Χαμός με την απομάκρυνση Σπυρόπουλου από την ΕΡΤ

Χαμός με την απομάκρυνση Σπυρόπουλου από την ΕΡΤ Facebook Twitter
7

Εκτός ΕΡΤ οδηγήθηκε μετά από εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Σίμου ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης, Κώστας Σπυρόπουλος.

Αφορμή, η εκπομπή «Κισμέτ» που έχει ως αντικείμενο την επίδραση των τουρκικών σειρών στην ελληνική t.v. O κ. Σπυρόπουλος εμφανίζεται να έχει υπογράψει επιστολή που δεσμεύει την ΕΡΤ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όμως κατά το δ.σ. είχε κατατεθεί εκπρόθεσμα στην επιτροπή κοστολογίου. Η απόφαση για την απομάκρυνση, ελήφθη από το δ.σ. με ψήφους 6 υπερ και 1 κατά.

Με την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κ. Σπυρόπουλου από την κρατική τηλεόραση, έντονη ήταν η αντίδραση της συγκυβερνώσας ΔΗΜΑΡ, που έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα.

Χαρακτηρίζει επίσης «έωλη, γελοία και επικίνδυνη» την αφορμή για την απομακρύνθηκε ο γενικός διευθυντής, αφού κατηγορήθηκε ότι προωθεί την τουρκική προπαγάνδα ενώ-κατά τη ΔΗΜΑΡ-έκανε το εντελώς αντίθετο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ, συνιστά. Ιδίως μάλιστα, όταν πρόλαβε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να αναμορφώσει εκ βάθρων το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και να φέρει στο πρόγραμμα της ΝΕΤ τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, βάζοντας τις βάσεις για ένα ελληνικό πρόγραμμα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Η προσχηματική επίκληση ότι ο Κ.Σπυρόπουλος επέλεξε τη χρηματοδότηση ενός ελληνικού ντοκιμαντέρ το οποίο αποκαλύπτει τους λόγους της διείσδυσης και προώθησης των τουρκικών πολιτιστικών υποπροϊόντων είναι έωλη, γελοία και επικίνδυνη. Έωλη διότι ο Κ. Σπυρόπουλος ''κατηγορήθηκε'' ότι προωθεί την τουρκική πολιτιστική προπαγάνδα, ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αστήρικτη, διότι ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με διαφάνεια και συνέπεια. Επικίνδυνη, διότι τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές υπονομεύουν τη διάδοση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είχαν προσχηματικό χαρακτήρα και ήταν προμελετημένα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικά απαράδεκτες πρακτικές υπονομεύουν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης, υποσκάπτουν την αξιοπιστία της στους έλληνες πολίτες και την καθιστούν περίγελω στους διεθνείς εταίρους της».

Plus: Σύμφωνα με το typologies.gr, ο πρώην νομάρχης Αργολίδας με τη Ν.Δ., Δημήτρης Σαραβάκος προορίζεται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΕΡΤ, εκ νέου.  Από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ζητήθηκε η παραίτησή του, δύο μήνες μετά την αρχική τοποθέτηση του.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Την οποία φροντίζουν να στηρίζουν στις επιλογές της ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Για να μη σου πω ότι και οι Συριζαίοι έκαναν προεκλογικά ό,τι μπορούσαν με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις τους για έξοδο από το Ευρώ κλπ να στείλουν τους ψηφοφόρους προς τη δεξιά.
Ο Σπυροπουλος μπορει (κατα τη Δημαρ) να αναμορφωσε το προγραμμα της ΕΡΤ φερνοντας οντως αξιολογες σειρες, φροντισε ομως να τις βαλκανοποιησει αναλογως, με το κοψιμο πχ ενος φιλιου δυο αντρων απο την πρωτη (ευτυχως μονο αυτη) προβολη σχετικου επεισοδιου της σειρας Downton Abbey...το οποιο μας εκανε ρεζιλι και διεθνως, στη δε Μ Βρετανια γιναμε περιγελως επ αυτου! Αν εν ετει 2012 σε μια ευρωπαικη χωρα ο κ Σπυροπουλος εκρινε οτι πρεπει να ενεργησει ετσι και μαλιστα αυθαιρετα , καταπατωντας νόμους και δικαστικες αποφασεις (Συμβουλιο Επικρατειας) , να μας λειπει ο "προοδευτισμος" του...ειναι πολυ λιγος ο κυριος για τη θεση που κατειχε...και φυσικα δε μας πειθει το επιχειρημα "το μη χειρον βελτιστο"...
μία η ΕΡΤ, δύο ο νόμος για τους μετανάστες, τρία το τελεσίγραφο του Σαμαρά ότι τέλειωσαν οι διαπραγματεύσεις, τέσσερα η ανοχή της αστυνομίας στη ρατσιστική βία, πέντε οι τοποθετήσεις ημετέρων στις ΔΕΚΟ, κ.ο.κ. κάθε βδομάδα και κάτι στραβώνειαπορώ γιατί δε τα βροντάει η ΔΗΜΑΡ να φύγει
Δεν με πείθει ο Κουβέλης και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ. Και δεν με πείθει γιατί μπήκε στον χορό με Σαμαρά και Βενιζέλο για να μοιράσουν τις θέσεις στους δημοσίους οργανισμούς και να βολέψουν ο καθένας τους δικούς του. Έπρεπε να θυμηθεί η ΔΗΜΑΡ ότι υποσκάπτεται το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης όταν δέχτηκε να διοριστεί διευθυντής ενημέρωσης ο ανεκδιήγητος παρουσιαστής των τάγκα της Μυκόνου, Αιμίλιος Λιάτσος.Περίγελως έγινε η ΕΡΤ και με την πρόσληψη της κας Σαλαγκούδη, κόρης του πρώην νεοδημοκράτη υπουργού.Αλλά η ΔΗΜΑΡ δεν κατάλαβε τίποτα μέχρι να διώξουν τα νέα αφεντικά τον δικό της ευνοούμενο.Ξεφτίλα και για τον Κουβέλη και για τον Βενιζέλο που δεν τολμάνε να πούνε όχι στην επέλαση της δεξιάς ταξιαρχίας υπό τον Μακεδονομάχο Σαμαρά σε όλο τον δημόσιο τομέα. Αλλά τι να περιμένεις από πολιτικούς αρχηγούς που ψήφισαν την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου, καταπίνουν το πάγωμα του νόμου Ραγκούση και κάνουν την πάπια μπροστά στη στελέχωση του δημοσίου με τους κοντοχωριανούς του Σαμαρά, επειδή πετάει και σε αυτούς ορισμένα ψίχουλα διορίζοντας σε περιφερειακά νοσοκομεία κάποια δικά τους αποτυχημένα στελέχη.Στρώνουν το χαλί για τον Τσίπρα.Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα.