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε και αυτός ότι το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο δεν έχει επικρατήσει σε καμία από τις περιφέρειες στο δεύτερο γύρο. Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί, απέχουμε πολύ από αυτό». «Απόψε, δε νιώθουμε καμία ανακούφιση και δεν έχουμε καμία διάθεση να θριαμβολογήσουμε» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας την άνευ προηγουμένου νίκη του Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο των εκλογών και ενώ απομένουν 16 μήνες από τις προεδρικές εκλογές του 2017.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM