Κανέλλη για την «αθώωση» Κασιδιάρη: Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι - Zωή σε λόγου μας

Κανέλλη για την «αθώωση» Κασιδιάρη: Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι - Zωή σε λόγου μας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
8

Η απόφαση του Δικαστηρίου που υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα που ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο σφοδρές αντιδράσεις. 

Πρώτη η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη η οποία εξερχόμενη από το δικαστήριο δήλωσε :

«Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού και όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει», ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη η οποία κατέκρινε και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με την απόφασή της να μην γίνονται δεκτές οι ψηφίσεις νόμων χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ. 

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αθώωση:

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση» σχολίασε το ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, η αθώωση Κασιδιάρη «συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Υπογραμμίζει τέλος πως «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

Kατά της απόφασης και υπέρ της Λιάνας Κανέλλη ήταν και το tweet του πρώην υπουργού υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια ο οποίος τόνισε πως αισθάνεται ντροπή για την αθώωση Κασιδιάρη.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα με τις συνομιλίες περί «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Εντυπωσιακή παρέμβαση αυτή του Β.Κικίλια και πολύ τολμηρή σε αντίθεση με την περιρέουσα "σιωπή" των υπολοίπων. Πόσο ακριβά κοστίζει η ελευθερία της σκέψης και της γνώμης;;;
το γεγονός ότι Γυναίκα, Ελληνίδα, Λευκή και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ξυλοκοπήθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ και ο θύτης αθωώθηκε πάει τις γυναίκες που κακοποιούνται καθημερινά ακόμα πιο πίσω. Πώς θα ζητήσουν αυτές βοήθεια και από ποιόν;Για να μη πω για όλους αυτούς που ανώνυμα μεν δημόσια δε λένε δε πειράζει και καλά της έκανε.
Ιζόλδη δεν είναι εύκολη η μήνυση όταν απειλείται η ζωή σου....ή του παιδιού σου. Αν και παθιασμένη η απάντηση της Bazinga κρύβει πολύ μεγάλη αλήθεια....
Κ. Κικίλια, για το Κ.Κ.Ε. να καταλάβω ότι λένε τα δικά τους και ερμηνεύουν το νόμο κατά το δοκούν, το να σχολιάζετε όμως εσείς με αυτό τον τρόπο μία ορθότατη νομικώς απόφαση, είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό όταν έχετε διατελέσει και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη..
Σε λίγους άρεσε η ανάρτησή σου φίλε μου. Προφανώς, για να αρέσει έπρεπε να πεις :1) Είτε ότι έπρεπε το δικαστήριο να γράψει τον νόμο στο παλιά του τα παπούτσια και να καταδικάσει τον Κασιδιάρη επειδή δεν μας αρέσουν τα μούτρα του 2) Είτε πρέπει να επικροτηθεί το γεγονός ότι ο τέως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύεται άσχετος σχετικά με μια απλή διαδικασία (έγκληση/αυτεπάγγελτο) και με μια απλή σχετικά έννοια (επικίνδυνη σωματική βλάβη).
Φίλτατε, το κακό στην Ελλάδα είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εκείνοι που επιθυμούν την καταστρατήγηση ενός νόμου ώστε να καταδικασθεί κάποιος επειδή δε μας αρέσουν τα μούτρα του.