Ο Σνουπ Ντογκ προσπάθησε να φύγει από την Ιταλία με 384.000 ευρώ κρυμμένα σε μαξιλαροθήκες

Ο Σνουπ Ντογκ προσπάθησε να φύγει από την Ιταλία με 384.000 ευρώ κρυμμένα σε μαξιλαροθήκες Facebook Twitter
4

384.000 ευρώ κρυμμένα σε δύο μαξιλαροθήκες είχε ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Σνουπ Ντογκ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου που μεταδίδουν λεπτομέρειες του σκανδάλου.

Το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας σταμάτησε για έλεγχο σήμερα τον διάσημο Αμερικανό ράπερ στο αεροδρόμιο Λαμέτζια Τέρμε λίγο πριν επιβιβαστεί σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο μαξιλαροθήκες που τις είχε γεμίσει με τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Ο Σνουπ Ντογκ είχε συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στη νότια Ιταλία και είχε φθάσει στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία όπου θα τραγουδήσει την Κυριακή στο Φεστιβάλ Kendal Calling, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI. Ο ράπερ δε διαμαρτυρήθηκε, αλλά ζήτησε να του επιτραπεί να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα για το Λονδίνο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγαλύτερο ποσό μη δηλωθέντων χρημάτων που μπορεί να μεταφέρει ένας επιβάτης αεροπλάνου ανέρχεται σε 10.000 ευρώ (10.986 δολάρια) και επομένως οι αρχές κατέσχεσαν τα μισά από τα χρήματα, ενώ ξεκίνησε και μία έρευνα.




Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, τέσσερις δικηγόροι έχουν αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους του καλλιτέχνη που θα μπορέσει να πάρει πίσω το ποσό που θα απομείνει αφού καταβάλει το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος.


«Ξεκαθαρίσαμε τα πάντα από νομικής άποψης. Τα χρήματα προέρχονταν από τις συναυλίες που είχε πραγματοποιήσει στην Ευρώπη. Δεν έχει διαπραχθεί κανένα έγκλημα. Επρόκειτο απλά για μία διοικητική παράβαση» δήλωσε ο Αντρέα Παρίσι, ο δικηγόρος του Ντογκ στο πρακτορείο Reuters.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ